+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Йордания е една от най-популярните дестинации през последните години. Затова решихме да отправим поглед към нея, за да ви разкрием някои от уникалните и качества. Това е страна, която помещава в себе си едни от най-древните истории, и е считана за “люлка на цивилизацията”. Ще се удивите когато я посетите, защото там оживяват най-свещените библейски сюжети. По тези земи е бродил пророкът Мойсей. Дори хора, които не са набожни, а обикновени туристи, биват впечатлени от изумителните истории за отминали царства, за пътя на вярата и откриването на Обетованата земя.

Не бива да се притеснявате от близостта до Ирак и Сирия, защото Йордания е изключително мирна и хармонична страна, в която мюсюлмани и християни живеят в разбирателство. Страната е проевропейски ориентирана, което значително я отличава от всички останали в този регион и я прави още по-привлекателна за туристите. Точно поради тази причина туризма в Йордания е една от най-развитите индустрии.

Разхождайки се по улиците на Аман например, няма как да не ви направи впечатление, че почти нe се срещат забулени жени. Напротив, ще се вдъхновите от красиви хора, облечени с дрехи - последен писък на модата. Сякаш не сте в някоя арабска страна, а в центъра на Милано или някоя друга модна столица. За този факт със сигурност местните дами са повлияни от Рания – обичаната от всички, кралица на Йордания. Тя от години е модел за подражание на жените в страната, със своя стил, красота, благородство и интелект. От мнозина е наричана още йорданската принцеса Даяна.
В страната се намира и легендарната река Йордан, в която е покръстен самия Иисус. Може да се докоснете до нея и да видите археологическите разкопки на точното място, на което се счита, че се е осъществило свещеното събитие. Това е река с огромно значение за всички вярващи, защото е олицетворение на християнската вяра. Със сигурност когато достигнете там няма как да не бъдете развълнувани и повлияни от енергията на това място.

Това съвсем не е всичко, а само началото. Когато сте в Йордания, няма как да не посетите град Петра. Все едно да сте в Китай, а да не видите Китайската стена. Петра е магия. Този град ще ви остави без дъх. Подгответе се да видите едни от най-впечатляващите човешки творения. Това са изсечените храмове, тераси и гробници в скалите. В миналото Петра е бил най-развитият и проспериращ търговски и икономически център в региона. През него са минавали хора от цял свят. Успял е да преживее няколко царства и да запази своята величествена визия, дори след своя упадък, в резултат на разпада на Римската империя. Загадъчен и магнетичен, Петра ще ви смае и ще превърне екскурзията в ценен спомен.
От високите скали, които представляват естествена крепост се насочваме към най-ниската точка в страната – Мъртво море. То е поредната уникална природна забележителност, която привлича милиони туристи всяка година. То е изумителен природен феномен и играе ролята на граница между Израел и Йордания. Известно е, че е 6 пъти по-солено от нормалния океан. Така неговата плaвателност е много висока и е невъзможно да плувате или да потънете, а по скоро да се носите като коркова тапа. Може би се чудите, защо е наречено мъртво море? Защото нищо не може да живее в него. Няма нито риби, нито растения и т.н. Но пък играе ролята на страхотно спа, на което да се отдадете под синьото небе.

Йордания може да предложи още много приключения! Сбъднете мечтаната екскурзия с Luxutour.com!