+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Като най-големият остров в Индийския океан, Мадагаскар е известен с уникалната си дива природа и биоразнообразие. Със спиращи дъха гледки, бели пясъчни плажове, зашеметяващи дъждовни гори и вкусна местна храна, това място предлага незабравимо преживяване, което се случва веднъж в живота. Вижте защо Мадагаскар трябва да фигурира в списъка Ви с пътешествия.

 

Той е дом на очарователните лемури

Живеещи само на Мадагаскар, лемурите са и най-разпознаваемата черта на страната, и по-специално черно-белият вид Lemur Catta. С повече от 60 вида присъстващи в целия остров, тези сладки бозайници в момента са класифицирани като застрашен от изчезване вид.

Туристите спокойно могат да се снимат с тях, докато посещават националните паркове, а луксозните хотели, построени сред природни резервати, също предлагат възможността да се наблюдават в естествената им среда. Да, сигурни сме, че и Вие ще се влюбите в тях.

 

Наблюдаването на китове е величествено

Мадагаскар се намира в близост до миграционен път за китове и това дава невероятната възможност да бъдат наблюдавани два пъти годишно, директно от брега. Между юли и септември остров Сент-Мари е най-доброто място да се любувате на цял легион гърбати китове, където женските идват да родят в топлите води. От октомври до декември пък малките китове и техните майки се греят в плитките води на Нози-Бе в северозападната част на острова. А като допълнение към този умопомрачителен спектакъл, можете да слушате  настръхващите всички сетива мощна песен на мъжките китове.

 

Плажовете са красиви

Какво би излекувало душата Ви повече, от почивка на спокоен плаж далеч от дома? Пред изумрудените води, предлагащи зашеметяващи гледки по залез слънце, югозападната част на Мадагаскар се превръща в една от най-добрите дестинации на страната за туристи. Тези места са идеални за всеки важен житейски момент - предложение за сватба или като дестинация за меден месец.

 

Местната торта коба

Не съдете тази торта по външния ѝ вид! В западното общество, където хората са склонни да предпочитат ястия в европейски стил, тази кафява торта поднесена с ванилов сладолед, наскоро печели престижно място сред десертите избирани на луксозни сватби. Една от най-традиционните мадагаскарски храни – коба - е торта от фъстъци и оризово брашно. Продава се от улични търговци или в плътна опаковка в супермаркетите. Уверяваме Ви, че това би бил супер автентичен подарък за приятели след завръщането Ви.

Можете да станете доброволец

Мадагаскар е петата най-бедна страна в света и тъй като времето ни на тази земя е толкова кратко, можем да подадем ръка за помощ поне веднъж в живота си – това е винаги добре дошло. Има много възможности за доброволчество с местни организации: можете да преподавате френски или английски на деца в отдалечени села, да помагате на екологични НПО с научни изследвания и преди всичко да работите в хуманитарния сектор, като помагате на организации с нестопанска цел, които се грижат за болни деца от бедни райони, повечето от които страдат от тежки заболявания.

 

Най-големия баобаб

Известен като бутилково дърво, баобабът се нарича още и „рениала“, което означава „майка на гората“ на малагаски език. Шест от осемте съществуващи вида баобаб могат да се видят на Мадагаскар, където образуват обширни гори в полусухите райони на юг. Някои дървета могат да достигнат 30 м височина и 9 м. в обиколка. Достатъчни, за да напомнят колко сме малки, тези естествени бижута ще Ви оставят хипнотизирани.

 

Местната супа с ориз и Ромазава

Ако сте уморени да ядете тежки и мазни ястия, време е да отидете до Мадагаскар и да опитате това конкретно традиционно ястие. Ромазава е супа с различни по вид листа и месо, което се сервира по желание. Въпреки, че приготвянето му варира според региона и наличните листа, крайната смес е ястие с много нежен вкус, типично за тропическите региони. Когато се приготвя без месо, Ромазавата е подходяща за вегетарианци, знаейки, че вкусът ѝ идва предимно от листата, които съдържа.

 

Исало: Големият каньон на Малагасия

Мадагаскар има своя собствена версия на американския Гранд Каньон: Национален парк Исало. Покривайки повече от 800 км2 на юг, преди милиони години това чудо е било под морето, а днес е най-посещаваният парк в страната с повече от 30 000 посетители годишно. Цяла седмица може да не е достатъчна, за да видите всичко, но се наслаждавайте на престоя си, независимо колко дълго сте тук.

 

Достъпен живот

За кратък престой или пък година на почивка, животът на Мадагаскар не е толкова труден. Освен ако не сте много внимателни към храната или качеството на хотела, цените тук на храната и настаняването са на значително по-ниски цени от останалите острови в Индийския океан. Поради това много европейци са решили да прекарат зимата си тук, тъй като на Мадагаскар може да живеете много по-добре, отколкото в Европа. Ако сте дигитален номад, бихте могли лесно да работите и да пътувате.

 

Има страхотни места за сърфиране

От май до октомври Мадагаскар се превръща в рай за страхотни сърф почивки. Най-добрите места са разположени в най-южните или най-северните точки на острова, както и по протежение на целия регион населяван от номадите везо, на юг. Част от източната ивица също предлага добри вълни, но самия подводен терен е доста неравен. Мадагаскар отвори своето сърф училище през 2003 г. в Махамбо и островът е идеален за начинаещи, но също така е задължителна дестинация за сърф ваканция и за сърфисти с опит. Ако търсите страхотни вълни, то трябва да поставите Мадагаскар в списъка си.

 

Зашеметяващ обект на световното наследство

Bemaraha Tsingy е един от най-старите национални паркове в Мадагаскар и се формира от величествена варовикови формации, покриващи лабиринт от 723 км2. Ще Ви е необходим  водач, за да посетите този обект на световното наследство. Открит през 1927 г., паркът отдавна предизвиква любопитството на геолози и ботаници от цял свят. С уникални гледки и места за посещение, паркът може да бъде разгледан в четиридневна екскурзия, предлагана от повечето местни туроператори. Дом е на около 90 вида птици, 10 вида лемури и осем вида влечуги.

 

Остров Нози-Бе и околностите

Остров  Нози Бе е топ плажна дестинация в Мадагаскар, с подходящи за гмуркане води и е дом на невероятни китови акули, морски костенурки и гърбави китове.

Името му означава Голям остров на местния език и всеки посетил тази тропическа дестинация край северозападния бряг на Мадагаскар, се убеждава, че отговаря на името си. Той е най-големият в архипелага, който също включва и островите Нози-Ираниа и Нози-Комба. Дом е на най-красивите плажове и места за гмуркане в страната и е богат на дива природа – едно прекрасно място е национален парк Lokobe. Известен е още и като Парфюмирания остров заради насажденията от иланг-иланг – можете да помиришете тези ароматни цветове в Lemuria Land. Отправете се към най-високата точка на острова - Мон Пасот, ако сте в търсене на спиращи дъха панорамни гледки.

А за търсачите на страхотни плажове, ще издадем една тайна – на Нози-Бе е пълно с такива. Но само на 90 минути път с лодка, Нози-Ираниа ще предостави една прекрасна идилия, образувана от две островчета: Нози-Ираниа Беи Нози-Ирани Кели. При отлив те се свърват с тънка, 2 км ивица от фин бял пясък. Спрете за питие в хотела на остров Кели – ако сте късметлии, персоналът ще Ви посочи мястото за наблюдение на зелени костенурки.

Винаги на [email protected].