+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Основният остров на Таити често се пренебрегва в туристическите маршрути, но това наистина е дестинация, която си заслужава. Островът е дом на невероятно сърфиране върху чудовищни вълни, романтични черно-пясъчни плажове, танцови фестивали, жизнерадостни пазари, тропически водопади, туризъм и дори възможности за сън в бунгало над водата. Ето и шестте причини, поради които обичаме този зелен остров, само на осем часа разстояние от Лос Анджелис.

Сърфиране в Таити

Таити е родното място на сърфа. Островът предлага няколко отлични почивки за начинаещи сърфисти, за професионалистите - една от най-мощните вълни в света - Teahupo'o. За да усъвършенствате уменията си за сърфиране, посетете Училището Tura'I Mataare в Paea, което предлага еднодневни и многодневни уроци от квалифицирани инструктори, в цената е включена таксата за наем на оборудването.

Разположена в южната половина на острова, известна като Таити Ити, чудовищната вълна в прохода Хавае, известен също като Teahupoo, е вълната, на която само експертите могат да се насладят - не се опитвайте, освен ако не знаете какво правите! Това е мястото, където Billabong Pro Championship се провежда всяка година за една седмица през август.

Пикник на Motu Martin

Малките острови "motu", които заобикалят много от островите, са идеалните местенца, където можете да си направите пикник. Тези миниатюрни островчета, покрити с палми, са малък “рай“ далеч от големите острови. Няма да намерите пътища, коли, пазари или ресторанти, само уединена, девствена и романтична атмосфера. Освен това ще получите уникална гледка към Тихия океан и буйните планини от континенталната част на Таити. Motu Martin (Motu Au ') е единственият частен остров в Североизточния бряг на Таити.

Бунгала над водата

Концепцията за бунгалата над вода е измислена на островите Таити, така че пребиваването в едно от тях е незабравимо изживяване. И за разлика от островите като Бора Бора, бунгалата в InterContinental Resort Tahiti са достъпни за всекиго. В луксозния курорт на Таити има 32 броя бунгала, както и няколко стотин стаи в три сгради край плажа, плюс два безкрайни басейна, бар, частен плаж и прекрасен спа център. Създадени върху традиционните полинезийски къщи, бунгалата се простират над лагуната. С покриви, изтъкани от листа панданус и частен кей, който осигурява директен достъп до водата. Те също така разполагат със самостоятелни тераси, идеални за наблюдаване на залеза.

Ресторант Tiare разполага с отворена кухня и включва нощни таитски танцови представления. Докато другият ресторант, Le Lotus, е разположен в сграда над водата и има романтична атмосфера с жива музика, приказна гледка и френска кухня. Бар Tiki е любимото местенце за пийване и сервира коктейли в кокосови орехи сред либанските си предложения.

Пазаруване в La Marche

Перфектното място за пазаруване на всичко от всички острови е 155-годишният публичен пазар, наречен Le Marché. Разположен на две пресечки от брега на Папете, пазарът обхваща два етажа. По-ниското ниво е изпълнено със стотици щандове, пълни с таитиански занаяти - масла, ванилия, плодове и цветя. Докато на горния етаж е запазена за занаятчии, продаващи дърворезби, окачени стени и юргани, бродирани калъфки за възглавници и други изделия. Ще намерите и няколко добри магазина за закупуване на уникални черни перли на ниски цени. Тук ще откриете и кафене с богат избор от местни ястия.

La Marche е нещо повече от туристическа атракция. Това е най-добрият пазар в околността, където местните жители идват да пазаруват месо, риба, свежи цветя и други продукти; често сядат да поговорят с приятели на кафе или на някоя сладкарница.

Спускане с шнорхел & Гмуркане

С плавни води, океански падения, потънали кораби, ярки коралови стени и разнообразен морски живот, Таити е идеален както за начинаещи, така и за напреднали водолази. Ако не сте се гмуркали преди, но искате да видите подводния свят, можете да го направите тук.  Резервирайте гмуркане за начинаещи, което включва предварителна сутрешна тренировка в басейн, където можете да научите основите на това да бъдете водолази, последвано от гмуркане, което не се простира на дълбочина повече от 15 метра. Можете също така да резервирате гмуркане с шнорхел, което пак ви позволява да видите морския свят, включително акулите. Има редица различни реномирани компании, включително TOPDive, които се намират в Intercontinental Resort и Tahiti Plongée, разположени в Marina Lotus, на девет километра от Papeete.

Разходка до Faarumai Waterfalls

Таити е дом на някои от най-красивите пешеходни пътеки в Полинезия. Спиранията могат да включват великолепни водопади и природни басейни, панорамни гледки, пещери, археологически обекти и лава тръби. Любимата за много екскурзия е до тритa Faarumai водопадa. От паркинга е бърз скок през гора от кестенови дървета до първия водопад Vaimahutu. Продължете още около 20 минути, за да стигнете до другите, Haamarere Iti и Haamarere Rahi, които са почти един до друг.

Със стотици разновидности на тропически дървета, растения и цветя, Таити има и някои от най-красивите градини в света. Посетете водните градини на Vaipahi, за да се насладите на изобилната флора и водопади, които текат директно в езерото Vaihiria. Подарете си едно незабравимо преживяване с екскурзията до Таити!