+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Без значение дали сте решили да се преместите в чужбина или просто искате да посетите дадена дестинация, може би е добре да знаете кои страни са най-приветливи за чужденците. Представяме Ви топ на 10-те най-приятелски настроени страни в света, които трябва да имате предвид, ако се страхувате, че може да не успеете да свикнете с различна среда и съвсем различен начин на живот.

# 10 Португалия е една от най-приятелските страни през 2020 г.

Тази иберийска нация е място на едни от най-добрите и най-топлите климатични условия в света, а и португалците са също толкова топли хора. Според много анкети Португалия е на върха на най-приятелските страни в света: в сравнение с испанските си съседи, португалците са доста скромни и тихи, дотолкова, че в началото изглеждат направо срамежливи. Но всъщност португалските общности са много приветливи, след като ги опознаете.

Сприятеляване

След като се озовете в Португалия, ще решите, че местните са доста срамежливи, но ще научите, че те всъщност са много топли, след като пробиете леда. Изучаването на местния език може би трябва да е Ваш приоритет, ако планирате да се преместите в Португалия - това ще бъде полезно както при среща с нови приятели, така и при намирането на работа там.

# 9 Ирландия е известна със своята приветливост

В Ирландия хората са много отворени, екстровертни и ще бъдат повече от щастливи да чуят Вашата история, независимо дали сте само турист отбил се в местната кръчма за бира или пък ако наскоро сте се преместили тук и искате да откриете нови приятели. Със сигурност ще бъдете попитани за преживяванията си в Ирландия и ще получите съвети за най-добрите места за разглеждане и за местата, които е добре да избягвате.

Планирате ли да пътувате за Ирландия?

Ирландия е сред най-приветливите страни в света и това е само една от многото причини, поради които може да обмисляте пътуване за там. Освен това, Ирландия е дом на спиращата дъха природа, прекрасни брегове, многобройни места за походи и лагери, невероятни хора и богати култура и история. 

# 8 Коста Рика е едновременно приветлива и финансово достъпна

Коста Рика е Централно американска държава, дом на някои от най-прекрасните природни пейзажи на света! Това е и само една от причините, поради които е популярен сред туристите, както и за тези, които планират да се установят там. Жителите на Коста Рика са също толкова невероятни, колкото е и природата тук, и я правят една от най-приветливите страни в света. Независимо дали сте на посещение за няколко дни или сте решили да се установите в тук, ще бъдете посрещнати с отворени обятия. Сприятеляването с местните жители ще бъде така изненадващо лесно, че ще се почувствате като у дома си веднага щом стъпите там.

Топ локации в Коста Рика

Централната долина е сред най-популярните места, на които може да се преместите, заради столицата Сан Хосе, хладното време и многото дейности, които може да правите и места, които да разглеждате. Южната зона е спокойна и крайбрежна, с по-топъл и по-влажен климат. Вулканът Аренал е най-големият в Коста Рика и сладководното езеро край него е идеално убежище, където можете да срещнете нови приятели. 

# 7 Резервирайте вашият престой в Исландия възможно най-скоро

Исландия е малка островна държава, разположена в Северния Атлантик и става все по-популярна както сред туристите, така и сред желаещите да се установят там. Ще откриете неземна природа и, разбира се, водите на Синята лагуна, на които всеки иска да се наслади. Но местните са това, което прави посещението в Исландия и преместването там прекрасно – те са сред най-щастливите групи по света и винаги са готови да споделят радостта си с всички. Те винаги се стараят да направят престоя на всички едно невероятно и незабравимо преживяване.

Опитът на Синята лагуна

Исландия е дом на много горещи извори, но Синята лагуна е една от най-известните. Това е истински геотермален спа-център, разположена в южната част на острова, сред поле от лава и предлагаща удивително преживяване на всеки свой посетител.

# 6 Виетнам не е никак недружелюбен

Войната във Виетнам може да е все още ясна в спомените на много хора, но страната е напълно се възстановена и с поглед напред. Още повече - виетнамците са по-приветливи, отколкото някой би очаквал. Посетителите от цял свят и особено тези от САЩ ще бъдат изненадани от това колко отворени, приятни и топли хора са местните. Виетнам е не само много приветлив за чужденците, но и много безопасен – това със сигурност ще е плюс, ако решите да пътувате натам.

Места за посещение

В случай, че сте решили да се пътувате за Виетнам, тогава столицата Ханой е задължителната ви първа спирка. Мегаполисът Хо-Ши-Мин е друго място, което се харесва, тъй като е френска колония и е богат на много културни забележителности, музеи и градски пазари. А когато хората решат да посетят Виетнам, те си представят невероятни заливи, варовикови острови и плаващи села – точно такъв е заливът Ха Лонг, най-известният от всички. 

# 5 Филипините
Без значение дали просто искате да се посетите Филипините за седмица или повече, там ще намерите гостоприемна и приятелска общност. Може и да не изглежда така, но Филипините са повече от прекрасни и с много различни култури, което прави дестинацията много привлекателна за туристите. Намира се в западната част на Тихия океан, а столицата Манила е сред най-популярните места. Местните жители са много търпеливи, приветливи и приятелски настроени към непознати.

Места, които да разгледаме на Филипините
Столицата Манила е разположена в красив залив и е дом на много испански колониални музеи и забележителности. Невероятният остров Бохол е място, на което може да се гмуркате и да наблюдавате делфини. Боракай пък е един от най-известните острови, известен със своя Уайт Бийч.

# 4 Мексико е една от най-топлите страни в света

Мексико винаги се озовава в топ 5 на списъците на най-приятелски страни в света. Мексиканците винаги са готови да Ви изслушат и да Ви помогнат, винаги имат приятелско отношение към чужденците и обичат да се забавляват, както всички туристи, които посещават страната им всяка година. Няма да имате проблеми с местната култура, а ще имате много възможности за прекрасни места, които да посетите.

Къде да пътувате и какво да видите

Канкун е мястото, което трябва да посетите, ако искате да си прекарате добре, да се насладите на рифово гмуркане и прекрасни бели плажове. Столицата Мексико Сити може да предложи много неща за хора с всякакъв интерес. Може също така да посетите и разгледате много от местните руини на маите, като световноизвестната пирамида Чичен Ица.

# 3 Няма такова нещо като недружелюбни канадци

Стереотипът, че канадците са приятелски настроени, не съществува без причина. Според много анкети, Канада почти винаги попада в топ 10 на най-приятелските настроени страни в света. Всички жители са много приветливи към непознати и са щастливи да научат повече за различните култури по света и да се сприятеляват. Има две култури, за които може да научите много - британската и френската, както и много различни места, които да посетите.

Най-добрите места за посещение в Канада

Има различни градове, сред които да избирате, ако планирате пътуване в Канада. На запад  имате градския и красив Ванкувър, известен със своя приятен климат, особено в сравнение с останалата част от страната. На изток пък имате Торонто, който е предпочитан от туристите, докато Монреал и Квебек Сити биха били чудесен избор, ако искате да се възползвате най-добре от френската страна на нещата.

# 2 Нова Зеландия е много повече, отколкото можете да видите в снимки
Може би отдавна планирате пътуване в Нова Зеландия или просто да видите прекрасните планини и да посетите Хобитън (страхотното хобитско селище-декор от филмовата трилогия „Властелинът на пръстените“). Какъвто и да е поводът, тук ще откриете много доброта и откритост от местните жители. Страната е дом на едни от най-красивите пейзажи и плажове, а местните са много позитивни и готови да помогнат на всички непознати. Те са много скромни и забавни, и са известни с чувството си за хумор, както са и „приятелите“ им австралийци.

Неща за правене в Нова Зеландия

Ако сте човек, който обича откритите пространства, тогава Нова Зеландия е Вашата мечтана дестинация. Безкрайните пешеходни и колоездачни пътеки в цялата страна са повече от невероятни и преминават през прекрасни планини и гори. Плажовете са едни от най-атрактивните в света, а каякът, гмуркането и ветроходството са забавни дейности, в които можете да се включите. Независимо дали сте голям фен на Толкин или не, не можете да пропуснете шанса да посетете Хобитън и да изживеете Средната Земя.

 # 1 Камбоджа е приятелски настроена във всичко – и хората и цените

Камбоджа се намира в Югоизточна Азия, на запад от Виетнам и бавно се превръща в рай за десетки туристи. В зависимост от това какви данни гледате, 92-96 % от туристите са съгласни, че камбоджанците са най-приятелски настроени към чужденците. Местните винаги са готови да помогнат на всички и са много приветливи и търпеливи.

Места за посещение в Камбоджа

Има много места, които задължително трябва да се видят в Камбоджа - от прекрасните плажове до столицата на Пном-Пен. Но най-голямото място за разглеждане е храмовият град Ангкор Ват – той е един от най-големите градове на Земята през средновековието и днес е прекрасна туристическа атракция, която може да Ви отнеме три дни, за да я изживеете напълно.