+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

„Градът, където всичко е най-високо, най-бързо, най-скъпо, най-разточително, най-луксозно от където и да е другаде по света. Градът, където полицейските коли са марка Бугати.“
 

Само тук и сега: Expo 2020

192 павилиона от цял свят и всеки един с уникални предложения от храна до технологии и забавления, които не сме виждали до момента – това обещават и реализират организаторите. Най-внушителният павилион е на Обединените арабски емирства, разположен на 15 000 квадратни метра и проектиран от световноизвестния архитект Сантяго Калатрава. Павилионът наподобява полет на сокол, като крилете се отварят и затварят. Невероятно творение на архитектурата, което трябва да се види, защото описанието му е трудно. Експо 2020 ще продължи до март 2022 г.

 

Вечеря за двама: Caviar Kaspia

Caviar Kaspia, синонимът на най-висококачествения хайвер и морски деликатеси в света, „френската модна кантина“, отвори врати в Дубай. Ресторантът, основан от руско имигрантско семейство в Париж през 1927 г., продължава да бъде статусен символ сред артистичния и бизнес свят и днес. В Дубай е първият постоянен ресторант извън Париж. Новината, че престолонаследникът принц Хамдан ал Мактуб, който от месеци не беше излизал в публичното пространство, е забелязан да си тръгва от Caviar Kaspia с прословутата матрьошка – знак на ресторанта, в ръка, се разнесе със светкавична скорост из елита на емирството и не само. Caviar Kaspia – Дубай не изневерява на класическия интериорен стил на този в Париж. Кадифе, коприна и злато създават интимната атмосфера, така любима на много знаменитости. Менюто е също традиционно познатото, в което е неизменният печен картоф с хайвер.

 

Да отседнем в Raffles The Palm – Dubai 

От луксозни частни вили с частни плажове, градини и спа до личен иконом на разположение 24 часа в деноно­щието, този дворцов рай отвори врати през октомври в Дубай. Това е новата перла в короната от невероятни хотели, наречена Raffles The Palm Dubai Resort. Разполо­жен на 10 хектара от най-скъпата плажна ивица на Palm Jumeirah Island, хотелът има 389 стаи, обзаведени в дворцов стил. Мебелите са изработени в италианското ателие Молон, а всички осветителни тела са с криста­ли Swarovski. Истинско златно и сребърно покритие е използвано за детайлите, мрамор от Португалия – за подовите настилки. Гледките са или към Арабския залив, или към небостъргачите.

 

Ексклузивно: The Arts Club

Основан в Лондон през 1863 г., The Arts Club откри първия си клон в чужбина именно в Дубай. Клубът, известен с изключителна селективност и дискретност, е място, където творци и хора на изкуството се срещат с бизнес лидери и инвеститори. Собствениците се гордеят, че един от членовете е бил самият Чарлс Дикенс. The Arts Club има специален дрескод, който се спазва без изключе­ния, използването на телефони и компютри е разреше­но само до 7 часа вечерта и само в определени помеще­ния. Ярки тонове и разточителни материи, шик с много класа, луксозен, но приглушен стил, правещ реверанс към традицията – невероятно изпълнена концепция от Dimore Studio.

 

Само за жени: Her by Caroline Astor

Мрамор, дърво и златни орнаменти, много светлина, неве­роятна гледка от 18-ия етаж – идеалното място за от­късване от забързания ден или кратка почивка след дълга обиколка на бутиците. Това е Her by Caroline Astor в St. Regis на Палм Айлънд. Лейди Астор, майката на собственика на хотелите St. Regis, известна като кралицата на висшето общество в Ню Йорк, събирала близките си приятелки на следобеден чай, за да планират поредното парти или благотворителен проект. Her by Caroline Astor е съвременното продължение на тази традиция. Класическият следобеден чай се сервира с малки хапки със сьомга и хайвер, кисели краставички и crème fraiche; хлебчета с лавандулово и ягодо­во сладко; както и английски плодов кейк.

 

Dior никога не разочарова

Концептуалният pop-up на марката, разположен във Four Seasons Hotel, комбинира футуристични високо­технологични елементи с традиционни. Луксозният бутик е новото попълнение към магнетичните места в Дубай. Елегантният 3D принтиран павилион е декориран с мрежест мотив, заимстван от техника за изработва­не на кошници през XVIII век и характерна инспирация за модната къща.

 

Още неповторими преживявания в Дубай с Луксутур :)