+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Six Senses Shaharut е скрито светилище от вили в бутиков стил, простиращи се на площ от 46 акра.

На практика в средата на нищото Six Senses Shaharut е скрито светилище от вили в бутиков стил, oт които се открива гледка към почти безкрайния, свръхестествен пейзаж на пустинята Негев, извиваща се чак до галавозамайващите върхове на планината Едом в съседна Йордания.

 Построен в самата скала, разпръсната из изпепеляващата пустиня, приличаща на лунен пейзаж, чудото на Six Senses е едно забележително постижение на съвременното екологично инженерство.

 Тъй като е изграждан в продължение на девет години, би било неправилно да го наречем "горещо ново откритие". Собственик е израелският предприемач Рони Дуек, който е имал за цел да не накърнява естественият ландшафт по никакъв начин, затова е похарчил повече от 130 млн. долара, за да защити околността и да сбъдне своя мечтан проект.

Първите три години са били посветени на издълбаването на скалата, в която сега се намира курортът. След това още три години са били посветени на смилането на отломки в пясък за цимент и сглобяването на “пъзела”. А през последните три години хотелът е бил „вграждан“ в пустинята по възможно най-устойчивия начин. Резултатът? Това е един от най-впечатляващите хотели в света.

 

Вашият престой

 От пръв поглед необикновеният дизайн на мястото ще Ви порази. Съвременна ода за древните номади набатейци (които някога са прекосявали тези места на камилите си преди около 2000 години по пътя на благовонията от Персийския залив до пристанището на Газа), курортът е скрит сред скалите от лавандулови парцели, приказно красиви дървета и огромни купчини скали.

 Всичко е много минималистично и това е основният замисъл. Това е освежаващ подход към сдържаността. Всичко е леко, светло и ефирно. Стените са завършени с пясъчна мазилка, таваните са изработени по поръчка от регенерирано тиково дърво, а мебелите и произведенията на изкуството, голяма част от които са доставени от съседната общност Шахарут, са драпирани с прекрасни богати тъкани, вдъхновени от културата на бедуините.

 В действителност обаче френските прозорци са тези, които насистина впечатляват. Вълшебно настроени към шумовете на загадъчния пустинен хоризонт, тези прозорци от пода до тавана Ви приканват да се потопите в застиналия ппейзаж на Шахарут. Отсядайки тук ще откриете, че и денем, и нощем зловещата тишина на Негев е почти поетична.

Кухнята

 Всичко е местно, прясно и сезонно - по начин Six Senses. Дипове, сосове, хляб, сушени плодове и зеленчуци... всичко в стил мезе си заслужава да бъде опитано от менюто а ла карт.

 Може би още един плюс на храненето тук е гледката. На закуска, ако времето позволява, можете да се насладите на вкусна разядка от местни, регионални и израелски варианти на западни класики (пикантното авокадо върху тост с тахан е божествено), докато гледате панорамата на Йордания, Египет и Ейлат.

 След това е барът Jamillah - слабо осветено място, в което има занаятчийски антикварни дрънкулки, доставени от цял свят. Коктейлите са задължителни за отпускане и разхлаждане, за приятни срещи и разговори по залез слънце. Грамофонът с колекция от стари плочи, от който звучат израелски ритми, смесени със световни джаз и блус класики, е друг впечатляващ акцент.

 

Релакс

Indoor pool at Six Senses Shaharut

Спа центърът е истинският главен герой на това място и прави пътуването дотук изключително полезно. Като оставим настрана шумотевицата, тук правят едни от най-добрите масажи и си тръгваш с усещане за истинско ободряване. Подредбата не се различава от тази на всеки друг уелнес център по света - има подземен басейн, място за релаксация, йога студио с инструктор, разбиращ понятието "начинаещ", маникюр и педикюр, и напълно оборудвана фитнес зала.

Ала вниманието към детайлите е това, което наистина го отличава и прави всички съвременни спа съоръжения по-обикновени в сравнение с него. "Нашата етика е толкова естествена и устойчива, колкото може да бъде", казва директорът на спа центъра Нина Шапиро пред Elite Traveler.

 "Искаме да осигурим цялостно, физическо и умствено стимулиращо преживяване. Става дума за това да обръщаме внимание на нуждите на нашите гости, а не на последователността на предписаните движения. Красотата на една спа процедура тук е, че тя е супер персонализирана, по поръчка и е съобразена с Вас веднага след настаняването Ви."

 По време на масажите се използва чисто масло от жожоба за отпускане на мускулите. То има най-близко до кожата ниво на рН - заедно с богато на антиоксиданти камилско мляко, за да подхрани всички сухи места по кожата, които  се нуждаят от хидратация.

 Всичко е естествено, разбира се. Няма музика или спа атрибути. Вместо това терапевтите, се фокусират върху докосването, отчитайки и най-малкото движение на тялото - разплитат всяка жилава връзка в тялото и го отпускат. Деветдесет минути по-късно може да си тръгнете отпочинали и готови за следващото приключение: ментов чай и дрямка в стаята за релакс.

 

Разгледайте наоколо

Макар да се намира далеч от градската среда, тук има много неща за правене. Интензивни разходки с камила и сафари с джипове по залез слънце (в цената е включен пикник със занаятчийски сирена и вина), са само няколко от допълнителните занимания, които се предлагат.

 Домакините с удоволствие ще Ви заведат на походи, разходки с планински велосипеди, в местната общност и на по-далечни екскурзии до Петра, Масада, Хар Карком и Мъртво море. Тел Авив е на 50 минути полет със самолет от близкото летище Рамон.Дори само заради храната си заслужава да го посетите...

 Ако сте там само за кратко, не пропускайте да посетите квартал Яфа (център на богато населена с български евреи област в Тел Авив), за да се запознаете с местната култура. На Пазара на Бълхите (наричан Шука Пишпиши) може да намерите много сувенири - от стари филмови камери до старинни мебели, включително и български гайди, национални носии и дори чипровски килими...

Стълбите, водещи към църквата "Свети Петър", предлагат много възможности за снимки, а Неве Цедек (нещо като село в рамките на града) е чудесно място, от което да се снабдите с модни и художествени произведения (някои от тях могат да бъдат оригинали или реплики) от всички лъскави бутици. За да се заредите с храна, отидете до Абу Хасан за хумус, Ха Косем за фалафел и Левински Бурекас за бурекас (солена закуска от тънко, люспесто тесто, пълнен със сирене).

Ексклузивни турове в Израел и Йордания от Luxutour.com. 

[email protected]