+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Всички знаем колко е трудно да изберем най-подходящото място за нашата почивка. Имаме толкова много опции и възможности, които трябва да обмислим – къде да отидем, къде да нощуваме, какво да правим. За щастие Каймановите острови са перфектния избор: лукс с разнообразни дейности и преживявания превръщат това място в перфектната почивка за всекиго, без значение дали е семейно приключение, романтично скривалище, кулинарна екскурзия или експедиция за гмуркане. Ето нашите 10 причини, които ще Ви накарат да посетите този Карибски рай.

Плажове

Каймановите острови за дом на едни от най-красивите плажове в света. Дори Seven Mile Beach многократно е гласуван за „най-добрият остров в света“ според Tripadvisor Traveller‘s Choice Awards. С неговият мек бял пясък и спокойна, кристално чиста вода, този плаж е сбъдната мечта за мнозина.

Незабравими моменти

Посещението на Каймановите острови е обвързано с безброй незабравими спомени. Въпреки че има много неща, които можете да направите, две със сигурност изпъкват пред останалите: Stringray City и нощна разходка с каяк, за да можете да станете свидетели на невероятната биолуминисцентния.

На около 20 минути от бреговете на Grand Cayman се намира Stringray City – плажен бар, където се събират дружелюбни диви скатове. Вие можете да общувате с тези магически същества като стоите изправени в топлата водата, а те плуват около вас. Това приключение не е за изпускане, със сигурност ще го помните цял живот.

Друго приключение, което не е за изпускане, е нощна разходка с каяк, за да можете да станете свидетели на невероятната биолуминисцентния. Каймановите острови са едно от малкото места в света, където можете да станете свидетели на този естествен феномен, всеки удар на греблото Ви оставя блестяща вихрушка от синя светлина. Истинска магия!

Времето

Средната температура на Каймановите острови е 28°C, това го прави перфектното място за почивка през цялата година. Единствен Януари е с по-ниска температура, около 25°C, придружен с топъл вятър и нежен бриз.

Гмуркане

Често разпознаван като родното място на гмуркането, изследването на подводния свят около Каймановите острови не е за изпускане. Със своите 365 места за гмуркане, от които Вие можете да избирате, очаквайте да видите пъстър, изобилен морски живот, потънали кораби, пропасти и останки.

Не искате да се гмуркате? Не е проблем, понеже има и фантастични студия за потапяне с шнорхели. Очаквайте да видите много цветни риби, невероятни коралови рифове и може би костенурка, две. Каймановите острови са добро място да се научите да се гмуркате, понеже водата е топла и видимо безопасна.

Водни спортове

Освен създадени за гмуркане, топлите кристално чисти води на Каймановите острови са подходящи за водни спортове. Тук можете да откриете гмуркане с шнорхел, ветроходство, гребане, каяк и кайтсърфинг. Гребане или разходка с каяк до Owen Island е изключително популярна дейност в Little Cayman, защото островът е необитаем – може да бъде вашето собствено парче от рая за ден.

Природа

Има няколко природни обекта, които не трябва да пропускате! Те варират от наблюдение на птици в светилищата на островите до разходка с каяк през мангровите гори; изучаване на различна флора и фауна. Природолюбителите ще харесат Ботаническия парк на кралица Елизабет II, където рядката местна синя игуана се разхожда из грандиозните сталактити и сталагмити на Кристалните пещери. Преходът по древната магическа пътека с национален пътеводител също е задължителен.

Храна

Известна като кулинарната столица на Карибите, Каймановите острови са рай за храна. Свежите морски дарове са изключително разнообразни и вкусни.

Изследване

Най-добрият начин да видите Каймановите острови е да ги изследвате в свободното си време. Наемането на кола позволява пълна свобода да отидете навсякъде, където поискате, независимо дали става дума за уединен плаж, пейзаж за перфектната снимка или просто да разберете как живеят кайманите. Просто се уверете, че имате шнорхел с вас!

Cayman Brac

Кайман Брак получава своето име от грандиозния ”brac”, който се простира вертикално от дъното на океана и се спуска по средата на острова. Фарът, разположен в края му, осигурява невероятен изглед към скалите и океана по-долу, а тези с приключенски дух ще се радват да обиколят ослепителната мрежа от пешеходни пътеки.

Little Cayman

Little Cayman е може би най-невероятният от трите Кайманови острова. Неподправената тишина и ослепителният пейзаж превръща острова в особено популярна дестинация сред двойки и младоженци. Owen Island – мястото, където можете да се насладите на истинско блаженство от тропическите острови.

Карибския басейн няма много други райски острови, които могат да предложат това разнообразие от преживявания на едно място. Затова Каймановите острови са идеалната дестинация за бягство от реалността, независимо от причината.