+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Как бързо всичко се променя в тази земя. От оживен град, до пустиня, от една религия към друга, от наслоена култура до недокосната природа. И всичко това събрано на едно място. Всеки ден там е различен, нов и пълен с любопитни преживявания.


Влизайки в Йерусалим пред вас оживяват 4 различни квартала – мюсюлмански, еврейски, християнски и арменски. Удивително е, как хора от различни култури населяват една и съща земя.
Йерусалим притежава дълга история, която включва в себе си чудни религиозни събития, свързани с няколко религии. Затова градът е от свещено значение за християни, евреи и мюсюлмани. И въпреки че тези земи са били обект на сериозни конфликти през годините, няма как да не ви се прииска да спрете, да поемете дъх и да се насладите на силната енергия, която наистина омагьосва.

В тази статия искаме да загатнем за някои от най-добрите места, които си струва да посетите на свещената земя. Старият град на Йерусалим е едно от тях! Това е домът на ключови религиозни събития и места, като Западната стена, Църквата с Божи гроб, Куполът на скалата и много други. В ислямския квартал се намира Храмовият хълм, който се води третото по значимост място за Исляма. Разхождайки се из свещените територии, хората силно вярват, че там те се чувстват много по-близо до Бог. Много от тях твърдят, че посещението на този град силно повлиява техния живот, водейки до чувството за духовно извисяване. Влизането в Божи гроб, кара сърцето да бие по-учестено, заради авторитета е свещенноста на това място. Мнозина, които са били там сравняват усещането с “нирвана”. Християните свързват този град с лобното място на Иисус, а мюсюлманите с пътя и възнесението на Мохамед. А прочутата Стена на плача е за всички вярващи, които искат да изплачат своята болка и да се доближат до Бога. Там се срещат огромни групи хора от всякаква нардност, някои от които обикновени туристи, които просто минават, така и голям брой вярващи дошли да се поклонят пред това свещено място.

Важно е да посетите и гробът на Света Богородица, където в каменен саркофаг, почиват мощите й. Това е едно от реалните съществуващи доказателства от периода на Иисус.
Друг град в Израел, който със сигурност си струва да посетите е Тел Авив. Той е част от модерната история на страната, тъй като е сравнително млад град, едва на 100 години. Но това, което може да ви предложи е изумително. Първото ви впечатление ще бъде сякаш не сте излезли от Европа. Ще ви впечатли с високите сгради, университети, музеи и невероятен нощен живот. Тел Авив 100% е подходящото място за една незабравима екскурзия, който предлага изобилие от атракции. Там може да се насладите на впечатляваща арт сцена, благодарение на изобилието от галерии, театри и т.н. Музеите в града също не са за изпускане. Те могат да ви разкрият богата история от цял свят, включително и историята на региона. Не пропускайте да се отправите и към някой от плажовете в града, който ще ви смае със своите 12 километра пясъчна ивица и бистрите води на Средиземно море. Гмурнете се в настроението на града, разхождайте се по интересните улици и се слейте с настроението на нощния живот. В Тел Авив има изобилие от нощни клубове, в които може да се забавлявате до сутринта под звуците на модерни ритми.

Ако искате да научите повече за екскурзията до Израел и за всичко, което тази страна може да ви предложи, елате с нас!