+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Япония е наистина вечна!

Тя е място, където древните традиции се сливат със съвременния живот, сякаш това е най-естественото нещо в света. Там вие може да откриете търсения мир, същевременно да се насладите на вълнуващи приключения и да се докоснете до многовековна култура. Елате с нас, за да ви разкажем повече за тази страна.

Храна

Където и да сте на екскурзия в Япония в повечето случаи вие никога не сте на повече от 500 метра от някое страхотно ястие. Ще се изумите от факта, че ресторантите често са специализирани в предлагането само в едно ястие. Това се дължи на факта, че те се грижат да се снабдяват само с най-пресните, качествени съставки, за да предложат най-доброто. Освен това не е нужно да пътувате много из страната, за да откриете, че японската кухня е много разнообразна. В сърцето на планините, например, храната много се различава от невероятното прясно суши, с което са известни бреговете. Също така храната е съобразена и с интензивността на всеки сезон, което означава, че можете да посетите отново Япония, в различно време на годината и да откриете съвсем нови вкусове.

Живот на открито

Япония е дълга и тясна, образувана от силно вулканичен архипелаг. В нея се помещават над две-трети планини, с бълбукащи горещи извори. През топлите месеци може да се отдадете на отлични пешеходни преходи, през кедрови горички и полета от диви цветя, до извисяващи се върхове и древни храмове, основани от скитащи аскети. През зимата всичко това е покрито със сняг и предоставя страхотна гледка и възможност на зимни спортове. Междувременно в южната част има тропически плажове , които се галят от горещите слънчеви лъчи на изтока. Там силно препоръчваме шнорхелинг, гмуркане и сърф.

Традиционна култура

На пръв поглед Япония изглежда изключително модерна, но докато пътувате ще откриете многобройни възможности, чрез които да се докоснете до традиционната култура на страната. Прекарайте нощта в риокан (традиционен японски хан), спящи на футони и татами подложки и и къпане в дървени зали. Пейте с монаси или се научете как да размахвате самурайски меч. Великолепието на Япония има властта да очарова дори най-дръзкия пътешественик.

Динамични градове

Неоново осветените улични пейзажи на японските градове изглеждат като кинофилми, въпреки че много датират от десетилетия. Междувременно градове като Токио и Осака създават нови архитектурни чудеса, които предефинират стандарта за визията на сградите и градовете през новия век. В тези градски центрове има огромен живот, жизнениност, 24-часовите сцени из ресторанти и клубове, както и креативни центрове, които показват, че тенденциите в модата и поп културата се консумират по целия свят. Пътуването винаги протича гладко и ефективно, независимо дали използвате метрото, за да се придвижвате из града или неговите съседни.

За финал, защо обичаме Япония?

Заради радостта от живота на това място, което се гордее с постоянното обновяване и преоткриване, както на нови сгради, но и развитието на културата. Уважаваме поддържането на традициите живи, активния живот и прекрасната природа. Япония наистина никога не остарява. Изпитваме върховно страхопочитание при вида на Златния храм в Киото, който винаги впечатлява и малки и големи.

Посетете Япония и няма да съжалявате, това пътешествие истински си струва!