+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Малдивите ще могат да предложат още повече на своите гости, с новите 15 курортни дебюта, които очакваме през тази година. Няколко големи международни имена, сред които са The Ritz-Carlton, Le Méridien, GHM Hotels, La Vie Hotels, Meliá hotels и Avani Hotels & Resorts, ще дебютират в най-желаната тропическата ваканционна дестинация.

Някои от курортите бяха планирани да отворят врати през 2020 г., ала разгарът на пандемията COVID-19 спря развитието на много от тях. Някои от съществуващите имоти пък използваха това допълнително време, за да обновят своите пространства и да предложат още повече услуги на своите гости.

 И така, без повече увъртания, нека се потопим в 15-те курорта на Малдивите, които очакваме да дебютират през 2021г.

 

1. The Ritz-Carlton Maldives, Fari Islands

Откриване: Лятото на 2021

Атол: Северният атол Мале

Брой вили: 100

Уебсайт: www.ritzcarlton.com/en/hotels/maldives-fari-islands

Брандът на Marriott International е едно от най-очакваните имена за 2021 г. - The Ritz-Carlton Maldives е сгушен във втората интегрирана дестинация на Малдивите - островите Фари. Така гостите ще имат достъп и до живописната Fari Marina.

Този луксозен курорт ще може да се похвали с модерни ултралуксозни вили и съоръжения. Прессъобщение на The Ritz-Carlton Maldives по-рано през януари 2021 г., разказва подробно за философията и дизайна на курорта, водени от Kerry Hill Architects. Курортът разполага с уникална концепция „Aris Meeha“ и 7 ресторанта и бара, предлагащи кулинария от световната кухня, в комбинация със спиращи дъха гледки.

Можете да резервирате престоя си в луксозния курорт още сега. Според уебсайта на Ritz-Carlton, курортът е собственост на категория 8 Marriott Bonvoy. Което също така означава, че The Ritz-Carlton Maldives е на най-високото ниво сред наградите.

Бележка: Островите Фари са интегрирана дестинация на Малдивите. Този архипелаг представя три марки от световна класа и Fari Marina, оживен плажен клуб Fari, очарователни бутици и селекция от подбрани и престижни опции за хапване. В допълнение към това, островите Фари разполагат с „Fari Village“ - специален остров за персонала. Този остров се фокусира върху общността, образованието и ангажираността, което го прави и първия по рода си на Малдивите.

 

2. Le Méridien Maldives Resort & Spa

 

Откриване: Есента на 2021

Атол: Атол Лхавияни

Брой вили: 150

Уебсайт: www.marriott.com/hotels/travel/mlemd-le-meridien-maldives-resort-and-spa/

Друга марка на Marriott International, Le Méridien Maldives Resort & Spa е разположена в живописното кътче на атола Лхавияни. Курортът от категория 5* Marriott Bonvoy е вдъхновена от духа на Малдивите, съчетан със страст към култура, кухня и дизайн.

Гостите на този идиличен остров могат да намерят над 50 места за гмуркане с оживен морски живот, включително и скатове и костенурки. Освен това те могат да се насладят на „забележителностите, звуците, ароматите и вкусовете“ на дестинацията с цели шест ресторанта и барове и униклния Explore Spa от Le Méridien.

На само 35-минутно пътуване с хидроплан от международното летище Велана, децата в курорта могат да се радват на „Семейната концепция Le Meridien“. Гостите могат да се потопят във включените предложения - Waves Lifestyle Hub, басейн „Riviera“ Adults Only, бар Hub & Longitude, тюркоазен ресторант и много други.

 

3. Patina Maldives, Fari Islands

Откриване: Лятото на 2021

Атол: Северният атол Мале

Брой вили: 110 (включително Fari Studios)

Уебсайт: https://patinahotels.com/maldives-fari-islands/

Ултра луксозният Patina Maldives, на острови Фари, е встъпителният имот на изтънчения нов начин на живот с марка Patina Hotels & Resorts. Имотът е най-новата концепция за гостоприемство от Capella Hotel Group.

Проектиран от известния бразилски архитект Марсио Коган, Patina Maldives предлага 90 съвременни едно- и тристайни вили на плажа или с воден басейн, редом с 20 студия Fari. Всички те олицетворяват хармония за сетивата, спокойствие и сетивна възбуда.

Гостите могат да намерят нов израз на островния живот чрез внимателно подбрани уелнес пътешествия, интерактивни музикални програми, завладяващи кулинарни преживявания и да се насладят на изпълнения със светлина павилион James Turrell Skyspace.

Вдъхновен от красотата и метафоричното значение на островните пейзажи, деликатния, ритмичен дизайн на Studio MK27 за Patina Maldives осигурява пространства и цялостна атмосфера, насърчавайки дълбоките връзки с природата, както и общуването с други хора.

 

4. The Chedi Kudavillingili

Откриване: 2021 г.

Атол: Северният атол Мале

Брой вили: 99

Уебсайт: https://www.ghmhotels.com/

Имотът с 99 вили, Chedi Kudavillingili ще бъде първият курорт на GHM на Малдивите. Той разполага с 36 надводни вили и централен басейн с впечатляващите 150 метра дължина. Курортът се намира в близост до международното летище Велана, само на 25 минути пътуване с моторна лодка.

В допълнение към 36-те надводни вили, луксозният курорт ще разполага и с 63 островни вили. Освен това, Chedi Kudavillingili ще разкрие СПА център с осем помещения за процедури над водата, плажен клуб и бар, целодневно отворен ресторант и Hawkers Stalls с четири зони за готвене на живо.

Туристите ще открият множество от развлекателни дейности на острова като кортове за няколко различни спорта до сърф и изобилие от дейности над и под вода.

 

5. Siyam World

Откриване: 2021 г.

Атол: Noonu Atoll

Уебсайт: www.sunsiyam.com/siyam-world

Този all-inclusive и свръхвълнуващ курорт Siyam World се очаква да отвори врати през 2021 г. Разположен насред необятни природни чудеса, курортът ще изуми и най-опитните пътешественици.

Siyam World ще предефинира стандартите Ви за луксозно ваканционно изживяване с Premium All-Inclusive. Освен това за гостите има 12 заведения за хранене от световна класа, и гарантирано ще се насладят на престоя си в курорта, като могат да избират измежду цели 12 категории за настаняване.

 

6. Address Madivaru Maldives Resort + Spa

Откриване: 2021.

Атол: Северен Ари Атол

Брой вили: 80

Уебсайт: https://www.addresshotels.com/

 

Базираната в Дубай Emaar Hospitality Group, дебютира на Малдивите с Address Madivaru Maldives Resort + Spa и първият по рода си хотелски проект от престижната марка. Като един от дългоочакваните курортни открития през 2021 г., Madivaru ще разполага със специален СПА остров и остров за водни спортове. Гостите ще могат да избират между множество дейности - от развлечения и гмуркане до сърф преживявания.

Един от най-вълнуващите курортни дебюти на Малдивите през 2021 г., Address Madivaru ще предложи на гостите си водни вили и президентски апартаменти, които също ще предефинират общоприетите стандарти за ултралуксозно гостоприемство.

 7. Avani Fares, MaldivesAvani Fares, Maldives

Откриване: 2021 г.

Атол: Атол Баа

Брой вили: 200

Уебсайт: www.avanihotels.com/en/fares-maldives

Avani Hotels & Resorts ще дебютира на Малдивите тази година. Сгушен на атола Баа, островът с площ от почти 1.5 км2 обещава на гостите си блажена обстановка за едно истинско изживяване на Малдивите.

С цели 200 стаи за гости, курортът разполага с пространства привличащи вниманието, богат декор, съчетаващ истински удоволствия и модерно изживяване. Стаите ще зарадват гостите си с успокояващи материали, текстури и високотехнологични удобства.

В момента, в който гостите пристигнат в Avani Fares, те незабавно ще открият ослепителната красота на Индийския океан от лобито с отворен план. Това общо пространство се слива с рецепцията, фоайето, зоната за срещи и изисканите възможности за гмуркане.

Изолирани в северните Малдиви, гостите ще пристигнат в курорта с вълнуващо 45-минутно пътуване с хидроплан или чрез 30-минутно пътуване с моторна лодка от вътрешното летище на Баа Атол.

 

8. Gran Meliá Huravee, Maldives

Откриване: 2021 г.

Атол: Атол Thaa

Брой вили: 96

Уебсайт: https://www.granmelia.com/en/

Заобиколен от недокоснати коралови рифове, Gran Meliá Huravee, ще отбележи дебюта на Meliá Hotels в тропическата дестинация през тази година. Това луксозно бягство ще включва 96 частни вили, няколко ресторанта, СПА център и много други.

 

9. Maniya Faru Resort

Откриване: 2021 г.

Атол: Атол Южен Мале

Брой вили: 110

Разработен от Mahogany Pvt Ltd, Maniya Faru Resort ще разполага с 110 вили, обединени с популярни услуги и модерни съоръжения. Очаква се курортът, разположен в атола Южен Мале, да бъде отворен в началото на 2021 г. В момента Mahogany притежава и управлява курорта Reethi Faru в атола Северен Раа. Междувременно компанията управлява Reethi Beach Resort в продължение на 20 години.

 

10. OZO Maldives

Откриване: 2021 г.

Атол: Атол Раа

Брой вили: 200

Уебсайт: https://www.ozohotels.com/raa-atoll-maldives

Очаква се вторият имот на ONYX Hospitality Group, OZO Maldives да отвори врати тази година. Представян като „семейно ориентиран курорт“, той ще носи всички екстри, които „дефинират OZO“, сред които: подобрени условия за сън, интелигентна свързване на личните устройства както в частни пространства, така и в публични зони, както и подбрани съвети за дестинация и активност от ентусиазирани и информирани членове на екипа.

 

11. Capella Maldives, Fari Islands

Откриване: Лятото на 2021

Атол: Северният атол Мале

Брой вили: 57

Уебсайт: https://www.capellahotels.com/en/capella-maldives

Capella Maldives, острови Фари балансира между автентичния островен живот и съвременните елементи, които съставляват идеалното бягство от ежедневието. Проектирани от известния японски архитект Кенго Кума и базирания в Хонконг интериорен дизайнер Андре Фу, всички 57 вили и имения в курорта са разположени на суша или над вода.

Летовниците могат да се наслаждават на вилите и именията, потапяйки се в красотата на околната лагуна. Освен това Capella разполага с интересни концепции за хранене на брега на океана в 4 уникално проектирани къта за хранене. В допълнение към това се очаква и откриването на американски стекхаус с трапезария в стил chophouse и калифорнийско вино.

 

12. ZAZZ Island Maldives

Откриване: 2021 г.

Атол: Атол Южен Ари

Брой вили: 101

Уебсайт: https://zazz-hotels.com/zazz-escapes/maldives/

Очаква се да бъде открит в началото на 2021 г. - ZAZZ Island Maldives е част от колекцията ZAZZ Escapes. Имотите от ZAZZ обещават на своите гости много възможности за приключения и забавление. Ако търсите шанс да се откъснете от света и да се върнете обратно към природата, ZAZZ Escapes няма да Ви разочарова.

Модерният оазис ZAZZ Island е като детска площадка за възрастни, предлагаща изключителна релаксация и вълнуващи предложения на туристите. Курортът разполага с 101 надводни и плажни вили, подчертани със спиращи дъха гледки. Освен това, гостите могат да избират измежду шестте различни дестинации за хранене и напитки, където ще изпълнят всички Ваши желания. Както някои други и курортът, разположен в атола Южен Ари, е на 25 минутно живописно пътуване с хидроплан от главното международно летище Велана.

 

13. Madifushi Private Island

Откриване: 2021 г.

Атол: Атол Меему

Уебсайт: https://madifushiprivateisland.com/

Така недокоснатото частно бягство на Малдивите ще бъде идеално място за всеки. Частният остров Мадифуши предоставя на гостите си индивидуално изживяване, където всеки момент би бил оценен и превърнат незабравими спомени.

Всяка вила и апартамент са проектирани така, че да хармонират с природата наоколо. И гостите ще отворят сетивата си за сгушените сред тропическата флора и фауна плажни и надводни убежища, които са идеални за пътуващи семейства и групи приятели.

 

14. Tolarno Maldives Kunaavashi Resort

Откриване: 2021 г.

Атол: Атол Вааву

Брой вили: 72

Уебсайт: https://laviehotels.com/

Разположен в девствения атол Вааву, който е като рай за гмуркачи, Tolarno Maldives Kunaavashi Resort се намира на зашеметяващ частен остров, предлагащ на своите гости перфектно уединение. Всяка вила в курорта е заобиколена от буйна растителност и е с гледка към кристално чистите води.

Плажните вили се отличават с уютен дизайн, декориран с местни произведения на изкуството, избрани от Tolarno Art Advisors. Надводните вили в източната част на острова пък предлагат спиращи дъха гледки към изгрева. А най-големите любители на лукса могат да изберат между двете президентски вили.

Курортът може да се похвали с широка гама от гастрономически възможности, съчетани с красиви заобикалящи гледки. Независимо дали става въпрос за закуска или вечеря на свещи на плажа, Tolarno Maldives Kunaavashi Resort винаги ще има решения за своите гости.

В сърцето на острова гостите ще намерят и СПА центъра на Tolarno. Гостите могат да се насладят на персонализирани СПА процедури, предлагани от опитни терапевти, при абсолютна поверителност. В допълнение към това, Tolarno Maldives Kunaavashi Resort предлага напълно оборудван център за водни спортове и гмуркане, така че гостите могат да изследват красотата на Малдивите и под вода.

 

15. Cocogiri Island Resort

Откриване: март 2021 г.

Атол: Атол Вааву

Брой вили: 40

Уебсайт: https://www.cocogiri.com/

Един от най-дългоочакваните курорти през 2021 г. е Cocogiri Island Resort Maldives - ексклузивен бутиков курорт с 20 водни вили и 20 вили на плажа на частен остров. Това островно скривалище обещава да осигури на гостите несравнимо луксозно изживяване и максимално спокойствие. Освен това независимо от повода, курортът предлага перфектната обстановка за редки моменти на романтика, приключения и спомени, които да останат цял ​​живот.

До курортта се стига само на 18 минути с хидроплан или на 60 минути с моторна лодка от международното летище Велана.

……………………………………………………..

И така, кой от курортните дебюти на Малдивите през настоящата година Ви вълнува най-много?

Споделете с нас на: [email protected]