+35924650565, +359890343459

Дубай

Дубай - емирството на новото строителство, моловете и класациите „по-по-най“.

Дубай - емирството на новото строителство, моловете и класациите „по-по-най“.

 

Най-луксозният и ултра-модерен град в Близкия изток. Той съчетава старите джамии и най-актуалното от света на архитектурата, криволичещи тихи улици и магистрали, пясъчни плажове и модни бутици, арабски и европейски традиции.

Дубай е една от най-популярните туристически дестинации в света. Ако все още не сте успели да посетите Дубай със сигурност ще ви е интересно да се запознаете с някои интересни факти за този приказен град.

Екскурзията до Дубай ви предлага богато разнообразие от забавления, слънце и безкрайни изненади.

Обединените арабски емирства са топли през цялата година, но най-доброто време за посещение е от ноември до март, когато средната максимална температура е 25 ° C. От май до септември са най-горещите месеци, когато температурите често надхвърлят 40 ° C.

Известен с богатство и разкош, Дубай предлага един безкраен списък от дейности, по време на престоя Ви в този красив град. Известни сгради като най-високата кула в света Бурж Халифа, седем звездният хотел Бурж Ал Араб, и изкуственият остров Палм Джумейра, са се превърнали в символ на екстравагантната култура на Дубай.

Най-старата част на града е центрирана около залива на Дубай, в областите Дейра и Бур Дубай.

Когато сте далеч от плажа, може да се посетите някой от огромните молове пръснати из града, едно от любимите  занимания на местните - търговията. През деня моловете са лишени от посетители, но вечер е съвсем различно. Дубай Мол и Мол на Емирствата са двата най-големи мола разполагащи с ледени пързалки и гигантски аквариуми.

Известните Дубайски фонтани пред Дубай Мол изстрелват водна струя с височина 150 метра и се простират на 270 метра в дължина.

За фантастичната гледка към града си заслужава да се изкачите на най-високата кула в света Бурж Халифа. Не забравяйте да резервирате предварително, тъй като тази атракция е най-популярна в града.

Най-добрите заведения за хранене са концентрирани в многобройните луксозни хотели, които се конкурират помежду си със знаменити готвачи.

 

Интересни факти за Дубай :


В Дубай има около 360 слънчеви дни в годината, тук почти не вали дъжд.

От 1833 година насам Дубай се управлява от династията Ал Мактум.

Дубай е част от Обединените арабски емирства.

По-голяма част от населението на Дубай е чуждестранно. Местните са едва 15%.

Дубай е най-бързо развиващият се град в света. През 1991 година в Дубай е имало само един небостъргач. Сега те са над 400. 

Нефтът е открит през 1963 година в Дубай, но днес той осигурява едва 11% от приходите на емирството. Туризмът и търговията са много по-големи източници на печалба.

През 1968 година в Дубай е имало само 13 автомобила. Днес трафикът е толкова натоварен, че се строят пътища на две нива.

Дубай е поискал Дисниленд да изгради свой парк в града, но те отказали, защото Дубай бил твърде малък. В Дубай решили да построят свой собствен увеселителен парк, наречен Дубайленд, който ще е два пъти по-голям от Дисниленд във Флорида. Проектът предстои да бъде завършен през 2020 г.

Въпреки че Дубай е в сърцето на пустинята и изобщо не разполага с планини, можете да карате ски в Мола на Дубай. Закритата писта се снабдява с 6 000 тона изкуствен сняг всеки ден.

Първият изкуствено създаден остров се намира в Дубай. Той има форма на палма и на него са разположени едни от най-скъпите хотели в Дубай.

В Дубай има стотици джамии и независимо къде се намирате винаги ще чувате молитвите.

В Дубай буквално няма престъпност. Това е едно от най-безопасните места в света.

В Дубай няма никакво напрежение на расова или религиозна основа – наред с джамиите има църкви, синагоги и индуистки храмове. 

В Дубай не се налагат данъци върху доходите на гражданите, но пък за сметка на това има много други такси.

 

 

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетини за да получваш специалните ни оферти директно в пощенската си кутия

Съгласен/а съм да получавам информация от Luxutour

Запознах се с политиката за защита на лични данни на Luxutоur

dertour tui smaylo_logo no_strapline logo-korea BI_AI UAE-BW