+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Безкрайно слънце, километрични плажове и вкусна средиземноморска кухня... когато и да решите отново да се отправите на пътешествия, най-южният регион на Португалия - Алгарве ще Ви предложи наистина топло посрещане – във всеки смисъл на думата.

През 15-ти век португалските изследователи тръгват от Алгарве, за да търсят други народи и нови места по света. Векове по-късно най-южният регион на Португалия, ежегодно посреща хиляди туристи и приключенци от цял свят, с които да „сподели“ красотите си.

А тук има много неща, които да откриете – плажове носещи десетки награди, автентична кухня и много дейности на открито, които превръщат дестинацията в магнит, както за търсачите на силни усещания, така и за останалите търсещи просто релакс. И така, всеки, който обмисля краткосрочна почивка през привършващата 2020 г. или планира по-дълга и спокойна такава през 2021 г., ето Ви шест страхотни причини да посетите Алгарве.

ИЗОБИЛИЕ ОТ СЛЪНЦЕ

Ако обичате слънчевата светлина, имате късмет - Алгарве е дестинация, която предлага изобилие парещи лъчи, с повече от 300 дни в годината. От запад на изток -цялото крайбрежие се радва на микроклимат от средиземноморски тип, като температурите варират от 15ºC през зимата до 30ºC през лятото. Това означава, че независимо по кое време на годината ще посетите Алгарве, ще се радвате на ясно небе и благоприятни температури.

БЕЗОПАСНОСТ

Алгарве работи усилено, за да опази своите гости в безопасност и сигурност. През април месец тази година, от Националния орган по туризма бе разработен печат „Clean & Safe“. Този печат гарантира, че дейностите и атракциите, отговарят на най-строгите изисквания за почистване и хигиена. Той се прилага за хотели, ресторанти, барове и дейности, включително голф игрища, къмпинг, сърф и водни паркове – това означава, че всички посетители могат напълно да се отпуснат и да се насладят на своята почивката.

ПЛАЖОВЕ И ОСТРОВИ

С 200 км брегова линия, включваща скалисти плажове, широки и просторни пясъчни плажове, много заливи, скали и пещери, Алгарве има по нещо за всеки тип плажни посетители. Регионът получава 87 сини знамена от Европейската асоциация за синьо знаме - един от най-разпознаваемите доброволчески знаци в света. Любителите на островите биха харесали Ilha da Culatra - район, съставен от няколко плажа, заобиколени от кристално чиста вода и възможност да погледат местните рибари, докато ловят.

БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН ГОЛФ

Британският голфър сър Хенри Котън утвърди Алгарве като топ голф дестинация от световна класа още през 60-те години на миналия век, като дори е проектирал десетки голф игрища. Днес Алгарве е дом на впечатляващите 35 голф клуба, повечето от които са на по-малко от 30 минути от летища Фаро, в близост до Quinta da Lago и Vilamoura Marina. Други съкровища могат да бъдат открити на спокойната източна страна на Алгарве.

ЗАНИМАНИЯ НА ОТКРИТО

С всичкото това слънце, кой ли не би искал да прекарва повече време на открито. За щастие Аларве разполага с обширно богатство от природни паркове и резервати, които осигуряват повече от зашеметяващ пейзаж за редица дейности на открито, като сърфинг, колоездене и катерене. Всеки, който се нуждае от социална дистанция по време на своята почивка, ще може да се наслади на своето връщане към природата.

ПОРТУГАЛСКА КУХНЯ

Всички се хранят добре в Алгарве, с множеството ресторанти за всеки вкус, сервиращи всичко – от традиционни ястия до кухня от висок клас. 6 с ресторантите, които държат по една или две звезди на Мишлен, освен това има десетки местни таверни, предлагащи пресни морски дарове. За един истински традиционен вкус от региона опитайте катаплана – вкусна рибна яхния, приготвена в медна чиния или пък сочни портокали от Алгавре и doces finos – вкусни марципанови сладкиши. След затварянето си през предходните месеци, ресторантите отвориха с намален на 50% капацитет и следвайки стриктни указания, определени от португалското правителство, позволявайки на посетителите си да се хранят навън с комфорт и увереност.