+35924650565, +359890343459

Перу – минало и настояще!

Перу е толкова магнетичен и дълбок, представляващ една сложна структура, криеща изобилие от приключения и история. Там оживяват фестивалите, които разкриват древни ритуали, градските авангарди въвеждат в модерността на времето, а природата омайва със своето прекрасно разнообразие. Екскурзията до Перу ще бъде истинска сбъдната мечта! За да се уверите в това, прочетете следващите редове.

 

Удоволствие и вкус.

Може би при екскурзията си до Перу, ще научите, че един екзистенциален въпрос преследва всички перуанци: Какво да ядем? Севич с подплатени огнено чили и царевица, бавно запечени яйца, кадифен амазонски шоколад, който ще откриете в столицата на латинската кухня. Ще се убедите, че изборът наистина заслепява. Голямото географско и културно разнообразие осигурява тези съставки, произхождащи от високопланински местности до тропическите джунгли, като кухнята е сложна и преплетена с испанско, местно, африканско и азиатско влияние. Не пропускайте да изследвате богатството на пазарите за храни. Ако имате възможност по време на екскурзията пробвайте продуктите на скара, които се продават в уличните ъгли. Там е разположена истинската перуанска кухня!

 

О, приключение!

Отправете поглед към гигантските пясъчни дюни, извисяващите се върхове и красотата на Тихия океан, които се намират на няколко крачки от столицата на трафика: Лима. Тази страна е истински рай за активния пътешественик, затова все повече туристи предприемат екскурзии до там. В Лима ще откриете всички обичайни заподозрени дейности - рафтинг, парапланеризъм, велоалеи и много други. Наблюдавайте красивия залив на фона на останки от древна цивилизация. Поемете тази красота на малки порции, за да успеете да й се насладите напълно. Осмисляйте всеки момент и запечтвайте всяка гледка в съзнанието си. Фестивалите могат да ви погълнат и да се озовете в центъра на приказна еуфория. И това е моментът, в който ще разберете, че в Перу приключението обикновено се крие още в самото пристигане.

 

Животът е карнавал!

Екскурзията ви отвежда на място с митологични вярвания, където древните сватбени тържества се вият под мелодиите на процъфтяващи групи. Най-реално ще усетите богатото културно наследство на Перу, когато сте потопени в “лудостта” на фестивала. Ще видите как древните божества се прераждат като християнски светии, поклонниците изкачват планини в мъртва нощ и иконите се прокрадват през претъпкани площади, както някога са били мумиите на владетелите на инките. Историята е мощна и все още пулсираща и няма по-добър начин да я изпитате от този да бъдете там!

 

Древни местности.

При своята екскурзия посетителите се изкачват, за да се поклонят в славната цитадела на Мачу Пикчу в Инка, но този обект е само проблясък в 5000 годишната история на народите. Разгледайте останките от хан Чан Чан, където ще откриете най-големите руини преди Колумбия в цяла Америка. Полетете над озадачаващите геоглифи, гравирани в сухата земя на Наска. Или се впуснете в суровите диви гори, които се намират в крепостта Кюлап. Големите музеи на Лима разкриват подробно сложността, уменията и страстта на тези изгубени цивилизации. Посетете редица отдалечени общности и открийте как са живели те.

В този материал само загатнахме за преживяването, което ще имате, когато пътувате до Перу! Luxutour ви предлага страхотна екскурзия, която може да осъществите до там!

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетини за да получваш специалните ни оферти директно в пощенската си кутия

Съгласен/а съм да получавам информация от Luxutour

Запознах се с политиката за защита на лични данни на Luxutоur

dertour tui smaylo_logo no_strapline logo-korea BI_AI UAE-BW