+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

1. Азорските острови, Португалия

Не се изненадвайте от колебливото „Къде?“, когато кажете на приятелите си, че отивате на ексурзия до Азорските острови. Ще попаднете във вулканичен рай насред Атлантическия океан, все още невидян от повечето пътешественици. Португалският архипелаг, включващ девет вулканични острова, е дом на зелени хълмове, черни пясъчни плажове и необятни водопади. Остров Терсейра е като детска площадка – има за всекиго по нещо. Можете да се катерите през гъстите гори, да карате планински велосипед около кратера на вулкан, както и лично да се запознаете с 27-те вида местни китове и делфини.

2. Големият Бариерен Риф, Австралия

Дългият 1300 мили Голям Бариерен Риф привлича гмуркачи от цял свят. Но по-високата океанска температура, експулсираща важното за живота на коралите алгае, е оставила големи части от Рифа снежно бели. Вместо да тъжим по загубеното, можем да се фокусираме върху оставащото. Все още има части от тази голяма екосистема, които са запазени. Когато сте там, наемете лицензирана лодка, за да видите избелялите части на рифа, но и запазените подводни коралови килими. Можете дори да участвате директно в опита за запазване на Рифа, като споделяте вашите снимки, видеоклипове и наблюдения, не само в социалните медии, но и с изследователите, които проследяват „здравето“ на рифа. Ние предлагаме целодневна екскурзия из Големия Бариерен Риф на борда на катамаран. Ще имате възможност за разнообразни дейности - плуване, шнорхелинг, демонстрация на хранене на риби, разходка с лодка с прозрачно дъно или просто релакс на шезлонгите на борда.

3. Гуадалаяра, Мексико

Често засенчван от Мексико Сити, Гуадалаяра заслужава внимание – не само, защото е родното място на текилата. Градът е известен с Меркадо Сан Хуан де Диос – най-големия пазар на закрито в Латинска Америка, както и със защитения от ЮНЕСКО Hospicio Cabañas. Гуадалаяра се популяризира като втория най-голям метрополис в Мексико, дестинация за изкуство и дизайн, както и дом на оживени места за храна, коктейли и парти. Всички тези неща могат да се открият в една част на града - Colonia Lafayette. Колониални сгради и модерна архитектура обграждат булеварите, идеални за разходка пеша. Това е само една от многото екскурзии до Мексико, които си заслужават да осъществите.

4. Малта

Културното наследство на Малта е изключително богато. А в комбинация с червените златни плажове, варовикови скали и закътани заливи, малката европейска държава ще се превърне в една от любимите ви дестинации. Ще ви е нужна повече от седмица да разгледате целия остров, както и съседния Гозо. Започнете с разходка пеша по прашните улички на Валета и се насладете на бароковата й архитектура.Продължете отдиха си на едни от най-спокойните и чисти плажове в Европа - Golden Bay, Mellieha Bay и Blue Lagoon. Ако търсите приключение, изпълнено с адреналин, ден на велосипед по хълмовете на Гозо е нещо за вас. За съжаление, едно от нещата, които вече няма как да видите е Лазурния Прозорец в края на острова през 2017.

5. Петра, Йордания

С продължаващите сътресения в Близкия изток, броя на посетителите на Йордания спада през последните години. Въпреки това тя остава сигурна, стабилна и богата на древни паметници. За да се насладите на историята на страната, се отправете към Петра – на три часа път през пустинята от Аман. Петра е дом на драматични, прашни и розови естествени клисури; храмове и гробници издълбани в скалите. Ако се чувствате авантюристично, регистрирайте се за маршрута Jordan Trail, който ви отвежда от север на юг през вади и скали на Jordan Rift Valley и планините на Wadi Rum. Маршрутът е основан преди година с цел да донесе на Йордания така необходимия тласък в туристическата индустрия.