+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Лаос е планинска страна, намираща се в Югоизточна Азия и в продължение на дълги години е била изолирана от външния свят. Днес обаче тази страна оживява с нова и много по-мощна сила. Екскурзиите до там много приличат на пътешествие назад във времето. Но това крие в себе си голяма доза романтика и зарежда всяка зажадняла за приключения душа. Факт е, че туристите са силно впечатлени от застоялия начин на живот, който много се отличава от този в съседните страни. Дори посещението на столицата Виентян ще ви накара да се почувствате сякаш сте на разходка из някой спокоен крайречен град. Но през последните години страната изключително много дръпна, главно благодарение на множеството пътища и мостове, които се построиха. Така тя стана много по-достъпна за редица посетители дошли на екскурзия в Лаос, за да открият изобилието от невероятни туристически атракции.

 Ето и някои от тях:  

 Пещерите Виенг Ксай. Те представляват обширно разпростиращи се пещери, които са играели ролята на скрит град по време на войната. Тези подземни територии са били дом на хора от комунистическата армия, сражавала се с войските на Виетнам и силите на САЩ. Говори се, че около 23 000 души са живеели по тези места, в които са се помещавали дори болница, военни поделения, пекарни, магазини и театър! Правителството се опитва да превърне това място в туристическа атракция, подобно на тунелите Ку Чи във Виетнам.

 Пещерите Пак Оу. Те са разположени на север от Луанг Прабанг на река Меконг и до тях може да се стигне по път или чрез лодка. Тези пещери са известни със своите миниатюрни скулптури на Буда. Стотици малки дървени Буда фигури са поставени навсякъде по стените. Те са се използвали за редица цели като медитация, обучение, за призоваване към мир, в молитвите за дъжд и за достигане на нирвана.

 Ват Фу е разрушен древен кхмерски комплекс разположен в основата на планината Phu Kao в провинция Чампасак. Тази структура датира между 11 и 13 век. В тази зона може да се насладите на мистичната атмосфера, невероятната древна архитектура и изящни скулптури. Този храм се използва и до днес като будистко средище.

 Фа Тат Луанг е един от най-значимите монументи в Лаос. Известен е като великата ступа в Лаос и притежава няколко тераси на различни нива, като всяко едно от тях символизира отделен етап в будисткото просвещение. Най-ниското ниво символизира материалния свят; най-високото ниво представя светът на нищото. Фа Тат Луанг е построен през 16 век върху руините на древен кхмерски храм. Историята на това място ще ви омагьоса и със сигурност си струва да го посетите.

  Храмът Ват Сиенг Тонг. Той е построен през 1560 г. и притежава много рядка статуя на Буда, която датира от времето на изграждането на храма. Известно време тази статуя е обикаляла музеите на Европа и конкретно Франция, но днес тя се помещава в този храм.

 Равнината на каменните буркани. Това е обширна територия, която е обсипана с каменни буркани с неизвестен произход. Те са с различни размери, като на някои от тях диаметърът е от 1 до 3 метра и са изцяло изградени от камък. Смята се, че те са част от праисторически погребални ритуали. Невероятните истории на екскурзоводите ще ви накарат да усетите силната намагнетизираща енергия на това място.

 Си Фан Дон е красив участък от острови разположени в реката Меконг. Трафикът по тази река е невъзможен, заради изобилието от водопади и километрични бързеи. Подходяща е за водни спортове и може да откриете много места, в които да се наемат каяци.

 Ван Виенг е крайречен град разположен в централен Лаос и на около 4 часа път от столицата. Главната улица в града е пълна с къщи за гости, барове, ресторанти, интернет кафенета, тур агенции и разбира се много туристи. Основната атракция на града са драматично издигащите се карстови върхове, които обграждат града. Гледката към тях е буквално спираща дъха и напомня на някой приказен сюжет. Тези скали са изключително популярни сред алпинистите, а изобилието от недокоснати тунели и пещери още повече амбицират приключенския дух на всеки посетител.

 Меконг e най-голямата река в Лаос с дължина 4.350 км. Заедно с някои възлови пътища, тази река е от изключително транспортно значение. Тя е чудесна за пътешествия с лодка, разкривайки по пътя си невероятни пейзажи. Затова подгответе своя фотоапарат, за да успеете да запаметите впечатляващите гледки.

 Луанг Прабанг е един от най-очарователните и популярни туристически градове в Лаос. Той смайва със своите позлатени храмове, дървени къщи и френски провинциални постройки. Със сигурност ще откриете там една нова вселена, която ще ви обогати и направи много по-щастливи! Ще имате възможността да се насладите на различната, но страхотна кухня. Хората са усмихнати и с радост посрещат всеки турист. Този уникален град е вписан като част от наследството на ЮНЕСКО. Тук е сърцето на лаоската култура и традиции.

 

Ако искате да научите още много за Лаос елате на пътешествие с нас! Следете за най-актуалните и фантастични оферти от Luxutour.