+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

1. Настаняване и почивка на Ко Ланта

Дни, изпълнени с бели пясъци, сини морета, пъстър и изобилен морски живот, дълги меки нощи и напитки от кокосови черупки - всичко това може да бъде Ваше на Ко Ланта.

Защо островът е специален?

За достигането на Ко Ланта е необходимо да смените полет, микробус и моторна лодка, но пък мястото определено си заслужава. Смесеното население на острова от тайландци изповядващи мюсюлманство, тайландци с китайски произход и местни жители Урак Лавои (народ населяващ островите Пукет, Пи-Пи, Ко Ланта и др.) превръщат Ко Ланта в място със свой уникален, далеч по-спокоен характер от другите тайландски острови.

Представете си водни биволи, спускащи се по плажа при изгрев, приятелски настроени продавачи, които предлагат къри и кокосови орехи край пътя и бамбукови барове, озвучени от музика на Jack Jones. Заслепяващите отблясъци на Андаманско море и кокосовите дървета създават перфектна атмосфера за почивка, а морският живот е едни от най-красивите и достъпни за посетителите в цяла Азия. Рифови рибки във всевъзможни цветове обитават бреговете – жълто-черни, оранжево-бели клоуни "Немо" и пастелно-сини рибки. А посещението на близките острови разкрива необятни съкровища за водолазите, като китови акули, огромни скатове и др.

2.Работа и забавления на Ко Панган

Известен със своите партита по пълнолуние, този вечнокрасив остров е едно от най-страхотните места в цяла Югоизточна Азия със своята несломима хипи-вибрация и йога-убежища. 

Защо островът е специален?

Рано сутрин в йога шалата, опитните йога-майстори се огъват в всякакви форми, а наоколо трептят знамена и прохладните листа на джунглата, редят се мантри с първите слънчеви лъчи... Тук дните се прекарват в овладяване на Ащанга йога и медитиране или пък с пролетно почистване на тялото с течен детокс. Между сесиите можете да наемете мотопед, с който да посетите най-близкия залив с мек пясък или водопад, да отидете до плажа или пък да получите разтягащ масаж, докато вълните се разбиват нежно край вас...

Тук плажовете са сензационни: на север Hat Khuat (Bottle Beach) е райска лъжичка от жълт пясък сред тюркоазена вода; на изток е заобиколения от кокосова горичка Hat Sadet; на северозапад - Secret Beach е прекрасен да се наслаждавате на коктейли по залез. Останете поне за седмица, а ако можете - най-добре за три месеца J

3. Луксозният Пукет

Най-бляскавото скривалище в Азия е дом на неземно красиви гледки и на някои от най-ексклузивните хотели в света.

Защо островът е специален?
Вани с ароматни масла, издуващи се бели муселени завеси, хладни бутилки от „Руйнарт“, суперяхти, диамантено-бели плажове и стилни курорти – всичко това е сцена за мечтаната луксозна почивка на о-в Пукет.

Скалистото крайбрежие на Андаманско море предлага гмуркане от световна класа и изключителни преживявания. За любителите на СПА отстъпките препоръчваме посещение на Аманпури за едно върховно СПА изживяване. А за всички останали – безбройни плажни клубове и екскурзии до красиви необитаеми острови.
Най-силният сезон тук е в периода от декември до март.

4. Далечните острови в Тайланд

Мечтаейки си за тайландските острови, вероятно си представяте безлюдни плажове с много палми и пищен животински свят... Е, такъв е Националният морски парк Ко Тарутао. Той обхваща цели 51 острова и се намира в пролива Малака, като е разпръснат на разстояние от 20 до 70 километра от югозападната част на континенталната част на Тайланд.

Защо паркът е специален?

Разположен на юг, близо до границата с Малайзия, Националният морски парк Тарутао не е най-лесният за достигане, поради което неговите 51 гористи острова остават почти девствени. Повечето от тях са и необитаеми, ала посетителите могат да останат на Ко Липе, благословен с едни от най-разкошните плажове в страната - безкрайни, с кремаво-пясъчни плажове и толкова меки, че е невъзможно да оставите отпечатъци... или пък се отправете с лодка до други необитаеми острови като Ко Тарутао, Ко Аданг и Ко Рави на еднодневни екскурзии.

Националният парк предлага терен за изключителен шнорхелинг -възможно е да видите костенурки, акули, морски кончета и дори китови акули. Ала това, което се намира във вътрешността на островите е наистина впечатляващото - извисяващи се върхове, гъсти тропически гори, величествени плажове и богато разнообразие на флора и фауна.