+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

 Ако някога си търсите място с приключения, щастие и сърдечно посрещане, то тогава Ямайка задължително трябва да влезе в списъка Ви с желани дестинации. Този красив остров се превърна в едно от най-популярните места за почивка в западното полукълбо поради много причини - храната, плажовете, музиката и уникалната култура са само част от причините, поради които хора от цял ​​свят се отправят към Ямайка.

Километрични спиращи дъха плажове

Като остров насред Карибско море, Ямайка предлага необятна шир от грандиозно красиви плажове с бял пясък, впечатляващо красива природа, кристално сини води и невероятни залези. Повечето плажове са сгушени сред буйни градини и гори или пък са в комбинация между планини, което ги прави идеалното място за отдих. Който и плаж да си изберете, със сигурност ще останете изумени.

 

Топло тропическо време

Едно от най-хубавите неща на Ямайка е, че може практически да отидете на плажа по всяко време на годината. Със средна температура от 27°С посетителите се тълпят на острова, особено през зимния период, готови да захвърлят банските костюми и да се отпуснат на плажа. Докато по-голямата част на острова е топла, хълмовете на Синята планина осигуряват по-релаксиращи и по-прохладни температури.

 

Вкусна ямайска храна

Ямайка е известна със своята екзотична и вкусна кухня. На острова пилешкото месо е несъмнено най-обичаното, но също така популярни са говеждите банички и, разбира се, ямайското национално ястие Солена риба с Аки (плодчета пренесени в Ямайка от Западна Африка). Задължително трябва да опитате и различните уникални комбинации от плодове, зеленчуци и ястия с морски дарове.

 

Посетете уличните денсхол танци или Реге представленията на живо

Във всеки един ден докато сте в Ямайка може да попаднете на улични танци – те са важна част от танцовата култура, а местните DJ са двигателят на всичко това с озвучителна техника и горещи ритми, приканващи местните и туристите да танцуват, и наслаждават на музиката. Ако не харесвате денсхол, има големи реге представления на живо – през годината може да се насладите на Rebel Salute, Reggae Sumfest и др.

 

Ямайската култура е неповторима

Ямайците са горда и жизнена култура, която е и познатото лице пред чужденците. Освен невероятната храна и музика, един от най-добрите аспекти на културата е поминъкът и приятелският характер на ямайците. Има много културни обекти, които трябва да посетите, като музея на Боб Марли или къщата на Девън, където ще научите още много за историята и културата на Ямайка.

 

Отидете на рафтинг по река Марта Брей

Рафтингът по Марта Брей е едно от най-релаксиращите дейности, които можете да правите в Ямайка. За първи път рафтингът е популяризиран от холивудската филмова звезда Ерол Флин, когато посещава Ямайка през 50-те години. Оттогава дейността, свързана с бамбукови салове, става много популярна сред местните и туристите. Речните обиколки на Марта Брей са едни от най-добрите начини да опознаете този тропически рай.

 

Различни водни спортове и дейности

Тук може да откриете водни спортове и дейности за всеки тип. Шнорхелинга и гмуркането са най-популярните водни занимания сред туристите и са част от предложенията на почти всички all-inclusive курорти. Сърфистите също ще открият своето кътче тук - удивителните приливи и отливи предлагат на начинаещите и опитните сърфисти невероятни приключения. А защо не и да поплувате с коне във водите на Ямайка.

 

Гмурнете се в Синята лагуна

Синята лагуна в Портланд, Ямайка е една от най-красивите природни забележителности на острова. Тя е популярна сред туристите заради екранизацията ѝ във филма „Коктейл“ на Том Круз от 1988 г., както и във филма „Синята лагуна“ на Брук Шийлдс от 1980 г. Твърди се, че лагуната е дълбока около 60 м, а водите ѝ са с чисти тюркоазени води, заобиколени от буйна зеленина.

 

Опитайте бобслей през планините

Много хора смятат, че бобслей (зимен спорт, провеждан в заледен улей със специални шейни за двама или четирима) може да се прави само през зимата. Но приключенският парк Mystic Mountain в Ямайка предлага на гостите възможност да го практикуват по всяко време на годината в планините на Очо Риос.

 

Плувайте в блестящите води (буквално)

Блестящите води в Ямайка са абсолютно задължително преживяване - невероятното природно чудо е фосфоресцираща лагуна, пълна с микроорганизми, които светят през нощта, излъчвайки невероятен светлинен ефект. Гостите могат да ѝ се насладят по време на нощни разходки с лодки сред водите на лагуната.

 

Посетете Сините планини

Сините планини в Ямайка са най-високата планинска верига в източната част на острова. Те се отличават с хладни температури, буйна зеленина и уютни вили за тези, които искат да избягат от шума на градовете. Хълмовете на Синята планина са идеалното място за туризъм и къмпинг и са дом на световноизвестното кафе Blue Mountain.