+35924650565, +359890343459

Ile Aux Aigrettes: Отражение на Мавриций преди 400 години

Почивка на Мавриций с Luxutour

Отправяте се на приключение на Мавриций? Освен главния остров, какво още може да видите там?

 

"Веднъж унищожена, красотата на природата не може да бъде купена на каквато и да е цена." - Ансел Адамс

 

Всъщност в някои редки случаи красотата на природата може да бъде съхранена и възстановена. Точно това е направила Фондация “Мавриций за Дивата Природа” за островчето Ile Aux Aigrettes. Малкият остров (приблизително 27 хектара) е разположен в Mahebourg Bay, на около 850 метра от югоизточния бряг на Мавриций. За разлика от вулканичния терен на големия остров, Ile Aux Aigrettes е изграден от коралов варовик.

 

Историята на островите

 

Първоначално, Ile Aux Aigrettes е бил покрит с гъста джунгла, буен растителен живот и е бил дом на уникални животни като птицата Додо и ширококрилестия папагал. Когато холандците окупирали Мавриций през 1598, островът бил почти изцяло изсечен и ценното абаново дърво било натоварено към Европа. Голяма част от местните видове изчезва в резултат на изсичането на горите, на хищници пренесени на острова, както и на неконтролиран лов.

След изсичането на горите през 18ти век, Ile aux Aigrettes става жертва на още посегателства. Французите горяли варовик и го изнасяли към Réunion. През Втората Световна Война англичаните построили военна база на малкия остров, чиито останки (например реставрирани оръдия) все още могат да бъдат видяни. В следващите години гигантската акация е била присaдена на острова за отглеждане на овце. За кратко време акацията покрила целия остров и е изместила голяма част от местните растения.

Мисията

 

През 1965 година островът е обявен за природен резерват. Оттогава Фондация “Мавриций за Дивата Природа” се бори неуморно за възстановяването на веднъж загубените природни ресурси. Сред успешните резултати е връщането на редки животински видове, изчезнали от острова преди десетки години. Фондацията е единствената неправителствена организация в Мавриций, която се занимава със съхранението на застрашени ендемични растения и животни.

 

Посетете Ile aux Aigrettes

 

Посетителите на острова могат да изберат една от следните опции:

 

1. Стандартния екотур включва разходка сред най-интересните места на острова и продължава от 1.5 до 2 часа. Дотам се стига с лодка от Мавриций.

 

2. Екскурзия с частна лодка е втората възможност. По този начин ще имате повече време за занимания като фотография и гледане на птици.

 

3. Ученици могат да посетят острова по специално подготвена програма “Да учим с природата”.

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетини за да получваш специалните ни оферти директно в пощенската си кутия

Съгласен/а съм да получавам информация от Luxutour

Запознах се с политиката за защита на лични данни на Luxutоur

dertour tui smaylo_logo no_strapline logo-korea BI_AI UAE-BW