+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

В свят, претрупан от услуги и преживявания, става все по-трудно човек да направи най-правилния избор, когато става въпрос за пътуване. Каква е вашата препоръка като водещ туроператор?

Пътуванията изцяло изместват фокуса си и причината, поради която стягаш куфарите, често е свързана с някакво преживяване. Това може да бъде посещение на различни гурме ресторанти, концерт, гмуркане сред коралови рифове или пък джип сафари в африканските савани. Важното е към няколкото дни почивка да има нещо запомнящо се. А ние в Luxutour винаги се стремим да подсигурим хубав хотел, добра храна и персонална грижа, когато някой се обърне към нас за пътуване.

Къде е Luxutour в тази динамична среда?

Без значение дали се намираме в силна или слаба година – грижата, компетентността и отношението, с което работим, е най-важното. Това ни отличава.

Имахме случай миналата година с наши клиенти, които поради лошо време не успяха да направят сафарито си в Кения, затова удължихме престоя им, променихме датата им на връщане с авиокомпанията и добавихме 2 нощувки, за да успеят да видят всички животни в саваната, и всичко това за наша сметка!

Тези жестове ни отличават и го правим не за да се тупаме в гърдите, а защото сме приели работата си в туристическа агенция като мисия. Работим със сърце!

Днешният опитен пътешественик тласка туристическата индустрия към нови висоти с непрекъснато нарастващ списък от приоритети. Какви приоритети следва Luxutour?

Качеството на услугите ни винаги е било и ще бъде най-важният приоритет за фирмата ни. Надпреварата между луксозните хотели и дестинации е все по-голяма. Клиентите ни имат все по-големи изисквания и очаквания, но там е и нашата роля и опит – да изберем заедно това, което отговаря на тяхното желание  за преживяване и бюджет.

Действително хората преформулират лукса в събиране на преживявания. Склонни са да прекарват повече време на едно избрано място, отколкото да се опитат да видят всичко за кратко. Как се отразява тази трансформация при вас?

Ние се развиваме заедно с нашите клиенти. Посещаваме тези дестинации, новите хотели, следим за качеството в тях, за да сме в крак с предложенията, с тенденциите, за да вървим този път заедно, но с една съществена разлика – за нас това е начин на живот. Всеки ден правим малки крачки да бъдем по-добри, да развиваме продуктите си и услугата, която ще получат клиентите ни, резервирайки при нас.

Глобалният пътешественик все по-често планира своите пътувания на база неща, които иска да прави, като например посещение на конкретен ресторант със звезда „Мишлен“. Как развивате преживяването за клиентите?

Постоянно търсим нови дестинации, нови хотели, нови ресторанти, различни събития по света, за да поддържаме интереса на хората, които пътуват с нас. Ето, тази година решихме отново да изненадаме с нещо ново и интересно, нещо различно – обявихме полет за Салала, Оман. Салала е тропическа дестинация на брега на Индийския океан, а Оман е една от най-спокойните дестинации, известна със своето гостоприемство, кухня и автентичност.

Как стимулирате търсенето на преживявания извън утъпканите пътеки?

С авторски маршрути, добра храна, хубави хотели – това тласка пътешественика към нови хоризонти.

Пътешествия с истории!

В каква посока се разширяват географските параметри на луксозните пътувания?

Луксозните пътувания определено са в подем и това е една от най-бързо растящите ниши след пандемията. Хората не пестят средства, а дори са увеличили бюджетите си за пътувания. Местата в бизнес класа в полетите свършват първи, а желаещите да се настанят в 5* или бутиков хотел вече като ли са повече от бюджетните настанявания. Най-предпочитаните дестинации тази година за лятна почивка са Гърция и Италия, а за екзотична ваканция през зимата много популярни са Дубай, Малдиви, Мавриций, Сейшели и Занзибар, а отскоро и Саудитска Арабия набира скорост в луксозния сегмент.

Защо и как Дубай устойчиво се заявява като топдестинация?

Години наред властите в Дубай се стремяха да направят Дубай “One stop destination” – т.е. всичко, което го има по света, да го има и в Дубай, но да е по-добро!

Е, Дубай в днешни дни е точно това – 360 слънчеви дни, най-добрите хотели в света, мултикултурна среда, световни изложения, Мишлен ресторанти, увеселителни паркове.., и всичко това само на 5-часов полет от Европа.

Luxutour е една от ключовите фирми в България с присъствие в Дубай и с договор за сътрудничество с Министерството на икономиката и туризма в ОАЕ!

Forbes