+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Кабо Верде е много повече от известните си бели-прахообразни плажове.
От Luxutour избрахме 10 интересни факта за Кабо Верде, за които може би не знаехте ...

 

1. Архипелагът се състои от 10 острова и 5 малки островчета.

Островите, подредени по големина са: Сантяго, Санто Антао, Боа Виста, Фого, Сао Николау, Майо, Сао Висенте, Сал, Брава и Санта Луиза.

Остров Сал, може и да е един от най-малките, но пък е най-популярният сред ваканцуващите, благодарение на великолепните си бели пясъчни плажове, тюркоазени брегове и оживен туристически курорт.

 

2. Кабо Верде е третото по големина в света място за гнездене на морски костенурки

Костенурките са сред най-застрашените морски животни, а тук на тези малки острови са идвали от хилядолетия. Плажът Ervatão, на югоизточния бряг на Боа Виста, е третото по популярност място в света за гнездене на костенурки от вида Карета (този вид костенурка е единствена в рода си). Резервирайте пътуването си между месеците юли и септември, за да видите как костенурките мътят яйцата си!

 

3. Тук живеят около половин милион души, по-голямата част е на о-в Сантяго.

Емигриралите от Кабо Верде са много повече, отколкото общия брой местни жители по островите. Многократните суши, които страната преживява през втората половина на 20-ти век, подтиква много местни жители да емигрират в САЩ, Европа, Африка и Южна Америка.

 

4. Санта Луиза е единственият необитаем остров на архипелага

Единственият начин да стигнете до малкия, безплоден остров Санта Луиза е чрез наемане на риболовна лодка от Калхау, на източния бряг на Сао Висенте. Пътуването отнема около два часа във всяка посока.

 

5. Водите на Боа Виста са размножителен хабитат на гърбати китове

Защо не резервирате четиричасова обиколка с катамаран, за да се полюбувате на тези могъщи бозайници? През март и април е най-доброто време за наблюдения, въпреки, че това може да се случи и от края на февруари до май.

 

6. Сал някога е бил център за добив на сол

Солните мини на Педра де Луме не се използват от 90-те години на миналия век, но все още привличат голям брой туристи. Оттук и Сал получава своето име! Разположен в сърцето на дълбок кратер и заобиколен от планини, пейзажът е гледка, която си заслужава да видите. Водата е доста солена, което означава, че можете да плувате по повърхността, без дори да се опитвате ? Да, Кабо Верде е същинско Мъртво море!

 

7. Архипелагът е бил необитаем до 15 век

Португалските изследователи колонизират островите през 1456 г., когато създават първото европейско селище на тропиците. Кабо Верде придобива независимост чак през 1975 г., и това е причината португалският език да е все още официалният разговорен език.

 

8. В архипелага има много вулкани, най-високият от които е Пико до Фого

Преди хиляди години остров Фого разцъфтява сред водите след вулканично изригване и поразителният му вулкан Пико до Фого се извисява на 2829 метра над островния пейзаж. Никое пътуване до Фого не би било пълно без покоряването на този активен вулкан, където ще бъдете възнаградени с прекрасна гледка към Chã das Caldeiras.

 

9. Страната има едно от най-стабилните демократични правителства в Африка

Кабо Верде може да се похвали с най-високия стандарт на живот в Западна Африка, благодарение на стабилната си политическа и икономическа система. Това го прави много безопасна, приветлива и приятелска за посещение дестинация и уверяваме Ви, това е само една от причините архипелагът да е толкова популярен сред туристите.

 

10. Архипелагът е идеален за водни спортове

От кайтсърф и уиндсърф до ветроходство и гмуркане, разнообразието от водни спортове на островите, предимно на Сал и Боа Виста, са любими за всички туристи, търсещи активна почивка на плажа.

Някои хотели предлагат оборудване под наем и уроци по водни спортове, а нашите представители винаги са на разположение и ще Ви помогнат да резервирате желания курс.

 

Заповядайте с нас с директен чартърен полет от София организиран за първи път от България.

Датите са:

18.06-25.06.2021г.
16.10-23.10.2021г.
23.10-30.10.2021г.
 

Вижте офертата ни за Кабо Верде ТУК!

За повече информация не се колебайте да се свържете с нас на [email protected].