+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Днес решихме да отделим специално внимание на двама страхотни и истински запалени пътешественици! Представяме ви Ани и Антон, известни в интернет пространството като travel влогъри Adventureholix.  

Здравейте, Ани и Антон! Благодарим ви, че споделяте вашите приключения с нас! Благодарим ви, че с всяко едно ваше пътешествие ни вдъхновявате, карате ни да се усмихнем и да полетим заедно с вас! Разкажете ни с няколко думи за вашата история!

Здравейте, Luxutour и благодарим за проявения интерес! Adventureholix е проект, който споделя приключенията на двама мечтатели, които откриват Света в различните му цветове и форми. Преди 6 години когато се намерихме бяхме просто хоби фотографи и обикновени туристи. Водени от силно любопитство, превърнахме  всяко приключение в  палитра от автентични преживявания и емоции. С всяко следващо пътуване се стремим да си разширим хоризонта и да надхвърлим сенките си като разкриваме по-необичайни и трудно-осъществими пътешествия (запланували сме пътуване през черните планински пътища на Кавказ с Ладата на Антон, пътешествие през всички Американски щати с Лексуса на Мат Фара*, който е на почти 1,000,000 мили и мечтаем за много други).

Какво са пътешествията за вас? Каква емоция ви носят и на какво ви учат?

Пътешествията за нас са най-доброто образование, в което човек може да инвестира.   И двамата сме с няколко висши образования, но най-много сме научили когато сме били на път.  Пътешествайки се сблъскваме с безброй предизвикателства и ситуации, които ни учат ценни уроци за света и хората. Всеки път, когато прекосяваме граници разбираме, че те са абстрактни и че хората и природата са част от едно цяло, и това цяло е нашият дом, който ние се стремим да опознаем с всяко пътуване. Откриваме колко е комплексно взаимодействието в тази огромна система и как това което се случва в един край на света пряко или косвено ни афектира. Емоциите, които преживяваме, са в много широк спектър и са силно наситени, инкрустирайки безценни спомени в съзнанието ни.

От деца ли обичате да пътувате? Ако да, какво помните от вашата първа екскурзия?

И двамата обичаме да пътуваме от деца и подсъзнателно с годините, сме изградили чувство за любознателност към света.  Един от забавните спомени на Антон е как на екскурзия до Париж, докато с родителите му са посещавали Лувара, толкова много се е впечатлил от картината на Мона Лиза, че му е потекла кръв от носа от вълнение.

Как избрахте и решихте да се превърнете в Adventureholix и какви са вашите стремежи?

Семантично Adventureholix означава хора, които имат огромно желание и страст към приключенията. Доскоро, като всеки друг модерен турист, обичахме да споделяме преживяванията ни в социалните мрежи с нашите приятели. Колкото по-необичайни и щури ставаха пътуванията ни, толкова повече интерес и въпроси започнахме да получаваме от обкръжението ни.  Тъй като всяко пътуване е свързано с огромно проучване и организация, решихме да документираме по-сериозно приключенията ни с видеа, които споделяме в YouTube с по-широка аудитория.  Стремежът ни е да заснемаме красотата на света през нашите очи и да вдъхновяваме и събуждаме пътешественика в хората, които ни гледат.

Как съчетавате професиите си с животът на Adventureholix?

Към момента Adventureholix е проект, който развиваме в свободното си време, като хоби и който ни зарежда с много енергия. Монтирайки филмчета след всяко пътешествие, ние изживяваме отново емоции, които трайно се запечатват в съзнанието ни.  В близко бъдеще се надяваме проектът ни да прерасне в основно наше занимание.

Коя е любимата ви част от едно пътешествие? И защо?

Всяка част ни е любима, от планирането и детайлното проучване, през терминалите и суетнята в летищата, до спонтанните вариации, които неизбежно се случват там на където сме се запътили, и дори самия край, който оставя позитивен заряд, вдъхновение и мечти за завръщане.

Кое е най-забавното ви пътуване? И защо?

Най-забавното ни скорошно пътуване беше в източна Африка преди 3 години, когато посетихме резервата Серенгети и кратера Нгоронгоро в Танзания и Кения където видяхме естествената среда на дивите животни и се докоснахме до културата на местното племе масай мара! Беше забавно, защото пътувахме с още трима наши приятели, които имат подобно любознателно отношение към света като нас и с които майтапа никога не спира.

Имате ли си любима дестинация/миг, или си ги обичате всички поравно?

Колкото и да си обичаме всички приключения трябва да признаем, че най-любимо си остава пътешествието на медения ни месец, когато посетихме различни острови във Френска Полинезия. Бихме определили това място като Рай на земята, не само заради необичайно красивата и хармонична природа, а и заради автентичността, красотата и добрината на местните жители изобразени в картините на Пол Гуген. Това е място, на което бихме се завърнали отново и което бихме искали да продължим да опознаваме.

Какви трудности сте срещали по пътя и какъв съвет бихте дали на хората, които искат да се занимават също с това?

Опитваме се да минимизираме трудностите с предварително проучване. В ерата на Интернет, информацията за много дестинации е лесно достъпна, човек просто трябва да отдели време да я синтезира. По този начин ние избягваме по-голяма част от потенциалните трудности. Естествено има и непредсказуеми предизвикателства, които приемаме като урок и част от преживяването, а не като негатив. Винаги оставяме елементи на гъвкавост в плановете ни, които да осигурят буфер за промени в последния момент. Опичаме си акъла когато става въпрос за собствената ни сигурност и тази на вещите ни.  Съветът ни е ако нямате нужното време, желание или опит- да се доверите на хора, които са специализирани в организацията на подобни приключения. А ако искате да пътувате като нас, приемете предизвикателствата като забавна и полезна част от преживяването, защото това често са моментите, които се запечатват трайно в спомените ни.

Кое е това, което истински ви вдъхновява?

Вдъхновяват ни хора, които правят още по-екстремни пътувания от нашите, в трудни обстоятелства и отдалечени, трудно-достъпни места на планетата; хора, които излизат от зоната си на комфорт, за да открият нещо ново за природата и за себе си.

Какво си мислите докато стягате багажа за поредното приключение? За какво мечтаете?

Честно казано, когато си стягаме багажа мислим много прагматично, дали сме взели най-необходимото и дали не сме пропуснали нещо. Но мечтаем за това, приключението да ни изненада и да ни обогати мирогледа. Е добре де, често си мечтаем и за хубаво време.

Планували ли сте вече следващото си пътешествие? Ако да, може ли да ни разкажете малко за него, или искате да бъде изненада за нас?

Следващото ни пътешествие ще е в края на Ноември и ще ни отведе в долината Кумбу в Непал, където ще направим трек със семеен приятел, който е шерпа.  Очакваме автентично преживяване и пълноценни и смислени срещи и общуване с местните жители.  Очакваме също спиращи дъха височини и пейзажи, духовност, богата култура и още много приятни изненади!

Според вас, какво е нужно на всеки един пътешественик?

Любопитство и толерантност към различното.

Какво бихте пожелали на нашите читатели?

Пожелаваме на вашите читатели безброй незабравими приключения в различни прекрасни кътчета на нашата планета. Широкият мироглед, изградил се обикаляйки света е богатство, което никой не може да ви отнеме, така че пътувайте с отворени сърца, за да ви е пълна и душата.

Благодарим ви! За нас беше истинско удоволствие! Продължавайте все напред, покорявайте все повече кътчета от света и не ни забравяйте. Ние все така нетърпеливо очакваме вашите истории! До скоро!

*Мат Фара е известен американски автомобилен журналист и YouTube критик, който наскоро се съгласи да ни даде назаем Лексуса си J за нашия проект.