+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Океанът е прекрасен, неговото обширно великолепие трогва и най-претенциозното съзнание. Толкова са много онези хора със свободни души, които жадуват да го видят, опознаят и да се гмурнат в подводния свят! Обожаваме да четем и гледаме филми на тази тематика, а още по-вълнуващо е, когато ни се отдаде възможност да го изживеем. Повярвайте ни, чувството е неописуемо. Обзема ви истинско вълнение, сякаш се откъсвате от своя свят и отивате на място, което е напълно непознато и в което дебнат безброй приключения! Със сигурност гмуркането не е за всеки и се изисква определена доза смелост, за да го направите. Но всеки който се престраши веднъж, след това осъзнава колко е спечелил. Затова решихме да напишем тази статия, за да ви разкрием красотата на едни от най-популярните дестинации за гмуркане в света. Заповядайте с нас и нека заедно се отправим към света на дълбините!

 

Остров Анакапа, Калифорния

Да ви предупредим, там водата е доста студена, дори през лятото. Но, мястото е много красиво и предлага невероятни възможности за гмуркане, така че студът, с помощта на подходящ за времето неопренов костюм, остава на заден план. Красотата на подводния свят тук ще ви накара да изтръпнете от удоволствие. Гмуркайки се може да се натъкнете на игриви тюлени, гигантски морски или черен бас, потънали кораби и изобилие от подводни арки. Подгответе се за вълнуващо преживяване.

 

Ейлат, Израел

Може би ще се зачудите защо Израел? Заради Червено море, разбира се. Там температурата е чудесна, а прозрачността на водата удивителна и 100% подходяща за гмуркане. Тук подводните приключения са изключително лесни и достъпни през цялата година. Гмуркането е страхотно и може да откриете изобилие от подводни разкопки, потънали кораби, красиви коралови образувания и удивителен животински свят.

 

Бонайре, Карибско море

Бонайре е дестинация, която привлича водолазитe в продължение на десетилетия. Мястото е с перфектна видимост целогодишно, 86 маркирани места за гмуркане, повече от 469 вида риби, включително калмари, морски кончета, морски пауни, риби папагал и много меки и каменисти корали. Тази местност никога не остарява, затова водолазите от цял свят се връщат всяка година.

 

Кернс, Австралия

Считан за вход към Големия бариерен риф, навлизането там е изключително приключение. Кернс е повече от поредната дестинация за гмуркане- това е място, което е подходящо за всякакви занимания. То ще ви смае с удивителната си природа, богат животински свят и безброй възможности.

 

Бора Бора, Френска Полинезия

Няма как в нашата класация да не включим и Бора Бора. В тази местност има красива лагуна, която ви позволява да се гмуркате. А ако мечтата ви е да се плувате сред акули, то елате в Тапу, разположен извън лагуната. То е едно от най-популярните места за скубадайвинг и шнорхелинг. Там се намират над 16 вида акули. Водолазите, които търсят силната тръпка очакват да видят изобилие от тези великолепни същества. Ако сте решили да се гмуркате в тази област между юли и ноември, внимавайте с китовите акули, тъй като те мигрират по това време. Вътре в лагуната ще откриете гигантски миди, морски змии, морски анемони и още много тропически риби. Затова заредете се с адреналин и смелост, дълбините ви очакват.