+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Запомнете този списък и го превърнете във Ваша мантра, защото той има огромно значение в това да направи вашето пътешествие наистина приятно, без да трябва да се тормозите, заради загубени документи, здравословни проблеми или липсващи зарядни устройства и т.н. Този списък се отнася за всяка една ваша предприета екскурзия, но е от изключителна важност, когато се отправяте към чужда страна. Освободете се от среса, следвайки тези няколко перепоръки и се насладете на своя трип!

 1. Проверете валидността на паспорта си и кандидатствайте за необходимите визи. Не е нужно да помните  наизуст паспортните се данни, но е хубаво да следите за валидност, за да не бъдете неприятно изненадани дни преди да отпътувате. Консултирайте се за начинът и изискванията за сдобиване с виза и се убедете, че сте предоставили всички необходими документи.

 2. Ваксинирайте се и се запасете с лекарства. Според това на къде сте тръгнали, понякога има нужда да ви бъдат поставени определени ваксини, които да ви предпазят от някои ключови за този район болести. За да бъдете конкретно запознати с опасностите, може да се свържете с най-близкия инфекциозен център до вас.

 3. Запознайте се с правилата и особеностите при предприетото пътуване. Дори понякога е нужно да се запознаете със законовите норми на държавата, в която отивате, за да избегнете недоразумения. Всяка страна, особено в Азиатския район има по-различни от общоприетите закони и е хубаво да бъдете запознати с тях. В Китай например е забранено носенето на запалка в багажа на летището, ако скенерите я засекат, ще бъдете накарани да разтворите куфара си и да пребъркате всичко, докато я извадите.

 4. Подгответе финансите си. Преди да заминете е хубаво да се свържете със своя банков клон и мениджър, както на сметката ви, така и на кредитната карта, за да ги уведомите къде ще пътувате. Така те, няма да се усъмнят след като видят, че се теглиот сметката ви в друга страна. Също така е важно да сте запознати с обменния курс в страната, която ще посетите. Трябва да сте наясно какъв е ценовия диапазон на стоките и услугите. По този начин със сигурност ще бъдете много по-спокойни.

 5. Направете копия на документите си за пътуването. Задължително трябва да имате едно цветно копие на паспорта си, което да се съхранява на сигурно място, отделно от оригиналния екземпляр. В тази дигитална ера, копиранбето на лични документи не би било никаква трудност, а и със сигурност ще ви направи подготвени във всяка ситуация.

 6. Да пътувате по света с кола е чудесно, но ако предварително сте запознати с правилата за шофиране из страните, през които ще минете. Уверете се, че шофьорската ви книжка е валидна за всяка страна, която е списъка ви, както и за нейния срок на годност. Важно е колата да е застрахована и това да се съобразява със закона на страните, в които попадате.

 7. Вземете всички необходими зарядни устройства за вашето пътуване. Поради простата причина, че типа зарядни устройства са различни във всяка страна. Не рискувайте да останете без телефон, разчитайки на зарядно от някъде по пътя, защото в повечето случаи то няма да пасне. Уверете се, че и електричеството е достатъчно мощно на мястото където сте, за да може да зареди устройствата ви сигурно.

 8. Научете някои ключови фрази. Хубаво е да имате известни знания по езика, който говорят в страната, в която отивате. Нещо от типа на „Здравейте“, „Благодаря“, „Къде е тоалетната?“ и т.н. Като цяло умението да разговаряте на друг език ви дава огромна доза сигурност и спокойствие.

 9. Проучете входните и изходни данъци. Независимо дали имате виза, в някои страни има данък вход и изход от страната. Проучете тези особености предварително, за да бъдете сигурни и подготвени.

 10. И накрая, според нас е задължително – Инвестирайте в лична застраховка! Както на своето здраве, така и застраховка по време на пътуване. Важно е тя да има международно покритие и често цената й зависи, от броя дни, през които ви няма и мястото на което ще бъдете.

 

С тези няколко правила гарантирате своето спокойствие по време на екскурзията ви в чужбина! Ако имате въпроси винаги може да се свържете с нас!