+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

С над 17 000 острова, Индонезия притежава нещо наистина уникално, с което непрестанно привлича всеки посетител. От прекрасните бели пясъчни плажове до величествените вулкани на Бали, през изпълнената с живот столица Джакарта до недокосваните земи на Суматра, Индонезия е една магическа екзотична перла, която вечно ще блести. Със сигурност Индонезия е място, на което винаги може да откриете нещо ново, различно и вдъхновяващо. Природата е невероятна и се разпростира на длъж и шир, докъдето погледа ви стигне. Няма как да не се почувствате като истински пътешественик, щом се слеете с ежедневието на местните и се потопите в техния бит, и усетите какво е да се будиш с полъх на океански бриз, и да дишаш от свежия въздух на островите. Тези територии са дом на богат животински и растителен свят, на който редица природолюбители идват всяка година да се наслаждават и да изучават. Хубавото на тази страна е, че предлага достъпни условия за туристи от цял свят. Храната е евтина, нощувките също, затова всеки посетител може бързо и лесно да си намери кътче, в което да отседне. Индонезия е синоним за разнообразие и 100% приключение. По тези земи за снимани едни от най-фантастичните, интригуващи и романтични холивудски филми. Всяко кътче крие история, всяка усмивка вълнува и там всяка мечта се сбъдва! Ако и вие сте от щастливците, които се канят да се отправят на екскурзия до Индонезия, то следващите редове са за вас!

Настаняване – Хостелите обикновено струват около 120,000 IDR (Индонезийска рупия 1=0,00011581734 Български лева ) на спалня. Ако искате да наемете самостоятелна двойна стая, цените стартират от около 200,000 IDR. Свободния Wi-Fi и безплатна закуска са често срещани. Като цяло извън големите градове цените са значително по-ниски. Тъй като хостелите и къщите за гости са толкова евтини, къмпингуването там не е толкова разпространено. Повечето по-ниско тарифни хотели, стартират от 200,000 IDR на човек за двойна стая, което обикновено отново включва свободен Wi-Fi и безплатна закуска.

Храна – Местната храна е много евтина и вкусна, като на улицата може да откриете деликатеси под 10,000 IDR. Ако искате да пробвате някое по-скъпо ястие в местен ресторант, то цената за една порция може да стартира от около 14,000 IDR. Една бира в бар обикновено струва около 30,000 IDR

Транспорт – За пътешествия между отделните острови, може да наемете ферибот за около 7,000 IDR. 8 часово пътуване с  автобус струва около 70,000 IDR.

Дейности – За щастие, атракциите на островите не са много скъпи. Ще може да се отдадете на различни занимания, да посетите Националния парк Bromo-Tengger-Semeru, Остров Bunaken, красивия будистки монумент Боробудур, както и най-високата точка на Бали – Маунт Батур, той част от планина, разположена в един от най-драматичните пейзажи на острова 

Като тръгнахме да говорим за забележителности, ето и кратък списък с някои места, които да посетите по време на вашата екзкурзия до Индонезия.

Остров Бали – Той несъмнено е един от най-известните индонезийски острови. Въпреки, че той е пренаселен от туристи, няма как да изключим факта, че мястото е изумително красиво. Нещо, което със сигурност да пробвате там е сърф на Bingin Beach или да посетитеЦентралния хиндуистки храм на Бъсаких, който е наистина впечатляващ. В интерес на истината на о-в Бали е доста по-скъпо, отколкото на други места в Индонезия. Но със сигурност си струва!

Гмуркане на островите Гили – За да усетите същността на островитянския рай, то се отправете към островите Гили. Там няма да се натъкнете на нито една кола. Единственият транспорт е чрез колело, кон или карета. На Gili Islands ще откриете чудесни скубадайвинг и шнорхелинг обекти, както и вълнуващ нощен живот. Едно гмуркане ще ви струва около 500,000 IDR. 

Джакарта – Индонезийската столица е огромна, шумна и населена с около 10 млн. души. За да се отпуснете и насладите на красивата архитектура на този град, може да седнете в някое от стотиците кафенета и да отправите поглед към площада Fatahillah. А що се отнася до нощния живот и ресторантите, със сигурност ще бъдете презадоволени!

Вдъхновете се в Боробудур – Това е гигантски будистки монумент, който датира от 9 век., превръщайки се в най-стария храм по тези земи. Той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Всеки турист се възхищава на видяното, чувството докато сте там е невероятно. Докато вървите към върха, можете да видите релефи, предназначени да подчертаят будистките учения. Казано е, че не можете да преминете към върха, докато не откриете смисъла във всeки релеф.