+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Нова Зеландия е онази далечна земя, за която всички сме чували, но не знаем много. Държавата се намира в югозападната част на Тихия океан и се състои от два големи и множество малки острова. Наричат я „непознатата южна земя отвъд Екватора“. Нова Зеландия е открита за новия свят през 1642 г. от холандския мореплавател Абел Тасман.

Известно е, че Нова Зеландия е част от Британската общност. Но какво друго знаем за нея?

Ето някои от най-популярните факти за Нова Зеландия, които я превръщат в изключително желана дестинация за всички пътешественици:

Нова Зеландия е една от трите страни в цял свят, които имат два равноправни химна: английският химн „Бог да пази Кралицата“ (официален химн за Великобритания и Канада) и „Бог да защити Нова Зеландия“. Другите страни с по два химна са Дания и Канада.

Нова Зеландия е първата страна в света, която дава избирателни права на жените! Това се случва едва през 1893г.

Виждали ли сте птичка, която не може да лети? Само в Нова Зеландия можете да видите единствената такава, наречена киви. Кивито е единственият род от семейство Безкрили птици и най-малкият по размер представител на разред Щраусоподобни.

Островите на Нова Зеландия са вулканични и млади.

Страната е сред държавите с най-голямо съотношение между хора и животни в света. Едва 5% от съществата на острова са хора! Затова Нова Зеландия е диво и прекрасно място за отдих.

Забавно, но Нова Зеландия разполага с най-много книжарници на глава на населението! Статистиката сочи 1 книжарница на 7000 души, а във Великобритания картината изглежда така 1 : 19 000.

Съставена от два основни острова и множество по-малки острови, Нова Зеландия има невероятна гама от спиращи дъха гледки, от субтропични гори, плажове и офшорни острови на север до ледници, езера, покрити със сняг планини и големи плоски равнини на юг. Вулкани, горещи извори и красиви зелени пасища - разнообразие, като никое друго място на земята.

"Киви", както се наричат ​​местните жители, са приятелски настроени и много приветливи към всички посетители. Тук е представена широка гама от култури, но тъй като Нова Зеландия е бивша британска колония, то европейското влияние остава силно.

Няма друго място, където да можете да отидете на сърф, ски, сноуборд, каяк, плаване, плуване, парашутизъм, конна езда или пещерство в радиус от 100 мили и то в същия ден! Не забравяйте да опитате скока с бънджи, който е изобретен и много популярен тук.

Нова Зеландия се е отделила от голямата земна маса, която била част от  Австралия и Антарктика преди около 85 милиона години. В резултат на това тук могат да се намерят птичи и растителни видове, които не съществуват никъде другаде по света. Горите са пълни с изобилие от интересен растителен живот, както и от извисяващи се древни дървета.

Новозеландското вино е световно известно с качеството си - доста невероятно, когато смятате, че виното тук е по-малко от 1% от общото количество в света. Можете да прекарате деня си във винарна, особено в залива Хоук и Марлбъро, двата водещи винарски района. Има и много ресторанти в Окланд, Уелингтън и Крайстчърч, където най-добрите вина на Нова Зеландия се представят заедно със световна кухня.

Капитан Кук открива Нова Зеландия, населен с местните жители, наречен Маорски, когато той пристигна тук през 1769 г. Новата Зеландия се превърна в уникална комбинация от култури в Южен Тихи океан, но маорите все още играят важна роля. Ще откриете, че етническото многообразие се отразява в огромен кръг от кафенета и ресторанти в градовете, особено в Окланд.

С площ от Великобритания, но само с 4,5 милиона жители, не е нужно да отидете далеч, за да намерите пълно уединение в Нова Зеландия. Повечето от населението е съсредоточено в пет основни града, като Окланд е най-големият - една трета от населението на страната живее тук.

Нова Зеландия има умерен климат. Най-топло е на север, най-студено на юг. Средните дневни температури варират от 12 до 25 С (54 до 76 F). Дългите топли летури са идеални за прекарване в един от многото чудесни плажове на страната. Зимите са достатъчно студени, за да осигурят достатъчно сняг на юг за скиори и сноубордисти. Пролетта и есента са красиви сезони, но често с обилни валежи, които са причина за буйната зелена природа на страната.

Много малко вероятно е да натъкнете на престъпност в Нова Зеландия. Безопасността не е проблем, дори за жените, които пътуват сами. И ако се отдалечите от разбитата писта в пустинята, ето още по-добри новини: Нова Зеландия не е дом на никакви гадни растения или същества. Всъщност, това е една от само две страни в света, които нямат змии - другата е Ирландия. Така че се отправете към Нова Зеландия. Заслужава си! 

Не напразно Нова Зеландия е избрана за снимачна площадка на „Властелинът на пръстените“. Далечна, непозната и загадъчна, екскурзията до Нова Зеландия е просто мечта - високи планини, достигащи до 3764 метра, езера, долини, фиорди, плажни ивици от по 90 км, глетчери, гейзери, вулкани и какви ли не други природни красоти, които правят тази страна една от най - красивите и желани за туристи и заселници.