+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Кения може да се похвали с много туристически забележителности, а една от водещите ѝ атракции са невероятните ѝ острови. Кения има щастието да разполага с много острови, всеки от които има своя собствена индивидуалност и очарование.

Островите предлагат спиращи дъха пейзажи, културно разнообразие и невероятни дейности, на които човек може да се наслади, когато ги посети. Ето 8-те най-добри острова, които трябва да посетите в Кения.

 

1. Остров Ламу

Oстров Ламу е един от най-хубавите острови в Кения. Едноименният град Ламу е разположен на крайбрежието с коралови рифове и красиви бели пясъчни плажове. Островът  се отличава с малки селца, тесни и прашни улици и цветни лодки, акостирали на брега.

Ламу е известен с живата си и енергична култура на суахили и като основна туристическа дестинация. Градът е още по-очарователен с тесните си улички, дружелюбните си хора и вкусната суахили кухня.

Провеждат се и многобройни вълнуващи фестивали като фестивала на йогата в Ламу и културния фестивал в Ламу.

 

2. Остров Момбаса

Остров Момбаса е още един популярен остров в Кения. Островът е свързан с континенталната част с мост, известен като моста Nyali. Остров Момбаса е идеална дестинация за почивка за любителите на плажа.

На него се намират някои от най-зашеметяващите плажове в Кения и невероятни исторически обекти като Форт Хесус. На него се намира и изкуствен риф, който приютява голямо разнообразие от морски обитатели - от малки рибки до акули.

 

3. Остров Чале - Диани

Остров Чале е разположен в далечния край на залива Мсамбвени в окръг Квале. Чале е известен със своите свещени места или плашила Кая. Той е идеалното място за прекарване на ваканцията поради разположението си в югоизточната част на Кения.

Чале предлага красиви пейзажи и завладяваща история. На безгрижния му начин на живот ще ви е трудно да устоите. Хладното му време е идеално за почивка.

 

4. Остров Такавири

Едно от малко известните скрити съкровища на Кения е остров Такавири, разположен в езерото Виктория. Езерото, което е най-голямото в Източна Африка, е дом на 19 острова.

Остров Такавири е в съседство с известния остров Мфангано - който е известен още като Нам Лолве. Уникалният остров предлага красиви плажни преживявания.

 

5. Остров Манда

Остров Манда е разположен край Ламу в Индийския океан. Островът може да се похвали с бели пясъчни плажове и чисти води. На острова има коралови рифове, които предлагат едни от най-добрите възможности за гмуркане с шнорхел. Можете също така да се отпуснете на красивите му плажове, докато наблюдавате залеза.

На малкия остров има голяма мангрова гора и друга растителност. Той е идеално място за гмуркане с шнорхел, гмуркане и дълбоководен риболов.

 

6. Остров Мфангано

Остров Мфангано е най-големият остров на езерото Виктория. Разположен на идеално място, далеч от шумния съвременен живот, островът е отлично място за отдих, защото там няма много дейности.

Той има безупречна брегова линия, богата зеленина и широк спектър от животински видове, включително фламинго, хипопотами и маймуни. Можете да се насладите и на впечатляващ живот на птиците, тъй като на острова има над 350 различни вида птици.

 

7. Остров Фунзи

Остров Фунзи е разположен край бреговете на Момбаса в Индийския океан. Той е известен с красивите си екопространства, включително влажни зони и местни мангрови гори, както и с плажовете си.

Това е остров, който осигурява местообитание на няколко вида костенурки, включително костенурките лодхед, кожести, зелени и маслинови. Хората трябва да отидат до близките градини и до река Рамиси за културни екскурзии.

 8. Кирепве и остров Суди

Остров Кирепве - след остров Суди, Кирепве е вторият по големина от трите острова на Мида Крийк. Разгледайте неразкопани древни суахилски руини, открити водни басейни и палмови горички - това е много живописно място.

Остров Кирепве е и добро място за наблюдение на птици, но дори самото пътуване до острова е преживяване, особено ако сте избрали да стигнете до него с традиционно изкопано кану.

Канута могат да бъдат наети или от пешеходната пътека на Мида Крийк, или от площадката за кацане на Дабасо - малка площадка за закотвяне на канута от източната страна на залива. Групата на общността за опазване на Мида Крийк предлага специални екскурзии до остров Кирепве, включващи пикник с традиционна храна от риба, ориз и пресни плодове.

Руините на Кирепве са на приблизително същата възраст като руините в Геде и затова италианците смятат, че са били заселени от една и съща общност от хора.