+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Дубай - емирството на новото строителство, моловете и класациите „по-по-най“.

Най-луксозният и ултра-модерен град в Близкия изток. Той съчетава старите джамии и най-актуалното от света на архитектурата, криволичещи тихи улици и магистрали, пясъчни плажове и модни бутици, арабски и европейски традиции.

Дубай е една от най-популярните туристически дестинации в света. Ако все още не сте успели да посетите Дубай със сигурност ще ви е интересно да се запознаете с някои интересни факти за този приказен град.

Екскурзията до Дубай ви предлага богато разнообразие от забавления, слънце и безкрайни изненади.

Обединените арабски емирства са топли през цялата година, но най-доброто време за посещение е от ноември до март, когато средната максимална температура е 25 ° C. От май до септември са най-горещите месеци, когато температурите често надхвърлят 40 ° C.

Известен с богатство и разкош, Дубай предлага един безкраен списък от дейности, по време на престоя Ви в този красив град. Известни сгради като най-високата кула в света Бурж Халифа, седем звездният хотел Бурж Ал Араб, и изкуственият остров Палм Джумейра, са се превърнали в символ на екстравагантната култура на Дубай.

Най-старата част на града е центрирана около залива на Дубай, в областите Дейра и Бур Дубай.

Когато сте далеч от плажа, може да се посетите някой от огромните молове пръснати из града, едно от любимите  занимания на местните - търговията. През деня моловете са лишени от посетители, но вечер е съвсем различно. Дубай Мол и Мол на Емирствата са двата най-големи мола разполагащи с ледени пързалки и гигантски аквариуми.

Известните Дубайски фонтани пред Дубай Мол изстрелват водна струя с височина 150 метра и се простират на 270 метра в дължина.

За фантастичната гледка към града си заслужава да се изкачите на най-високата кула в света Бурж Халифа. Не забравяйте да резервирате предварително, тъй като тази атракция е най-популярна в града.

Най-добрите заведения за хранене са концентрирани в многобройните луксозни хотели, които се конкурират помежду си със знаменити готвачи.

 

Интересни факти за Дубай:

В Дубай има около 360 слънчеви дни в годината, тук почти не вали дъжд.

От 1833 година насам Дубай се управлява от династията Ал Мактум.

Дубай е част от Обединените арабски емирства.

По-голяма част от населението на Дубай е чуждестранно. Местните са едва 15%.

Дубай е най-бързо развиващият се град в света. През 1991 година в Дубай е имало само един небостъргач. Сега те са над 400. 

Нефтът е открит през 1963 година в Дубай, но днес той осигурява едва 11% от приходите на емирството. Туризмът и търговията са много по-големи източници на печалба.

През 1968 година в Дубай е имало само 13 автомобила. Днес трафикът е толкова натоварен, че се строят пътища на две нива.

Дубай е поискал Дисниленд да изгради свой парк в града, но те отказали, защото Дубай бил твърде малък. В Дубай решили да построят свой собствен увеселителен парк, наречен Дубайленд, който ще е два пъти по-голям от Дисниленд във Флорида. Проектът предстои да бъде завършен през 2020 г.

Въпреки че Дубай е в сърцето на пустинята и изобщо не разполага с планини, можете да карате ски в Мола на Дубай. Закритата писта се снабдява с 6 000 тона изкуствен сняг всеки ден.

Първият изкуствено създаден остров се намира в Дубай. Той има форма на палма и на него са разположени едни от най-скъпите хотели в Дубай.

В Дубай има стотици джамии и независимо къде се намирате винаги ще чувате молитвите.

В Дубай буквално няма престъпност. Това е едно от най-безопасните места в света.

В Дубай няма никакво напрежение на расова или религиозна основа – наред с джамиите има църкви, синагоги и индуистки храмове. 

В Дубай не се налагат данъци върху доходите на гражданите, но пък за сметка на това има много други такси.