+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Само на 150 километра от най-близкият град в северна Австралия се намира една от най-разнообразните в културно отношение страни в света – Папуа Нова Гвинея. Ние от Luxutour Ви предлагаме 13 причини защо да я посетите през идната 2021 година.

1. Отдалечената Нова Британия

Остров Нова Британия намиращ се в морето на Бисмарк е много популярен сред търсачите на силни усещания, водолазите, сърфистите и любителите на историята. В провинция Западна Нова Британия се изкачете до кратера на активния вулкана Габуна, отпуснете се в естествено горещите води на близката река (съвсем като в някой луксозен спа-център) или пък посетете през нощта местните дървета, дом на хиляди светулки. В провинция Източна Нова Британия (достъпна с полет до Рабаул), Ви очаква цял свят от история: от скритите японски тунели от Втората световна война и бункерът на адмирал Ямамото до покритите под пепел останки от стария град Рабаул (унищожен при вулканично изригване от близката планина Тавурвур през 1937 г.).

2. Уединени островни бягства

Курорта Conflict Islands в Панасеса се състои от 21 невероятни девствени частни островчета. Настанете се там и ще се насладите на шест гледащи към брега бунгала, с пряк достъп до основната сграда и ресторанта, в който се сервират прясно уловени океански специалитети. И всичко това докато сте заобиколени от най-богатите на морско биоразнообразие води в света! Потопете се - гмуркането с шнорхел е прекрасно!

3. Извисяващи се вулкани

Втората по височина планина в Папуа Нова Гвинея Гилуе (4367 метра), е част от чупещия всички рекорди по наличие на вулкани масив, както и най-високият по рода си в Океания. Като един от седемте най-високи вулканични върха в света, тя е достъпна за посетители чрез петдневен преход, преминавайки през обширни пасища и алпийски пейзажи. Luxutour.com може да ви съдейства за организирането на една чудесна експедиция до там.

4. Сърфинг

Благодарение на правилното управление, сърфирането в Папуа Нова Гвинея е контролирано, така че никога няма да останете в очакване да хванете перфектната вълна или пък да сърфирате със стотици други сърфисти. А тук, сърфа и кайтсърфинга са много добри. Разгледайте Tupira Surf Club и Vanimo Surf Lodge или планирайте обиколка с водачи от World Surfaris.

5. Мощната река Сепик

Със своята дължина от 1126 км отдалечената река Сепик е най-дългата в Папуа Нова Гвинея. Във водите ѝ се провежда една от най-скандалните церемонии в света - церемонията по посвещаване на крокодилите и Фестивалът на крокодилите Амбунти.

 

6. Покоряване на върха

Със своите 4 509 метра планината Вилхелм е не само най-високата планина в Папуа Нова Гвинея, но е и най-високата точка в цяла Океания. Въпреки това тя е най-достъпната за посещения планина в страната. Обикновено са необходими 3-4 дни за цялостен преход (от връх Хаген) и той включва нощувки в селата, пресичате на реки и изкачвате през обрасли в мъх гори, алпийски пасища и ледникови долини.

 

7. Пътека Кокода

Преходът на световноизвестната Кокода е не само 96-километрово предизвикателство за физическа издръжливост, но и цялостно духовно изживяване, проследяващо стъпките на златотърсачите, загинали или ранени тук в защита на Австралия. Обиколките варират от 6-12 дни в зависимост от скоростта и физическата подготовка. Някои компании като Kokoda Track Authority предлагат пълен лист от активности, които могат да се практикуват по време на обиколката.

 

8. Цветна крайбрежна култура

Алотау, столица на района Милн Бей, е домакин на ежегодния фестивал Кену и Кунду провеждан всеки ноември – ще станете свидетели на оживени, колоритни състезания с военни канута и традиционни танци. Изследвайте трудните за изкачване черепни пещери и се насладете на пиршества от муму - традиционно ястие от местни продукти, приготвено в земята.

 

9. Отдалечени племена

Планините Хаген и Горока са основни центрове в отдалечените планински райони на Папуа Нова Гвинея. Оттук се открива пъстър свят, изпълнен с племена, останали скрити от останалия свят. Посетете плантациите за кафе и какао на Горока, след това се запознайте с преследвачите Асаро Мудмен, известни със своите кални маски, и племето Корекоре, които са най-известни със своя танц моко-моко (или сексуален танц). В планината Хаген ще откриете село Дуигл и ще се запознаете с призрачните скелетни танцьори Миндима.

 

10. Круизна дестинация

Папуа Нова Гвинея се очертава като една от най-бързо развиващите се круизни дестинации край Австралия и Нова Зеландия през следващите години, включена в графиците на големи круизни кораби като Carnival, Cunard, P&O, Princess и Silversea, както и по-малки имена като Coral Expeditions, Heritage Expeditions, Lindblad Expeditions и True North.

11. Нов луксозен островен курорт

Не са спестени разходи за най-новото луксозно тропическо попълнение в Папуа Нова Гвинея - Loloata Island Resort. Разполагайки с 68 апартамента и вили, някои от които разположени над водата, местата за настаняване позволяват на гостите да прекарват дните си край басейна с коктейл в ръка, да бъдат глезени в Spa Sea Salt или пък да изследват близките 29 места за гмуркане.

 

12. Риболов

Недокоснатите реки и езера на Папуа Нова Гвинея и изолираните крайбрежни води предлагат едни от най-добрите места за риболов в света. От предизвикателствата да хванеш свенлив черен бас в отдалечените, покрити с дъждовни гори реки, до улавянето на ценните риба тон или марлин в морето. Папуа Нова Гвинея е рай за любителите на риболова, а уловът целогодишно е висок.

 

13. Хижата Рондън Ридж в пустошта

Разположена на 2160 м надморска височина сред пустошта хижата Rondon Ridge е връх на лукса - това е вид курорт, за който дори най-претенциозните туристи няма да повярват, че съществува в Папуа Нова Гвинея. Оттук, по външните ребра на хребета Кубор, гостите ще се насладят на невероятна панорамна гледка към облечената в джунгла долина Уааги и предлаганите 24 модерни стаи, всички със самостоятелни бани и затоплени кралски легла за свежите планински нощи. А през дните гостите могат да посетят близките планински племена (включително хората от Мелпа) или плантациите  за шоколад и какао, които Luxutour.com може да организира за вас.