+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

„Този следобед минахме през най-красивите палмови острови, които някога съм виждал. Слънцето хвърляше бляскава светлина върху малките островчета, които сякаш се носеха като цветни кошници ", пише авторът Тор Хейердал в книгата си „Малдивската мистерия " от 1986 г. и продължава с думите: „Потопен в магията на тази картина, на този неземен рай, написах в бележника си, че Малдивските острови са по-красиви от всички коралови атоли в Полинезия."

Нaистина, това е едно от най-красивите места на Земята. Тук можете да се насладите на блестящи тюркоазени води, бели пясъчни плажове, живи коралови рифове, известни с процъфтяващото си биологично разнообразие, и гостоприемни малдивски хора. Това не ви ли звучи, като перфектната комбинация за една невероятна ваканция?

Странно е да осъзнаем, че тази райска прелест, която съставят курортните острови на Малдивите, всъщност се занимава с туризъм от сравнително скоро време. Първият курорт, Kurumba Maldives Resort, е открит през 1972 г. Оттогава туризмът в Малдивите процъфтява – стандартът на обслужване се покачва и за щастие, всяка година нови луксозни курорти отварят врати.

Тази година не е по-различна. Международните хотелски вериги, от престижния St Regis до италианския Baglioni, отварят нови курорти в Малдивите, което прави тази дестинация по-достъпна от всякога. Ако планирате пътуване до архипелага следващата година, в тази статия ме включили шест нови курорта на Малдивите, които със сигурност трябва да посетите през 2018.

 

1. Hurawalhi Island Resort, Lhavilyani Atoll

Този курорт (за възрастни) се намира в атола Лхавияни. За настаняването са включени колекция от 90 красиво проектирани вили, преплетени през тюркоазената лагуна, всяка от които изпъква с невероятна гледка към приказния залез. Курортът е проектиран от японския архитект, Юджи Ямазаки, и предлага модерен, минималистичен наклон на традиционния малдивски дизайн. Другите характеристики на стилния курорт включват подводен ресторант, тропическо шампанско, спа център, фитнес зала, тенискорт, както и богато оборудване за водни спортове.

2. Soneva Jani, Noonu Atoll

Разположен на остров Medhufaru, който е част от необитаем островен клъстер в атола Noonu, Soneva Jani се намира в 5.6-километрова лагуна от кристално чисти води с непрекъсната 360-градусова гледка към Индийския океан. Курортът разполага с една вила на острова и 24 водни вили. Всяка водна вила разполага със самостоятелен басейн, който се отваря към собствения си участък от лагуна, като някои вили са с пързалки, които минават директно от горната палуба към лагуната. Има и прибиращ се покрив в основната спалня, който се плъзга назад с натискането на един бутон, така че да можете да легнете на леглото и да наблюдавате звездното небе. Също така, в курорта се намира и първото "мълчаливо кино" на Малдивите. Гостите получават Bluetooth слушалки докато гледат филми, за да не пречат на гнездящите диви животни в района.

3. Baglioni Resort Maldives, Maagu, Dhaalu Atoll

Известен със своите луксозни имоти в европейски градове като Рим, Милано и Венеция, хотел Baglioni прави първатаси “атака” в региона с Baglioni Resort Maldives. Разположен на остров Maagau in Dhaalu atoll, този изключителен курорт е дом на 96 вилни градини, плажове и вили над водата, както и на президентска водна вила. Всяко помещение за настаняване разполага с елегантен и изтънчен дизайн - бяла палитра, дървени дъски и луксозен текстил. Удобствата в курорта включват водни спортове, ексклузивен домашен риф, градински спа център с тайландски терапии, специален павилион за медитация и три италиански ресторанта.

4. Kanuhura, Lhaviyani Atoll

Наскоро отворен, в края на миналата година, след ремонт на стойност от 40 млн. долара, внушителният Kanuhura е луксозен островен курорт, разположен в сравнително неразвит атол Lhaviyani. Курортът, който има за цел да привлече изискани и платежоспособни пътници, се разпростира на три острова. Курортът разполага с 80 красиви вили (изработени от местни материали).             Други удобства включват ресторант, плажна ивица на Масленджихура, спа център и първа Малдивиска академия по бойни изкуства, водена от двукратния световен шампион Моай Тайланд Иршад Сайд. 

5. The St. Regis Maldives Vommuli Resort, Dhaalu Atoll

Този ултра-луксозен курорт, от известната луксозна хотелска верига St. Regis, се намира в южния атол Dhaalu – на грандиозен 40-минутен полет с хидроплан от международното летище в Мале. Курортът предлага 77 вили, разделени в три категории - входни градински вили, заобиколени от тучна зеленина, вилно покрити вили, разположени на пясъчния бял бряг, и огромни надводни вили, които са обърнати на запад към залеза и Индийския океан. Всяка вила разполага със собствен плувен басейн.

6. Grand Park Kohdhipparu, North Male Atoll

Новият Grand Park Kohdhipparu се намира само на 15 минути с моторна лодка от международното летище Мале, но се гордее с фантастични плажове, водни спортове и места за гмуркане. Проектирани от Hirsch Bedner Associates, вилите се гордеят с традиционното малдивско усещане - покрити с палмово покритие, дърво и ратан. Някои вили идват със свои собствени басейни, други имат прозорци, които гледат към панорамни гледки.