+35924650565, +359890343459

7-те най-свещени места в Индия, които да посетите!

Полезно за Индия от Luxutour

Индия е страна, в която хора от различни религии живеят заедно в мир. Местните смятат, че Индия е нация благословена от Бог, в която се почитат много аватари като Лорд Вишну, за който се вярва, че закриля страната и пази хората от злото.

Древни писания говорят, че тези богове са обикаляли из страната преди много векове, изпълвайки всяко място, до което се докоснат с индивидуална свещена сила. Затова Индия е изпълнена със свещени места, които си струва да посетите. Това е една от причините, заради които милиони хора идват всяка година. От много години те вярвят, че посещавайки свещените места ще бъдат изцерени и ще достигнат нирвана.

Затова в тази статия решихме да ви представим  няколко от най-духовно значимите храмове в страната, които може да посетите.

 

  1. Чота-чардхам- Това е много свято поклонническо място на индусите. То се намира в индийските Хималаи, в района Garhwal на Uttarakhand. На това свято мястопоклонникът посещава Ганготри (седалище на богинята Ганга), Ямунотри (седалище на богиня Ямуна), Бадринат (Господ Вишну като бадринараян) и Кедъррат (за лорд Шива). Това е дълъг път, но със сигурност е възнаграждаващ. Бадринат също е важен момент в Харт Дъм йатра.
  2. Вайшно-деви- Храмът на Маа Вайшно се намира в хълмовете Трикута в Катра. Той е разположен високо, а поклонниците трябва да се разходят до там, за да стигнат до храма. След влизането поклонникът вече не се чувства уморен, въпреки  дългия и труден път. Мястото наистина е красиво.
  3. Хардвар - Това е сред седемте най-свещени места в Индия. Тя привлича отдадените вярващи от всички краища на света. Казва се, че измиването в Ганг е акт на очистване, сякаш измивате греховете си. Също така се казва, че е благословен от лорд Брама, лорд Вишну и лорд Шива.
  4. Дварка - Това е градът, в който живеел лорд Кришна, след като избягал от Матура, заради злия и могъщ демон на име Канса. Целият град носи аромата на божествеността и е задължително място, ако искате да намерите мир и спокойствие.
  5. Пещера Амарнат - Този свещен обект се намира в Джаму и Кашмир, място за всички предано отдадени на лорд Шива. Вътре в пещерата има ледена структура, която прилича на Шивалинга. Човек може да види и светилищата на Маа Парвати и лорд Ганеша. Местността е изключително красива, а  светилищата са вълнуващи. Тя е отворена само за няколко месеца през годината.
  6. Канчипурам - Намира се на река Вегавати и е мястото, където лорд Брама се молел на лорд Вишну. Той също е част от Сапта Пури (седемте свещени града) и се нарича Златен град на храмовете.
  7. Шрирангам - Основното божество е Бог Вишну на Сеса Нага. Храмът е една от най-големите и важни светилища на лорд Вишну.

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетини за да получваш специалните ни оферти директно в пощенската си кутия

Съгласен/а съм да получавам информация от Luxutour

Запознах се с политиката за защита на лични данни на Luxutоur

tui smaylo_logo no_strapline logo-korea BI_AI UAE-BW