+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Буенос Айрес е шумен, но и дом на своя собствена електична енергия. През последните два века вълни от имигранти оформят културния пейзаж в модерен град: Ще намерите хора, страстни към всичко, което правят, независимо дали се събират със семейството си, посещават състезания по конна езда или пият кафе в едно от безбройните европейски кафенета, които се простират на всеки тротоар. Вярно е, че в града няма измъкване от звука на тангото, местните рядко спят. Разхождайки се из красивите пътеки, лесно разбираме защо Буенос Айрес е наречен Париж на Южна Америка - неокласическата архитектура, паметниците и обществените пространства са чаровни и величествени.

Делфина Блейкър, местен модел и фотограф, разказва какво трябва да видим, когато сме на почивка в Буенос Айрес (така както само един местен жител може).

arteBA

ArteBA е основана през 1991 г. в опит дасе укрепи вътрешния пазар на изкуството в града. Фондацията се превръща в един от най-значимите панаири на изкуството в Латинска Америка (миналата година привлече повече от 100 000 посетители), въвеждайки аржентинското изкуство на международния пазар. Обикновено панаирът се провежда през май и включва приблизително 300 куратори, колекционери и художници. Вече втора година, организаторите представят едно отлично списание, чрез което представят домашната арт сцена пред тези, които не могат да присъстват или просто проявяват интерес.

Bosques de Palermo

Градски парк, общ двор за милиони хора с три изкуствени езера за разходки с лодка, пътеки за разходки и колоездене. Култура и природа на едно място. 989 дка са покрити с хубави гори и розови градини (дом на над 12 000 рози), но любимата ни е Градината на поетите, изпълнена с бронзови бюстове на известни личности от Пирандело до Шекспир.

Il Caminito

Кварталът Ла Бока в Буенос Айрес има репутацията на малък скитник, но имайки предвид, че е дом на стадиона Boca Juniors и много от най-добрите ресторанти в града (Don Carlos, Patagonia Sur), се заслужава да се види. Caminito е точно както е описано, малко разходка през това, което някога е било имигрантски италиански квартал, все още наричан "Ла Бока" (или устата). Чарът на района се крие в ярко боядисани къщи, разположени по калдаръмените улички. Много от стените са покрити със стенописи, които се впиват в социалните и политическите теми, които присъстват в живота тук. Отидете да се разходите, да се насладите на забележителностите и да опитате неустоимите местни ястия.

Kirchner Cultural Center

Освен че е най-големият културен център в Латинска Америка, Kirchner Cultural Center се намира в зашеметяваща историческа сграда във френски стил, която някога е била пощенската станция на града. Разположен на девет етажа, центърът е посветен на музика, театър, танци и изкуство.

Faena Art Center

Faena Art Center предоставя възможност на местни и светски художници да изложат своите творби в публичната сфера. Центърът е построен в една от най-големите мелници за производство на брашно в Аржентина и за щастие много от уникалните архитектурни детайли са запазени. Таваните се издигат, а огромните прозорци “наводняват“ пространството със светлина. В експозициите са включени "формите на живот" на мултидисциплинарния художник Тайпе. В него художникът създава фантастичен футуристичен град, оцветен от цветовете на Маями (родното място на Тайпе) с детски строителни блокове - посетителите са насърчавани да изграждат собствените си бъдещи светове - скорошната експозиция беше базирана на хореография.

La Bomba de Tiempo

Ако има едно предизвикателно, вълнуващо и автентично изживяване в Буенос Айрес: Група талантливи перкусионисти изпълняват комбинация от импровизирани барабани всеки понеделник в Konex, леко пясъчен културен център. Музиката е силна и напълно “инфекциозна“ - ще откриете, че всички танцуват в публиката - всички от местните фенове на всички възрасти до туристите. Изживяването трае около три часа, но вие буквално “летите“ и ще искате още и още. Отидете там рано, за да получите място в близост до тълпата. Носете си маратонки и удобно дрехи - ще бъдете на крака в продължение на часове.

Polo Season

Няма как да не споменем конните състезания като говорим за Буенос Айрес или Аржентина. Макар че има три основни събития - "The Tortugas Open", "The Hurlingham Open" и "Argentine Polo Open Championship", конните състезания са важно за местни и туристи. След всяко едно състезание купонът е гарантиран.

Teatro Colon

Без съмнение, Teatro Colón е една от най-спиращите дъха оперни къщи в света и е домакин на всички велики в балети. Докато самата сграда е претърпяла много въплъщения през годините (анархистка бомбардировка през 1910 г., убийството на един от нейните архитекти), последното обновяване е завършено през 2010 година. Teatro отразява изграждането на архитектурата през годините - подовата зала (която създава звуков ефект като ехо камера), побира близо 4000 души, чувството е величествено, великолепие с много кадифе, гоблени и изящно издълбано дърво. Вижте дълбоките катакомби под сградата - или се облечете изискано и отидете на представление, за да усетите великолепието на стария свят и да чуете невероятната акустика на сградата.

Museo Nacional de Bellas Artes

Този музей не само съхранява най-голямата колекция от изобразително изкуство в Аржентина, а е най-голямата обществена колекция в цяла Латинска Америка - над 12 000 творби европейско изкуство от 19-ти век. Трайната колекция е невероятно разнообразна и включва зашеметяващи произведения на Рембранд и Ел Греко. Не пропускайте стаята на Гоя, изпълнена с удивителните скици и рисунки на художника, много от които описват теми като смъртта и войната в Наполеоновия период. Импресионистите ще намерят селекция от творби на Мане, Моне, Реноар и Дега, заедно със скулптури на Роден и някои модернистични парчета, включително Джаксън Полак. Този музей наистина има нещо за всеки и е красиво оформен с разнообразна библиотека, магазин за подаръци, пълен с колекционерски художествени книги и хубаво кафене.