+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Екипът на Луксутур отново си постави една задача-предизвикателство, а именно: да Ви помогне да станете експерти в пътуванията до Африка. Този месец ще пътуваме до Мозамбик - земя с невероятно биоразнообразие и дом на някои от най-зрелищните коралови рифове на планетата.

За да влезете в Мозамбик, ще се нуждаете от пълен сертификат за ваксинация срещу COVID-19 или отрицателен PCR тест, направен в България в рамките на 72 часа преди пристигането в Мозамбик. Децата под 11 годишна възраст са освободени от това изискване.

 

Накратко на Мозамбик

Мозамбик е югоизточна африканска държава, граничеща с Танзания, Малави, Замбия, Зимбабве, ЮАР и Свазиленд. С брегова линия на Индийския океан дълга малко над 2414 км., Мозамбик е „обърната на изток“ към Мадагаскар. Богатото португалско наследство на страната и бледият еклектичен чар, характеризират части от столицата Мапуто с ярки, колониални сгради, които са в абсолютен контраст с по-модерните части на този динамичен пристанищен град.

Процъфтяващ след опетнената история на гражданска война, Мозамбик е една от най-недооценените африкански плажни дестинации, която има какво да предложи на своите гости – и имаме предвид не само луксозни изживявания за босите Ви ходила :). От уединения архипелаг Куиримбас на север до архипелага Базаруто по-на юг, топлите води на Индийския океан са същински рай за морския живот, което прави Мозамбик една от най-добрите дестинации за гмуркане в света. А дивите национални паркове предлагат перфектна комбинация между плаж и сафари сред буйната растителност.

 

Дейности, които Ви препоръчваме:

- Насладете се на грандиозно гмуркане край островите Куиримбас

Опитайте местните морски дарове

Посетете централния пазар на Мапуто

Разгледайте Ilha de Mozambique, обект на световното наследство на ЮНЕСКО

Плувайте с делфини и китови акули

Опитайте дълбоководен риболов

Сафари в национален парк Горонгоса.

Плавайте с традиционно дау

Романтична конна езда по крайбрежието

Отпуснете се в спокойните плажове на Zongoene

Научете повече за историята и културата на Мозамбик по време на обиколка

 

Какво да посетите в Мозамбик?

1. Виланкулос

На разстояние от около 750 км северно от Мапуто, Виланкулос е очарователен крайбрежен град в югоизточната част на Мозамбик. Кръстен е на Гамела Виланкуло Мукоке - местен племенен вожд. Има международно летище, което обслужва градове като Мапуто и Йоханесбург. Въпреки, че е врата към грандиозния архипелаг Базаруто, Виланкулос е дом на собствени зашеметяващи плажове и е център за практикуване на водни спортове. Посещенията из града също се препоръчват - можете да се разхождате из различните харизматични пазари и наистина да се насладите на интерактивно и завладяващо местно изживяване.

 

2. Архипелагът Базаруто

Архипелагът Базаруто в Южен Мозамбик е плажна дестинация, която клиентите могат лесно да комбинират със сафари до Южна Африка. Той е дом на пет идилични острова, пръснати сред тюркоазените води на Индийския океан, които съставляват Националния парк Базаруто. Всички те са известни с непокътнатата си красота и разнообразна екология, а островите Базаруто и Бенгера се гордеят и с луксозни хотели, правещи района много известен. Тук бреговата линия и морският живот са несравними, като рифовете Базаруто са централна точка при гмуркането и шнорхелинга в района. Дивият риболов е също толкова превъзходен, като марлинът е наистина възнаграждаващ улов.

 

3. Архипелагът Куиримбас

Разположен в северен Мозамбик в района на Кабо Делгадо и простиращ се на 250 км на север по брега от Пемба до Палма, архипелагът Куиримбас наистина спира дъха у своите посетители. Състои се от верига от 32 малки островчета, които са по-отдалечени от южния архипелаг Базаруто и са всепризнати като най-добрите плажни дестинации в Африка. 11 острова се намират в защитения Национален парк Куиримбас. Гмуркането и шнорхелингът тук са изключителни - морското биоразнообразие е толкова впечатляващо, а пикови моменти са преминаващите през архипелага китове през размножителния сезон.