+35924650565, +359890343459

Древната магия на Шри Ланка

Екскурзии до Шри Ланка с Luxutour

Шри Ланка е място с дълбок очарователен характер, изключителна култура и интригуваща дива природа. Магията на това място е неоспорима и със сигурност ще развълнува дълбоко сетивата ви.

От блестящите бели пясъчни плажове, през тропическите гори до безкрайните равнини с чаени плантации, този островен рай е пълен с останки с над 2000 годишна история. Страната силно завладява със своята ежегодна жизнерадост, съчетана с впечатляващото минало. Точно заради тези неща тя е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Кои са местата, които правят Шри Ланка мечтана дестинация за екскурзия, ще научите от следващите редове.

 

Анурадхапура и Полонарува

Тези два завладяващи свещени града някога са били столици на Шри Ланка, като Анурадхапура е изпълнявал тази функция за близо 1400 години. Днес те играят ролята на велик спомен за богатата древна история на религията, царете и битките. Тези значими места са като архитектурен и археологически спектакъл, изпълнен със стотици чудесни древни структури, включително и гробници, храмове, стълбове, кули, статуи и басейни.

 

Шри Далада Малигава (храмът на зъба на Буда)

Разположен сред тропически залесени хълмове, изпълнени с колоритни къщи около живописно езеро, се намира храмът на зъба на Буда. Въпреки че това място е изпълнено с противоречия, няма как да не усeтите неговата приятна атмосфера, която перфектно се съчетава с оживените улични пазари и ресторанти в центъра.

 

Крепостта Сигирия

В миналото била крепост, днес “Лъвската скала” е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Тя представлява свободностояща гранитна скала – крепост. Издига се високо над заобикалящата я джунгла и сред изобилието от водни градини. Панорамната гледка от върха на Сигирия е изумителна, а катеренето до върха предизвиква авантюристичните характери на милиони алпинисти по света.

 

Пещерният храм Дамбула

Храмът Дамбула е огромен пещерен комплекс, съдържащ над 150 уникални статуи на Буда, както и удивителни картини, създадени през вековете по заповед на различни царе. Той е разположен на 160 метра над пътя, благодарение на което предлага зашеметяваща гледка към околните земи. Със сигурност не е за изпускане.

 

Това са само част от забележителностите на Шри Ланка. Тази страна ще ви разкрие невиждани картини, които ще се запаметят в съзнанието ви за години наред. Не пропускайте да изживеете тази мечта! Свържете се с екипът на Luxutour, за да научите за офертите ни за невероятна почивка в Шри Ланка.

 

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетини за да получваш специалните ни оферти директно в пощенската си кутия

Съгласен/а съм да получавам информация от Luxutour

Запознах се с политиката за защита на лични данни на Luxutоur

dertour tui smaylo_logo no_strapline logo-korea BI_AI UAE-BW