+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Някои страни блестят ярко на картата на света. Очите ви са привлечени от тях, преди още мозъкът ви да е реагирал. САЩ е една от тях. Така е и Франция. Също така е и Италия, която нежно провлачва своя несъмнено красив крак надолу към водите на Средиземно море.

Кабо Верде, може би е честно да се каже, че не е една от тези страни. Тя се крие в средата на Атлантическия океан - 10-те клъстера от острови, които родени от вулканична ярост, са толкова красиви, колкото и мистериозни.

Къде точно са те? Погледнете към Африка, левият фланг на континента, минете през Мароко и Мавритания. Стигнахте ли до Сенегал? Сега пропътувайте 350 мили на запад.

Ето го, пристигнахме в Кабо Верде. Ето и шестте причини, поради които ще се влюбите в него.

Уникалната му музика

Културният подарък на Кабо Верде за света е морна - ритмична форма на музиката, която се вмъква в архипелага (вероятно на Боа Виста) на някаква неопределена точка през 18-ти век. Неговият духовен лидер е Cesaria Evora, певица, наречена "Barefoot Diva", която е приветствала Сао Виченте, и е била толкова обичана, че след смъртта й през 2011г, летището е кръстено на нея. Нейният мощен глас и усет към мелодията идват от родното й място, столицата, остров Миндел. Той представлява приятно, живописно малко градче, където морната изплува от вратите на барове и кафенета - като Casa Cafe Mindelo, където можете да станете свидетели на представления на живо.

Защото можете да достигнете до най-западната точка на Африка

Кварталът Сао Виченте Санто Антао е най-западният сегмент на архипелага и - в зависимост от това колко конкретно искате да бъдете за географията - най-западната точка от Африка. Със сигурност се чувства като края на един континент. Дом на само 44 000 души - много от тях живущи в град Порто Ново - това е място със запустяло величие от скалист интериор, извисяващ се над водата, с кафени насаждения разпръснати по страните му. Можете да пътувате до него само по вода, с ферибот от Миндело.

Невероятен вулканичен пейзаж

Санто Антао прави малък опит да прикрие своите изпечани от лава повърхности - но неговото неофициалното заглавие е "Най-видимото вулканично островче в архипелага на Кабо Верде" на Фог. Фого, разбира се, идва от португалски и означава „огън“. Вулканът изригва още през 2014 г. Изненадващо, но това не притеснява местните жители. Дори можете да посетите Chã das Caldeiras, село от около 1000 души, което, забележително, се намира в кратер на вулкана.

Защото можеш да отидеш до много малки островчета

Въпреки, че е разпръснат на около 1,500 квадратни километра от Атлантическия океан, архипелагът се разпростира на много малки островчета. Специализираният оператор Кабо Верде Опит предлага редица почивки на острова, включващи 14-дневен пакет "Върховете на Кабо Верде", който отнема две седмици, за да посетите Сао Виченте, Санто Антао , Сантяго, Фог и Сал.

Защото можеш и да плаваш....

Тропическите острови плюс океана също се равняват на ветроходни бягства. Или поне така се оказва в Кабо Верде. Класическият плавателен съд описва архипелага като "неподправена алтернатива на Карибите" и има 11-дневно пътуване, от което можете да се възползвате. Пътуването ще бъде на борда на Oosterschelde, 300-тонен кораб. Не е необходим предишен опит, за да можете да се регистрирате за това приключение. Маршрутът ще включва едни от най-красивите острови от Кабо верде: Сантяго, Сао Виченте, Санто Антао, Сао Николау и Боа Виста.

Неговото зловещо изоставено летище

Ако искате да инвестирате наистина извън мрежата, островът на Брава е очевидното ви пристанище за разговори. "Пристанището" е подходящата дума тук, защото, както при Санто Антао, можете да я достигнете само с лодка. Не че няма писта. Летище Esperadinha се намира на западния си бряг до едноименното селце. Той заема един от единствените плоски парчета земя на острова - несигурно място на тесен нос на ръба на водата. Всъщност е твърде несигурно. Открита през 1992 г., летището преустанови дейността си през 2004 г., тъй като силните ветрове, които се въртят тук, правят прекалено опасно за приземяването на самолетите. Можете обаче да се разхождате из пустия асфалт. И разбира се, да си пуснете медолията от Скуби Ду...