+35924650565, +359890343459

Пътеводител до Буенос Айрес

В ритъма на Южна Америка..Екскурзия до Бразилия и Аржентина

Буенос Айрес е шумен, но и дом на своя собствена електична енергия. През последните два века вълни от имигранти оформят културния пейзаж в модерен град: Ще намерите хора, страстни към всичко, което правят, независимо дали се събират със семейството си, посещават състезания по конна езда или пият кафе в едно от безбройните европейски кафенета, които се простират на всеки тротоар. Вярно е, че в града няма измъкване от звука на тангото, местните рядко спят. Разхождайки се из красивите пътеки, лесно разбираме защо Буенос Айрес е наречен Париж на Южна Америка - неокласическата архитектура, паметниците и обществените пространства са чаровни и величествени.

Делфина Блейкър, местен модел и фотограф, разказва какво трябва да видим, когато сме на почивка в Буенос Айрес (така както само един местен жител може).

  • arteBA

ArteBA е основана през 1991 г. в опит дасе укрепи вътрешния пазар на изкуството в града. Фондацията се превръща в един от най-значимите панаири на изкуството в Латинска Америка (миналата година привлече повече от 100 000 посетители), въвеждайки аржентинското изкуство на международния пазар. Обикновено панаирът се провежда през май и включва приблизително 300 куратори, колекционери и художници. Вече втора година, организаторите представят едно отлично списание, чрез което представят домашната арт сцена пред тези, които не могат да присъстват или просто проявяват интерес.

  • Bosques de Palermo

Градски парк, общ двор за милиони хора с три изкуствени езера за разходки с лодка, пътеки за разходки и колоездене. Култура и природа на едно място. 989 дка са покрити с хубави гори и розови градини (дом на над 12 000 рози), но любимата ни е Градината на поетите, изпълнена с бронзови бюстове на известни личности от Пирандело до Шекспир.

  • Il Caminito

Кварталът Ла Бока в Буенос Айрес има репутацията на малък скитник, но имайки предвид, че е дом на стадиона Boca Juniors и много от най-добрите ресторанти в града (Don Carlos, Patagonia Sur), се заслужава да се види. Caminito е точно както е описано, малко разходка през това, което някога е било имигрантски италиански квартал, все още наричан "Ла Бока" (или устата). Чарът на района се крие в ярко боядисани къщи, разположени по калдаръмените улички. Много от стените са покрити със стенописи, които се впиват в социалните и политическите теми, които присъстват в живота тук. Отидете да се разходите, да се насладите на забележителностите и да опитате неустоимите местни ястия.

  • Kirchner Cultural Center

Освен че е най-големият културен център в Латинска Америка, Kirchner Cultural Center се намира в зашеметяваща историческа сграда във френски стил, която някога е била пощенската станция на града. Разположен на девет етажа, центърът е посветен на музика, театър, танци и изкуство.

  • Faena Art Center

Faena Art Center предоставя възможност на местни и светски художници да изложат своите творби в публичната сфера. Центърът е построен в една от най-големите мелници за производство на брашно в Аржентина и за щастие много от уникалните архитектурни детайли са запазени. Таваните се издигат, а огромните прозорци “наводняват“ пространството със светлина. В експозициите са включени "формите на живот" на мултидисциплинарния художник Тайпе. В него художникът създава фантастичен футуристичен град, оцветен от цветовете на Маями (родното място на Тайпе) с детски строителни блокове - посетителите са насърчавани да изграждат собствените си бъдещи светове - скорошната експозиция беше базирана на хореография.

  • La Bomba de Tiempo

Ако има едно предизвикателно, вълнуващо и автентично изживяване в Буенос Айрес: Група талантливи перкусионисти изпълняват комбинация от импровизирани барабани всеки понеделник в Konex, леко пясъчен културен център. Музиката е силна и напълно “инфекциозна“ - ще откриете, че всички танцуват в публиката - всички от местните фенове на всички възрасти до туристите. Изживяването трае около три часа, но вие буквално “летите“ и ще искате още и още. Отидете там рано, за да получите място в близост до тълпата. Носете си маратонки и удобно дрехи - ще бъдете на крака в продължение на часове.

  • Polo Season

Няма как да не споменем конните състезания като говорим за Буенос Айрес или Аржентина. Макар че има три основни събития - "The Tortugas Open", "The Hurlingham Open" и "Argentine Polo Open Championship", конните състезания са важно за местни и туристи. След всяко едно състезание купонът е гарантиран.

  • Teatro Colon

Без съмнение, Teatro Colón е една от най-спиращите дъха оперни къщи в света и е домакин на всички велики в балети. Докато самата сграда е претърпяла много въплъщения през годините (анархистка бомбардировка през 1910 г., убийството на един от нейните архитекти), последното обновяване е завършено през 2010 година. Teatro отразява изграждането на архитектурата през годините - подовата зала (която създава звуков ефект като ехо камера), побира близо 4000 души, чувството е величествено, великолепие с много кадифе, гоблени и изящно издълбано дърво. Вижте дълбоките катакомби под сградата - или се облечете изискано и отидете на представление, за да усетите великолепието на стария свят и да чуете невероятната акустика на сградата.

  • Museo Nacional de Bellas Artes

Този музей не само съхранява най-голямата колекция от изобразително изкуство в Аржентина, а е най-голямата обществена колекция в цяла Латинска Америка - над 12 000 творби европейско изкуство от 19-ти век. Трайната колекция е невероятно разнообразна и включва зашеметяващи произведения на Рембранд и Ел Греко. Не пропускайте стаята на Гоя, изпълнена с удивителните скици и рисунки на художника, много от които описват теми като смъртта и войната в Наполеоновия период. Импресионистите ще намерят селекция от творби на Мане, Моне, Реноар и Дега, заедно със скулптури на Роден и някои модернистични парчета, включително Джаксън Полак. Този музей наистина има нещо за всеки и е красиво оформен с разнообразна библиотека, магазин за подаръци, пълен с колекционерски художествени книги и хубаво кафене.

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетини за да получваш специалните ни оферти директно в пощенската си кутия

Съгласен/а съм да получавам информация от Luxutour

Запознах се с политиката за защита на лични данни на Luxutоur

dertour tui smaylo_logo no_strapline logo-korea BI_AI UAE-BW