+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Южна Корея е страна с много красиви туристически атракции, които биха се превърнали в страхотно преживяване, ако ги посетите. Освен уникалната култура и привлекателността на Южна Корея, ще се смаете от броя на туристическите места, които имат огромна историческа стойност като Dolmen Site Gochang, Hwasun и Ganghwa. Долмен е гроб, на който се извършват поклонения още от мегалитната, неолитната и бронзовата епоха. На това място се намират стотици древни гробници. Усещането там е особено най-вече заради мисълта, че се намирате на толкова древно и свещено място.

Една от най-емблематичните забележителности на страната е най-големия и красив остров-Чеджу. А Myeongdong е известен като пристанището на туристите, които идват на почивка в Южна Корея. Разбира се, за почитателите на шопинга има редица търговски обекти, които продават стоки на местни и международни марки.

В Южна Корея се намират и едни от най-добрите музеи, като Националния фолклорен музей, например, както и Института за хранене и култура, Националния женшен център, Музея Tteok, Националния музей на Корея, Сеулския исторически музей, Музея Kimchi и др. Тези туристически места са корейската форма на почит към традиционните ценности на страната.

Ето 10-те най-популярни туристически атракции в Южна Корея, които бихте могли да посетите.

 

1. Островът Чеджу - Остров Чеджу се е превърнал в любимо място за много младоженци от цял свят. Той се намира южно от Южна Корея и е най-големия в страната. Красотата на остров Чеджу е забележителна. Той впечатлява с изобилието от красиви плажове, съчетани с прохладна планинска местност и простор осеян с красиви цветя. Една от великолепните забележителности на остров Чеджу е изумителната гледка към скалите. Там се намират национален парк, водопади, пещери и дори вулканът Hallasan. Островът е изпълнен с приключения, за да задоволи туристите от цял свят.

 2. Кулата в Сеул - Когато говорим за Южна Корея, няма как да не споменем Сеулската кула. Тя е висока 237 метра и е разположена на връх Намсан. Там животът кипи, тъй като Кулата е посещавана от местни и чуждестранни туристи ежедневно. От върха й можете да насладите на красивата природа на града. По този начин вашата екскурзия добива лека романтична нотка, която би било чудесно, ако споделите с вашия любим човек. Стигането до там е истинско приключение благодарение на популярната в Сеул кабелна кола. В кулата има магазин за сувенири, както и от къде да хапнете вкусно. Атмосферата е страхотна и ще допринесе за вашето приятно прекарване.

3. Дворецът  Gyeongbokgung - Искате да знаете историята и културата на Южна Корея? В двореца Gyeongbokgung това е напълно възможно. Той е построен през 1394 г. и дори е бил унищожаван и обновяван няколко пъти. Неговата история силно вълнува. Gyeongbok Palace се намира в северния част  на Сеул. Той е най-големият дворец в града. В него можете да видите реликви, интересна архитектура, обичаи и много други неща, свързани с наследството на династията Хосеон.

 4. Лоте Уърлд - Lotte World е чудесно място, което трябва да бъде посетено със семейството или с приятели. Това е най-големият закрит увеселителен парк в света. Lotte World се намира близо до жп гара Jamsil, в близост до центъра на града. Там вие ще можете да се отдадете на забавни разнообразни игри и разходки. Ще имате възможност да покарате кънки, да се катерите, да плавате с лодка, да обуете мини ролери, както и десетки други вълнуващи занимания!

 5. Myeongdong – Перфектното място за лов на сувенири е пазарът на Myeongdong в Южна Корея. Това място е известно с изобилието от чуждестранните туристи. Тук се изявява южнокорейската мода. Освен на пазаруване вие може също да се отдадете на корейската кухня в ресторант Myeongdong. Така ще бъдете щастливи и с пълен стомах.

 6. Музеят Kimchi - Музеят се намира в Сеул, Южна Корея. Построен е като център на познание за кимчи. Кимчи е храна, която се яде в Корея в огромни количества – средно по 18 кг. годишно на човек. Поради популярността на тази здравословна храна, музеят привлича повече от 10 000 посетители годишно.

 7. Островът Нами - Namiseom или известен като остров Nami е малък остров, разположен в Chuncheon, Южна Корея. Намира се на 3.8 километра от окръг Gapyeong. Името на острова е взето от името на генерал Nami, който е обвинен в предателство по време на управлението на крал Sejo, седмият цар на династията Joseon от Корея. За да просперира този остров през съвремието, една туристическа компания се залавя да го развие, превръщайки го в място за забавление, изпълнено с невероятни туристически атракции. Това несъмнено го превръща в едно от задължителните места, които да посетите по време на вашата екскурзия до Корея. Там вие освен на множеството развлечения, ще имате шанс да се насладите на красивата природа и да се отдадете на релакс и спокойствие.

 8. Дворецът Changdeok - Дворец Changdeok е на династията Хосеон в Сеул. Changdeokgung означава "Дворец на добродетелта.” До този момент комплексът притежава наследените елементи от архитектурата на три царства и невероятната хармония с природата. Заедно с Крепостта Hwaseong, дворецът Чангджок, е определен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 1997 г.

9. DADOHAE HAESANG – Това е най-големия национален парк на Корея, който е известен със своите красиви плажове. Той се намира на брега на южния район Jeolla, който е провъзгласен за зелената зона на Южна Корея.

 10. Шопинг комплексът DONGDAEMUN - Това място е известно в цяла Азия като център за корейски стоки на едро. До него можете да стигнете с метро. Това са големи комплекси с повече от 30 000 магазина, които работят почти по 24 часа. Не се притеснявайте, може да се купува и на дребно, така че със сигурност е хубаво място, което да посетите