+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Известен със своите златни плажове и привидно безкрайно лятно слънце, Андалусия, без съмнение, е средиземноморски слънчев рай. Но това, което много хора не разбират, е, че жарките летни лъчи не са най-подходящия период за почивка. Тук, в най-южния регион в Испания, гарантираме здравословна доза слънце дори и през зимата. В много случаи, зимата е по-добрият сезон за екскурзии, плажове  и дейности на открито. Също така, можете да карате ски през Сиера Невада целoгодишно. със сигурност ще ви трябват няколко седмици или дори повече, за да се докоснете до същността и красотата на зимата в Андалусия. Истината е, че е нужно време, за да се насладите на живота като местен, на традиционните и сезонни деликатеси, на слънцето, на луната и на глухите пътечки до дома. Сутрешното кафе в местното селце, придружено с усмивка, ще ви донесат толкова голямо душевно удовлетворение. Зимата в Андалусия не е по-малко привлекателна или приятна, даже напротив... Ето защо:

Слънце, слънце и пак слънце!

Споменахме ли, че слънчевите дни в годината в Андалусия са повече от 300? Това я прави страната с най-добрия климат в Европа! Северните поклонници на слънцето, особено тези с деца, зависещи от летните учебни почивки, обичат да се събират в Андалусия през юли и август, за да усетят изгарящото слънце за седмица или две, и разбира се никога не си тръгват разочаровани. Слънцето е ценно и никога не е в недостиг в Андалусия. Естествено, докато водите на Средиземно море са по-студени през зимата, самите плажове са много по-приятни, поради умерените условия, тишината и онова усещане, че плажът е само за вас! Също така, условията за катерене са много подходящи за туристи и алпинисти (начинаещи и експерти). Представете си величествени планини и скалисти пейзажи, и удоволствието да получите лек тен докато карате ски! Точно така, зимното слънце в Андалусия ви предразполага да съчетаете всички тези приключения: можете да карате ски сутринта, а следобяд да се печете на слънце.             

През зимата на плаж? Защо не!            

При средни зимни температури над 20ºC  на брега на Андалусия, е възможно да спортувате по бански дори през зимата. Топлото Средиземноморие поддържа високата крайбрежна температура и не е невъзможно да видите хората да плуват в морето дори през декември! От Nerja на изток до Almuñecar се намират някои от най-красивите плажове в Андалусия. Огромните пустинни пейзажи около широките плажове на Cabo de Gata, близо до Алмерия, правят възможно посещението там по всяко време на годината. Ако предпочитате частни плажове, зимата може да е най-доброто време за вас. По същия начин плажовете край Кадис и Тарифа, известни с вятъра и кайт сърфинга през лятото, са още по-приятни, когато не искате да се конкурирате с вятър и вълни. 

Катерене и природни паркове. 

Освен добре познатите плажове и оживени градове, Андалусия обхваща огромни райони от рядко населени земи с разнообразен терен от планини, широколистни маслинови гори, блата и огромна площ от защитени природни резервати. Това е рай за туристи, алпинисти, планинари и ентусиасти на приключенските спортове. Единственият проблем е, че през лятото е твърде опасно да се изследват тези райони, поради горещините и големите разстояния. Например, Ла Маром (планинският връх, пресичащ провинциалната линия Малага / Гранада на над 2000 метра) е посещаван и лятото, но само през нощта при пълнолуние! По същия начин, посещенията до живописните пейзажи на Сиера де лас Нивес близо до Ронда, La Grazelema в провинция Кадиз, и сюрреалистичните скални образувания на Ел Торчал, са до голяма степен ограничени през по-горещите месеци. Наистина, през зимата високите надморски височини са трудно достъпни, но е и лесно да се намери някаква зашеметяваща снежна обстановка на ниски достъпни места. Също така, по-голямата част от "Grand Senda de Malaga" наскоро свързания с повече от 600 километрови разходки, включително Caminito del Rey, някога приветствана като "най-опасната екскурзия в света", са по-достъпни през зимата, отколкото през лятото.            

Каране на ски.             

Слънцето и сърфът не са всичко в Андалусия. Сиера Невада над Гранада е втората по височина планина в континентална Европа след Алпите и е домакин на впечатляващо дълъг сезон с най-много слънчеви дни почти 80% - това е и най-южният ски курорт в Европа. Сезонът започва през последния уикенд от ноември тази година и продължава поне до април. От основния курорт в Sol y Nieve или най-високата гара (с 3300 метра надморска височина) можете да забравите, че сте в Испания изобщо. Курортът се намира на 30 минути от брега и е обичайно да покорите склоновете сутринта, а следобед да сте на плаж. Курортът е инвестирал много в разширяването на съоръженията и услугите през последното десетилетие. Днес, той е редовен домакин на събития от световна класа като Световното първенство по ски и сноуборд „FIS Freestyle“. Паркът за сноуборд разполага с най-дълъгия старт в Европа за последователни скокове, релси и други препятствия за експертите. Също така, практическите зони и парковете за деца, осигуряват безопасна и приятна почивка за всички.

Наистина, Андалусия привлича търсачи на слънце и екстремни емоции от цял свят. С малко късмет със сезонните облаци, няма да поемете никакъв риск, ако посетите това райско кътче през зимата. Дори ще спечелите много, така че стягайте ските и банските костюми, и заповядайте в Андалусия, за да посрещнете нова година със страхотни емоции!