+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

До 70-те години на миналия век, Punta Borrachon (пингвинската пункта) е била около пет километра бели плажове със синя вода, гъста зеленина с няколко риболовни селища и без модерна инфраструктура. Група от прогресивно мислещи американски предприемачи е закупила земята и я е преименувала на Пунта Кана, поставяйки началото на верига от събития, които напълно променили туризма в Доминиканската република. Днес Пунта Кана обхваща Кап Кана, Макао, Баваро, Ел Кортекито, Кабеза де Торо, Арена Горда и Уверо Алто и е едно от най-популярните места за почивка на Карибите. Там все още има девствени плажове, но масово площта е заета от хотели, международно летище и епичен нощен живот. Ето десетте най-важни неща, които трябва да знаете, преди да посетите Пунта Кана, за да можете да се възползвате максимално от пътуването си.

1. Повечето от курортите са all-inclusive.

90% от курортите в Пунта Кана са all-inclusive. Това означава, че пътниците предварително плащат за пакети, които включват цени на стаите, храна, алкохол и някои забавления. Неустоимите предложения са безброй, затова няма нищо по-отпускащо от това да си оставите парите по стаите и да не се притеснявате за нищо. Имайте предвид, че някои курорти имат скрити допълнителни такси.

2. Носете пари в брой за летището и, разбира се, за бакшиши.

Дори да сте резервирали място в all-inclusive хотел, все пак ще ви трябват пари. Не се притеснявайте да обменяте долари в доминиканско песо, тъй като доларите се приемат почти навсякъде в Пунта Кана и обменният курс е достатъчно близък, ако планирате да правите малки покупки като сувенири. В курорта оставяйте бакшишитака както бихте направили навсякъде. Няколкодолара трябва да се дадат на всеки, който пренася чантитеви, на целият персонал, който се грижи за вашия уют.

3. НЕ на голотата!

Доминиканската република е предимно католическа страна и е против закона, че можеш да се разхождаш гол или без горна дреха по улиците. Разбира се, може да видите голи хора на плажа или в басейните само за възрастни в курортни зали като Hard Rock Hotel & Casino или Breathless, но най-добре е да се облечете в знак на уважение.

4. Дъждовните бури са кратки.

През по-голямата част от годината времето в Пунта Кана е слънчево. Температурите се покачват леко през летните месеци, а сезонът на ураганите обикновено е през септември и октомври. Това означава, че обикновено можете да очаквате приятно време с няколко неочаквани и силни дъждовни бури. Дъждът е кратък, но добавя голям чар към откритите басейни.

5. Дискотеките са всичко!

Доминиканската култура е сериозна в областта на музиката и танците, така че не е изненада, че курортите обикновено включват дискотека, която остава отворена и в малките часове.

6. Такситата са скъпи.

Наемането на такси е прекалено скъпо, освен ако не сте голяма група и можете да си разделите разходите. Летището е на около 30 минути с кола от повечето курорти, така че организирането на летищен трансфер с хотела обикновено е най-доброто и най-евтиното решение.

7. Не пренебрегвайте спа центъра.

Спа процедурите обикновено струват допълнително (дори и с план за всичко включено в цената), но много курорти предлагат безплатен достъп или дневни карти до техните хидротерапевтични спа процедури, които могат да включват открити басейни, джакузи, парни бани, сауни и зони за релаксация с пресни плодове и чай.

8. Пийнете си mamajuana.

Mamajuana е традиционно домашно приготвена алкохолна напитка с ром, червено вино, мед, местни листа и кори. Вкусната смес е смятана за афродизиак, на шега я наричат виагра въпреки че първоначално е била изобретена през 50-те години на миналия век като тоник за почистване на бъбреците и подпомагане на храносмилането. Днес можете да закупите бутилирана mamajuana или да я направите сами.

9. Опитайте доминиканската кухня.

Едно от основните оплаквания от престоя в курорта е липсата на местна кухня. Курортните ресторанти се грижат за огромното разнообразие от вкусове, често се предлагат международни японски, френски и италиански ястия. Не пропускайте да опитате и местната кухня, която е комбинация от испански, местни Таино и африкански влияния. Много курорти предлагат доминикански ястия като част от бюфета. Потърсете пържени зелени орехи, ориз и боб, както и пастелито. Chivo е богата козя яхния. Десертите, използващи тропически плодове и сметана, са особено популярни. Presidente е местната марка бира.

      10. Плажовете са законни!

Плажовете на Пунта Кана правят района известен. Всичко, което се казва за мекия бял пясък, чистата синя вода и кораловите рифове, е абсолютно вярно. Има 10 различни плажа в непосредствена близост и няколко различни начина да ги разгледате: пеша, с коне, с джипове, плуване или гмуркане с шнорхел. Не забравяйте да гледате за флагове, които означават опасни условия на сърф. Спасителните кули са разпръснати покрай някои от плажовете, но не на всички.