+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Ако затворим очи и се замислим къде бихме искали да бъдем точно в този момент, отговорът ще бъде мигновен - Доминиканската република! Тя е една от най-разнообразните географски страни в Карибите, включвайки величествени планински форми, пустинни пейзажи, впечатляваща колониална архитектура и изобилие от обширни вдъхновяващи плажове, които няма как да не подхранят вашата романтична емоция. Отпуснете се и се насладете на нашия разказ за една земя, която съществува и може да бъде посетена от вас!

Понякога се замисляме, че всъщност наистина можем да открием рая на земята, стига да обичаме да пътуваме. Затова днес ще ви разкрием магията на Доминикана. Ще научите кое я прави толкова популярна туристическа дестинация, обичана от милиони.

 Дух и традиции

Историите и писанията за идиличните плажове, коктейлите с ром разкриват част от магнетичността на това място.  Но ние искаме да кажем, че Доминиканската република е много повече от това. Разходките във вътрешността на страната, сред чаровните улички на градовете, ще ви накарат да се сближите с населението и ще усетите духа на страната много по-силно. Ще видите развеселените мъже, които пушат прочутите доминикански пури или играят домино край огъня, някъде по върховете на Пико Дуарте. Танците меренге сред руините на първия манастир в Новия свят ще ви усмихнат и ще ви накарат да се влюбите в този дух. Сигурни сме, че никога няма да се почувствате толкова вдъхновени и заредени.

 Върхове и долини

Отвъд столицата, ще забележите, че голяма част от ДР е с ясно изразен селски сюжет. Преминавайки през огромния плодороден интериор, ще се натъкнете на свободни крави и коне, излезли на паша, както и камиони, натоварени с пресни продукти. Някои от изгледите може да ви напомнят на европейските Алпи, раздирани от игриви реки, прокарващи си път през буйната джунгла, превръщайки се в зашеметяващи водопади. Четири от петте най-високи върха в Карибите, се издигат над плодородните низини около Сантяго, а отдалечените пустини се простират на югозапад, което придава на Доминикана физическа и културна значимост, която рядко се среща на други острови.

 Хора и култура

В Доминиканската република ще ви обземе истинска социална еуфория, която най-силно се усеща през нощта, благодарение на изобилието от барове, разположени почти на всеки ъгъл. Столицата Санто Доминго е мечта за всеки, който търси приключения и забавления. Доминиканците много ценят своето време и наистина знаят как да се забавляват. Това ясно личи от техните карнавални тържества, които се провеждат в цялата страна. Тези събития са прозорци към културата на страната. Бихте били големи късметлии, ако попаднете на някое от тези изумителни пиршества.

 Минало и настояще

Миналото на страната е оформило значително физическия дизайн на градовете. Зоната Колониал в Санто Доминго излъчва силна романтика, благодарение на красиво реставрираните си манастири и калдъръмени улички. Изобилието от паметници на културата, сбират днес огромен брой хора, дошли да се докоснат и научат повече за историята на Доминикана. Може да се натъкнете на различни скални артефакти от хора населявали земите преди стотици години. Тук са и някои територии, превърнали се в руини, посетени от Христофор Колумб. Със сигурност Доминикана ще ви разкрие своята невероятна история.

 Крайбрежна страна

Стотици километри брегова линия определят величието на Доминиканската република. Стъпвайки на белите пясъчни плажове, засенчени от редица палмови дървета вие ще усетите, че сякаш дишате друг въздух, много по-прекрасен и вълнуващ. Цялата тази прелест е силно емоционална и няма как да не въздейства на всеки. Отправете поглед към драматично облицованите скалисти върхове, дюните и красивите лагуни, тогава вие ще се почувствате нищожни пред великолепието на природата по тези места. Морето е сила, която вдъхновява и превръща обикновения човек в поет. Някои от заливите са дом на хиляди мигриращи китове и са част от широка мрежа от паркове и резервати, които целят да защитят природното наследство на страната.

Не ни се иска да завършваме този разказ, но колкото и да напишем ще бъде малко и незначително, тъй като Доминиканската република е екзотика, на която трябва да се насладите лично.

Позволете ни да сбъднем това емоционално пътешествие, като ни последвате на екскурзията до Карибите и Доминикана!

Островът ви очаква в цялата си прелест!