+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Бил съм на десетки плажове, кой от кой по-прекрасни.. ала има нещо вълшебно в крайбрежните ивици на Сейшелските острови. Има причина те да наричат Сейшели - „рай на земята“ и това ще го разберете в мига, щом стъпите там. Разположен край източното крайбрежие на Кения, Сейшелите са съвкупност от 115 коралови и гранитни острови. Повечето от тях имат защитени морски убежища, природни резервати, включени в списъка на ЮНЕСКО и са дом на единични видове като гигантските костенурки Алдабра и рядката палма Коко де Мер.

Може да прекарате дните си разхождайки се из буйните джунгли, релаксирайки на перфектните като картинка плажове или пък гмуркайки се и изследвайки подводното богатство.

А готови ли сте да откриете всичко това сами?
Като за начало, започнете с моя пътеводител за Сейшелските острови.

Със средна годишна температура е 26-28 градуса, наистина няма лошо време, в което да посетите Сейшелите.

ЯНУАРИ - МАРТ

Ако искате да опознаете застрашените костенурки Hawksbill и да наблюдавате как мъниците се излюпват от яйцата си и проправят своя път към океана, планирайте своето пътуване до Сейшелите в този период. Може да участвате доброволно в програми за наблюдение на костенурките или да отседнете в хотели като Banyan Tree (в момента е в ремонт) и Constance Lemuria. И двата хотела разполагат с плажове с гнездещи костенурки, на които може да гледате как малките се излюпват, без да бъдат притеснявани от тълпи с туристи.

Периодът от януари до март е един от най-евтините за пътуване до Сейшелите. Ще имате доста по-голям шанс да намерите евтини самолетни билети, тъй като това не е най-пиковият сезон на пътуване.

АПРИЛ

Април е един от най-добрите периоди за пътуване до Сейшелите. Времето е топло, с леки ветрове, а пък условията за гмуркане са отлични!

За обичащите да наблюдават птици – това е пикът на размножителния период и ще имате много възможности да им се полюбувате докато гнездят.

Самолетните билети също са доста евтини, а плажовете са сравнително празни, тъй като сезонът на Сейшелите все още не е започнал. Друга причина да посетите това магично място са Международният Сейшелски карнавал на Виктория и Креолският фестивал. И двата са посветени на смесицата от култури на острова и се отбелязват с плажни партита и цветни улични паради.

МАЙ - АВГУСТ

Това са пиковите месеци на Сейшелите. Ако планирате пътуването си тогава, опитайте да резервирате самолетен билет и хотел няколко месеца предварително, за да вземете по-ниски цени.

Но бъдете подготвени - по плажовете ще има тълпи от туристи, а времето ще е идеално за мързеливи дни на плажа, шнорхелинг или пък приключения в джунглите.

Единственият недостатък е, че по това време отново се вдигат югозападните ветрове. Ако искате да ги избегнете, планирайте ваканцията си на западния бряг.

СЕПТЕМВРИ

Това е последният месец от сезона за сърфиране, но и началото на наблюдения на китовите акули. Можете да си наемете дъска за сърфинг от някой от разпръснатите по плажовете магазини, да резервирате гмуркане или шнорхелинг, за да наблюдавате акулите.

Тогава се пада и регата събитието Round Table Beau Vallon. То е едно от най-важните в календара на Сейшелите и включва състезания с яхти, живи музикални изпълнения от местни музиканти и „greasy pole“ конкурс – провеждане на различни изпитания на намазан с грес стълб, на който трябва успешно да се балансирате, изкачвате или да преминете.

ОКТОМВРИ - ДЕКЕМВРИ

Това е сезонът за гнездене на костенурките Hawksbill. Ще видите стотици женски достигащи до различни плажове край островите, за да снесат до над 200 яйца наведнъж.

Най-доброто място за престой през тези месеци е в източното крайбрежие, за да бъдат избегнати северозападните  ветрове. Туризмът започва отново през декември за празничния сезон, така че си осигурете резервацията в хотел възможно най-рано, за да сте сигурни, че ще получите място в желания от Вас хотел.

ЦЕЛОГОДИШНО

Няма грешно време да отскочите до Сейшелите, тъй като белите пясъчни плажове и топла вода са винаги там. Всичко зависи от това дали искате ваканция далеч от тълпите или пък да сте наоколо в сезона на китовите акули и морски костенурки.

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ?

Език: английският и креолски-френски са официалните езици

Валута: Основна използвана валута са Сейшелски рупии (SCR).  1лв. ще ви даде 10,17 SCR.

Обиколка: Най-добрия начин да обиколите Сейшелите зависи от мястото на настаняване. На Махе и Праслин има автобусни услуги на достъпни цени. Ако планирате да отскачате до близките острови, използвайте фериботни услуги.

Кредитни карти: Много туристически места предпочитат долари и евро, така че запазете част от собствените си пари и обменяйте в местна валута на място.

Напрежение: Щепселите на Сейшелите са тип G. Стандартното напрежение е 240 V, а стандартната честота е 50Hz. Препоръчваме да закупите универсален адаптер (уверете се, че има защита от пренапрежение) и да използвате конвертор за сешоари и горещи инструменти.

Вода: Водата от чешмата в Сейшелите е безопасна за пиене, но е доста тежка на хлор, така че е препоръчително да пиете бутилирана вода. Ако сте там през лятото, може също да забележите, че водата прекъсва за по няколко часа на ден, за да бъде запазен ресурсът.

Готови ли сте за екзотична почивка?!

Пишете ни на [email protected]