+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

5 часа със самолета, добре приготвен багаж и информация кои са най-страхотните хотели в Дубай - това е всичко, от което се нуждаете, за да се докоснете до едно ново ниво на лукс, емоция и светоусещане през 2023 година.

 

Екстра ексклузивните места в Дубай, тези, които надминават представите за блясък не са много, но пък са толкова запомнящи се, че определено не трябва да се пропускат и ви препоръчваме да ги сложите в листа to do. И за да не търсите в необятното море на интернет, сме направили специална селекция от диаманти като вярваме, че поне един от тях искате да притежавате – в случая да прибавите в личната си премиум Travel collection. Нека се впуснем в света на лукса!

Да започнем с това какво очаквате. Хотел в Дубай? О, всички знаем, че ще е луксозно. Наясно сме, че ще е хубаво и "уау". Но Atlantis The Royal обаче е проектиран от най-добрите дизайнери и архитекти в света, за да унищожи всичките ти представи за лукс и изживяване. Ти още не знаеш, но те са доста остарели. Вдъхновен от бедуините, хората на пустинята и от първата капка дъжд, погалила сухите склонове на дюните, Atlantis The Royal е нещо между небесна градина, воден оазис и огнена буря в чаша вода.

Извисяващ се на 43 етажа и обхващащ 406 000 квадратни метра, Atlantis The Royal е впечатляващ проект, който има за цел да преосмисли и предизвика границите на модерната курортна архитектура. Трансформирайки поръчковия лукс на курорта вертикално в мегаструктура с дължина 500 метра и височина 178 метра, тази уникална икона на стила се определя от невиждана досега концепция за небесна градина. Курортът е разположен на външния полумесец на остров Палм – местоположение, което позволява на сградата да има два различни вида гледка към брега: към Арабския залив или към защитената лагуна на остров Палм и силуета на Дубай.

Фонтани, водни капки, хиляди малки пръски в огромни водни бариери и инфинити басейни с прозрачни стени, те карат да плуваш сякаш едновременно към морето и небето. Извън границите и лимитите, мегакомплексът се гордее с ресторанти, които впечатляват за цял живот, приказен плаж и още и още.

Тим Кели, управляващ директор на Atlantis Dubai, казва: „Това е всичко. Най-накрая дойде нашият момент да разкрием Atlantis The Royal като най-ултралуксозния курорт в света. Atlantis the Royal има за цел да изживеете нещо, което никога не сте си представяли, че може да бъде и архитектурата създава това майсторски, с шестте кули, съединени заедно с огромния инфинити басейн, преначертавайки силуета на Дубай и създавайки нова икона на Palm. Той предлага набор от спиращи дъха изживявания по поръчка, като кани гостите да плуват сред облаците в небесни басейни и да бъдат заслепени от фонтани, които дишат огън. Уникалната сграда отразява преживяванията, които гостите ще имат веднъж в живота си.”

https://www.atlantis.com/atlantis-the-royal

Повече от най-голямото и много от най-неочакваното. Различен от усещането за "просто много лукс на едно място" и направен с идеята да те развълнува,  Mandarin Oriental Jumeira е хотелът, който трябва да запомните, ако искате да усетите истинската енергия на новия Дубай: не просто лъскав, а проектиран да завладява ума ви.

Създаден просто за да ви накара да се връщате - пак и пак. Градски хотел на лазурния бряг на арабския залив с приказна гледка към Дубай и морето. И понеже знаем, понякога кухнята може да ви направи истински фенове на даден хотел, тук ще споменем само няколко неща:

Tasca - ресторантът на кулинарния гений Jose Avillez, който има звезда Мишлен е забележителен. Не бива да пропускате и намиращия се в Mandarin Oriental Jumeira японски стекхаус Warayaki. A чували ли сте за Sublimotion? Ако сте истински гурме фенове - сигурни сме, че сте. Ако не сте... ами това е ново ниво в преживяването на храненето. Идете, за да го усетите. Няма равно в света.

https://www.mandarinoriental.com/en/dubai/jumeira-beach

Дубай беше скучен. Преди 20 години. Сега трябва да знаеш просто няколко имена, за да си прекараш незабравимо. Публикуваме ги тук, в "Истинската скорост на жените" просто за да ги имаш под ръка, когато кацнеш на летището и си кажеш - а къде ще вечеряме довечера? Запиши си тези имена: LPM, Il Borro, The Maine Land Brasserie, Amelia, Beach club SAN.

Ние знаем няколко начина да събудиш любопитството на една истинска жена, която живее животът си на скорост. Единият е да ѝ разкажеш за страхотни места, на които никога не е стъпвала. Другият начин е да я оставиш да гадае за тайните им. Тук ще ви загатнем само, че няма толкова уникална кухня и интериор, като в добрата стара Amelia в Дубай.

https://www.addresshotels.com/en/hotels/address-dubai-marina/

A искате ли да хапнете някой следобед в LPM?Ще се срещнете челно с усещането за френска ривиера и бел епок. И то в сърцето на Дубай. Звучи ви невероятно? Защо не звъннете да запазите една маса за другия уикенд и не го пробвате лично?

https://lpmrestaurants.com/dubai/

Даже и да не сте били никога в Дубай, ако имате познат местен, не може да не ви е споменавал за легендарното Il Borro - тосканското парченце наслада насред арабския залив. Няма да ви издаваме повече. Тоскана е думичката, която може да ви разкаже цял един житейски роман, въплътен в менюто на Il Borro.

https://ilborrotuscanbistro.ae/

В списъка с топ места в Дубай, сигурни сме, има и още. Оставяме на вас да ги откриете сами. И понеже целият екип сме фенове на Антъни Бурдейн и харесваме неговата прочута фраза, която гласи: "Ако имате добър опит в ресторант, разкажете за него на двама човека. Ако имате лош опит - кажете поне на 10", то в случая с ултра шикозния Дубай бихме казали: кажете поне на 10 човека, че сте чели материал за едни много интересни места в Дубай и смятате скоро да ги посетите. Това, което знаем от опит ли? Няма да излъжете. Вярваме, че вече имате любим хотел и ресторант в Арабския залив. Нали?

Списание “Твоят бизнес”  в сътрудничество с Луксутур