+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Перу е толкова магнетичен и дълбок, представляващ една сложна структура, криеща изобилие от приключения и история. Там оживяват фестивалите, които разкриват древни ритуали, градските авангарди въвеждат в модерността на времето, а природата омайва със своето прекрасно разнообразие. Екскурзията до Перу ще бъде истинска сбъдната мечта! За да се уверите в това, прочетете следващите редове.

 Удоволствие и вкус

Може би при екскурзията си до Перу, ще научите, че един екзистенциален въпрос преследва всички перуанци: Какво да ядем? Севич с подплатени огнено чили и царевица, бавно запечени яйца, кадифен амазонски шоколад, който ще откриете в столицата на латинската кухня. Ще се убедите, че изборът наистина заслепява. Голямото географско и културно разнообразие осигурява тези съставки, произхождащи от високопланински местности до тропическите джунгли, като кухнята е сложна и преплетена с испанско, местно, африканско и азиатско влияние. Не пропускайте да изследвате богатството на пазарите за храни. Ако имате възможност по време на екскурзията пробвайте продуктите на скара, които се продават в уличните ъгли. Там е разположена истинската перуанска кухня!

О, приключение!

Отправете поглед към гигантските пясъчни дюни, извисяващите се върхове и красотата на Тихия океан, които се намират на няколко крачки от столицата на трафика: Лима. Тази страна е истински рай за активния пътешественик, затова все повече туристи предприемат екскурзии до там. В Лима ще откриете всички обичайни заподозрени дейности - рафтинг, парапланеризъм, велоалеи и много други. Наблюдавайте красивия залив на фона на останки от древна цивилизация. Поемете тази красота на малки порции, за да успеете да й се насладите напълно. Осмисляйте всеки момент и запечтвайте всяка гледка в съзнанието си. Фестивалите могат да ви погълнат и да се озовете в центъра на приказна еуфория. И това е моментът, в който ще разберете, че в Перу приключението обикновено се крие още в самото пристигане.

 Животът е карнавал!

Екскурзията ви отвежда на място с митологични вярвания, където древните сватбени тържества се вият под мелодиите на процъфтяващи групи. Най-реално ще усетите богатото културно наследство на Перу, когато сте потопени в “лудостта” на фестивала. Ще видите как древните божества се прераждат като християнски светии, поклонниците изкачват планини в мъртва нощ и иконите се прокрадват през претъпкани площади, както някога са били мумиите на владетелите на инките. Историята е мощна и все още пулсираща и няма по-добър начин да я изпитате от този да бъдете там!

 Древни местности.

При своята екскурзия посетителите се изкачват, за да се поклонят в славната цитадела на Мачу Пикчу в Инка, но този обект е само проблясък в 5000 годишната история на народите. Разгледайте останките от хан Чан Чан, където ще откриете най-големите руини преди Колумбия в цяла Америка. Полетете над озадачаващите геоглифи, гравирани в сухата земя на Наска. Или се впуснете в суровите диви гори, които се намират в крепостта Кюлап. Големите музеи на Лима разкриват подробно сложността, уменията и страстта на тези изгубени цивилизации. Посетете редица отдалечени общности и открийте как са живели те.

В този материал само загатнахме за преживяването, което ще имате, когато пътувате до Перу! Luxutour ви предлага страхотна екскурзия, която може да осъществите до там!