+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Добре дошли в Куала Лумпур – Международният град на светлините и столица на Малайзия. Градът е преминал през редица възходи и падения, докато достигне днешния си статут на една от най-проспериращите икономически територии в югоизточна Азия. Той ви предлага изобилие от вълнуващи преживявания, величието му ще ви трогне и ще бъдете впечатлени от 24 часово отворени ресторанти, в които без проблем може да похапнете вкусно от местната кухня, дори в 2:00 ч. през нощта.

Куала Лумпур е едно от най-безопасните места в света, в които може да се разхождате и да живеете спокойно. Условията и местните жители са изключително добронамерени към всички туристи. Така че със сигурност ще се чувствате страхотно по време на вашата екскурзия. С развитието на града през последните години, все повече хора откриват невероятни възможности за работа и дори се местят да живеят там. По време на вашето пътешествие до Куала Лумпур ще забележите изключителното интернационално присъствие в страната, което създава фантастично излъчване на един град на народите.

През последните години Куала Лумпур се счита за рая на шопинга, тъй като там се намират 3 от най-големите молове в света – Midvalley Megamall, Sunway Pyramid и 1 Utama Shopping Centre. Така че, преди да тръгнете на екскурзия се погрижете да вземете със себе си по-големи куфари. Ако обаче вие не сте почитатели на големите магазини от този тип, винаги може да обиколите из по-малките сергии за сувенири някъде из централните улички. Там със сигурност ще усетите доста по-силно емоцията на града, неговия дух и начин на живот на местните.

Английското влияние е доста осезаемо. Това се дължи на факта, че през 1800 година тази страна е била колония на Англия. Днес обаче това влияние е доста по-различно.  Например, съвсем скоро хотелската верига Хародс обяви, че Куала Лумпур ще помещава 3 от иконичните им хотели. Това несъмнено превръща Куала Лумпур в едно от най-предпочитаните места за отсядане в Югоизточна Азия.

Тук контрастът е впечатляващ. Архитектурата е изумителна и се преплита между модерни визии, високи небостъргачи до сгради в рустик стил. Като цяло архитектурата в Малайзия е повлияна от Китай и Индия. Затова не се притеснявайте, ако на моменти усетите, че се намирате сякаш в двете страни едновременно.

Куала Лумпур е земята на кафенетата и невероятните ресторанти. Ще ги откриете почти на всеки ъгъл, като много популярна е индийската и китайска храна. Но разбира се тук ще откриете всичко, от което се нуждаете и всяка кухня, на която сте почитател.

За хората, търсещи забавлението в Куала Лумпур се провеждат страхотни фестивали и паради. Някои от топ празненствата в Малайзия са Hari Raya, Deepavali, Китайската нова година и много други.

Не губете време, стягайте куфарите и елате на екскурзия до Куала Лумпур с нас!