+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Мечтата на всеки човек е да попадне на райски остров поне веднъж през живота си. Много мечтаят за Малдивите, други за Сейшелите, а аз си мечтаех за Доминиканската Република. Затова и в деня на нашето заминаване към Пунта Кана преливах от щастие и положителни емоции. 10-дневната ни почивка там оправда и надмина всяко наше очакване. Ако и вие обмисляте пътешествие до Доминиканската Република, ето местата, които трябва да посетите, и нещата, които трябва да направите.

 

Riu Hotels

 В Путна Кана отседнахме в 4-звездния Riu Naiboa. Невероятен хотел с всичко, което един луксозен комплекс може да предложи – 24 часа All Inclusive, екип от аниматори, мини-бар с 4 вида ром в стаите, басейни, голяма плажна ивица и т.н. Riu Naiboa е в непосредствена близост до 5-звездните курорти Riu – Bambu и Palace. SPA центърът на Bambu беше достъпен и за нас без доплащане. Това е прекрасно удобство, особено ако улучите дъждовен ден.

Плажната ивица до комплексите е дълга около 2 км. Шезлонгите и чадърите са безплатни. Има и малко ресторантче, където All Inclusive-а важи. Това означава цял ден на плажа със страхотни безплатни коктейли и тапас храна.

 

Isla Saona

 На третия ден, след много релакс в комплекса, отидохме на еднодневна екскурзия до островчето Isla Saona. На отиване танцувахме салса и бачата на катамаран с хора от САЩ, Порутгалия, Япония – страхотен микс на народности. Катамаранът ни отведе до най-белите и ситни пясъци, които някога съм виждала. Eксперти от Trip Advisor казват, че дори Сейшелските плажове нямат пясъка на Isla Saona. И съм склонна да им вярвам – гледката на палмите, топазено-синята вода и снежния пясък ме просълзи. Прекарахме целия ден в снимки, плуване, хапване и коктейли. С тежко сърце се качих на скоростната лодка на обратно към Пунта Кана.

 

Canopy Adventure (Приключение на въже) 

Силно препоръчвам това полу-дневно приключение, заредено с много гледки и адреналин. Тръгва се рано сутринта с местно автобусче (отворено, като за сафари). Минава се през няколко градчета, които дават добра представа за месПетър Стояновтната култура и навици. Къщичките на доминиканците са малки – 1-2 стаи, но са спретнати и хубави. А какво представлява самото Canopy adventure? Спускане по въже с висока скорост над килим от зеленина и хълмове. Височината е към 30 метра, а скоростта към 60 км./ч. Има 9-10 етапа на спускане, като цялото удоволствие трае 1 час. Срещу 50 долара, получавате и професионални снимки (на диск). Типично по български, ние си разделихме цената на диска и ни излезе по 16-17 долара на човек.

 

Санто Доминго

 Доминиканската столица е страхотен микс от културни и природни забележителности. Трябваха ни 2 дни да обиколим всички места, заслужаващи внимание. Отседнахме в бутиковия хотел “Каса Конде”, който се оказа всичко друго, но не и бутиков. Единственото му предимство беше, че се намира в най-стария квартал на Санто Димнго – Ciudad Colonial. Кварталът е прекрасен за вечерна разходка и вечеря в едно от многото местни ресторантчета. Ciudad Colonial е и сравнително безопасен за туристи, дори и в нощните часове.

Рано на следващата сутрин се насочихме към Los Tres Ojos (националния парк Трите Очи). Паркът е спиращ дъха – комбинация от плитки кристално-чисти езерца, пещери със сталагмити и сталактити, както и буйна зелена растителност. Разходката ни там продължи над час, като през това време изпихме по 2-3 литра вода, борейки се с 35-градусовата жега.

 Веднага след Los Tres Ojos избягахме от слънцето в музея на Христофор Колумб. Също много впечатляващо място, дом на тленните останки на Колумб. Урната е в началото на музея. След нея следват множество стаи, всяка посветена на по една от държавите, посетени от Колумб.

 

Вместо заключение

 Прочетох хубавата доминиканска поговорка: “Ако всички живеехме близо до океана, щяхме да сме по-щастливи”. Съгласна съм с това твърдение, но бих го допълнила с “ако всички се връщахме до Доминиканската Република поне веднъж в годината, щяхме да сме истински щастливи”. Опитайте и вие!