+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

В статията ни днес ще попътешестваме мислено към Южна Америка и конкретно към най-щастливата страна в света – Коста Рика! Може би се интересувате защо я наричаме така? По последни данни на Индекса, отчитащ щастието на планетата, който измерва животът на хората и влиянието на околната среда върху тях, Коста Рика се очертава най-подходящото място за живот. Затова да не губим повече време, качвайте се на самолета и да отлитаме!

Добре дошли в най-миролюбивата страна на планетата! Обърнете внимание - тя няма дори собствена армия! Конституцията на Коста Рика е забранила нейното съществуване през 1948 г., когато приключва последната гражданска война. А сега дори е дом на Университета за мир към ООН. Каква хармония, какво щастие! Звучи като истински рай нали? Как да не направим екскурзия до там?

Ще ви смае фактът, че средната продължителност на живота там е 79 години, много по-висока от  тази в съседните райони. А Nicoya Peninsula (Коста Рика), се счита за мястото с най-висока продължителност на живота над 100 г. Това се дължи на факта, че нейните жители са се отдали на спокоен и целесъобразен начин на живот, отглеждайки животни и растения. Друга особеност, с която Коста Рика се нарежда на челните позиции е грамотността! Как да не им се възхитим! Ако трябва да бъдем точни става дума за впечатляващите 97.8% грамотност сред населението, нареждайки се в топ 40 на най-образованите страни по света. Коста Рика планира да стане въглеродно неутрална страна до 2021 година, което е чудесен повод да се насладим на комфорта на някои от най-добрите еко места за отдих в страната. Как да не споменем кафето, то е страхотно, емблема, прославяща страната навред. Така че, ако сте запален кафеджия, Коста Рика е рай за Вас! Разхождайки се из териториите на тази страна ще чуете поздрав като “Pura Vida”, хората са много усмихнати и дружелюбни. Оглеждайте се за костенурки, някои от които доста големи. Те са безобидни и ще може да научите много интересни истории за тях. Ако искате да се отдадете на жаркото слънце и да натрупате тен, магнетичните плажове са на ваше разположение.

Важно е да споменем, че Коста Рика е домакин на 5% от световното биоразнообразие, въпреки че съставлява само 0,03% от планетата. Около една четвърт от страната е част от защитена гора или резерват. Звучи интригуващо за всеки природолюбител.

Предупреждаваме ви, да не се стряскате, защото почти всеки местен носи по едно мачете. То е като национален инструмент. Така че, спокойно, тези хора не са агресивни престъпници, те използват мачетето почти за всичко.

 

Ако искате да научите още много и да изживеете магията, елате на екскурзия в Коста Рика с нас!