+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Индия е страна, в която хора от различни религии живеят заедно в мир. Местните смятат, че Индия е нация благословена от Бог, в която се почитат много аватари като Лорд Вишну, за който се вярва, че закриля страната и пази хората от злото.

Древни писания говорят, че тези богове са обикаляли из страната преди много векове, изпълвайки всяко място, до което се докоснат с индивидуална свещена сила. Затова Индия е изпълнена със свещени места, които си струва да посетите. Това е една от причините, заради които милиони хора идват всяка година. От много години те вярвят, че посещавайки свещените места ще бъдат изцерени и ще достигнат нирвана.

Затова в тази статия решихме да ви представим  няколко от най-духовно значимите храмове в страната, които може да посетите.

 1. Чота-чардхам- Това е много свято поклонническо място на индусите. То се намира в индийските Хималаи, в района Garhwal на Uttarakhand. На това свято мястопоклонникът посещава Ганготри (седалище на богинята Ганга), Ямунотри (седалище на богиня Ямуна), Бадринат (Господ Вишну като бадринараян) и Кедъррат (за лорд Шива). Това е дълъг път, но със сигурност е възнаграждаващ. Бадринат също е важен момент в Харт Дъм йатра.

2. Вайшно-деви- Храмът на Маа Вайшно се намира в хълмовете Трикута в Катра. Той е разположен високо, а поклонниците трябва да се разходят до там, за да стигнат до храма. След влизането поклонникът вече не се чувства уморен, въпреки  дългия и труден път. Мястото наистина е красиво.

3. Хардвар - Това е сред седемте най-свещени места в Индия. Тя привлича отдадените вярващи от всички краища на света. Казва се, че измиването в Ганг е акт на очистване, сякаш измивате греховете си. Също така се казва, че е благословен от лорд Брама, лорд Вишну и лорд Шива.

4. Дварка - Това е градът, в който живеел лорд Кришна, след като избягал от Матура, заради злия и могъщ демон на име Канса. Целият град носи аромата на божествеността и е задължително място, ако искате да намерите мир и спокойствие.

5. Пещера Амарнат - Този свещен обект се намира в Джаму и Кашмир, място за всички предано отдадени на лорд Шива. Вътре в пещерата има ледена структура, която прилича на Шивалинга. Човек може да види и светилищата на Маа Парвати и лорд Ганеша. Местността е изключително красива, а  светилищата са вълнуващи. Тя е отворена само за няколко месеца през годината.

6. Канчипурам - Намира се на река Вегавати и е мястото, където лорд Брама се молел на лорд Вишну. Той също е част от Сапта Пури (седемте свещени града) и се нарича Златен град на храмовете.

7. Шрирангам - Основното божество е Бог Вишну на Сеса Нага. Храмът е една от най-големите и важни светилища на лорд Вишну.