+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Освен ако не живеете в отдалечена малка каюта дълбоко в гората, тогава е безопасно да приемете, че сте толкова виновни, колкото нас, останалите, че се свързвате прекалено много с Wi-Fi, а не достатъчно с вас и вашите близки. Всички живеем в състояние на непрекъснато дигитално разсейване. Ние позволяваме на нашите дигитални устройства да ни потапят все по-дълбоко и по-дълбоко в изолация и по-далеч от човешките връзки, от които всички ние се нуждаем.

Бъдете честни. Колко често проверявате имейлите си? Поглеждате ли към мобилния си телефон повече, отколкото поглеждате хората около Вас? Никой не иска да бъде "тази" двойка (или семейство!) в ресторанта, които гледат само телефоните си, защото нямат какво да кажат един на друг. Колко часа на ден прекарвате в социалната медийна заешка дупка?

Фокусирайте се върху това, което има значение. Пътувайте далеч. Запознайте се с различни култури. Смейте се често. Вижте през очите си, а не в историята на фейсбука си. Научете повече. Свържете се отново с това, което означава най-много за вас. Върнете се към хобитата си...

YOLO… Макар и клише, това е мъдър съвет... Но животът е кратък, отделете време, за да се насладите наистина на хората около Вас, на дивата природа,  храната и красотата, които ви обкръжават. Кой знае, може да не са там и утре.

Препоръчваме ви да прекъснете връзката със социалните медии, за да изградите отново онази друга връзка, с природата. Ето и нашите 10 предложения за вашето OFFLINE приключение...

1. Малдивите

Представете се сами, около Вас няколко люлеещи се палми, увлекателен плажен роман, топъл, лек бриз, копринен мек пясък и привлекателен хамак с невероятно тюркоазена гледка към океана в райските Малдиви.

2. Бутан

Тихо се разхождайте из древните манастири, вдишвайте свежия планински въздух, прекосете близките хълмове, молете се с будистки монаси, станете свидетели на вековни традиции и участвайте в интригуващите културни фестивали в Бутан.

3. Индия

Намерете вътрешен мир и хармония в успокояващите ашрами, храмове, минерални извори и йога убежища на Индия. Отпуснете се и изчистете ума си в тихи медитационни зали, задържайте се в буйни градини, срещнете се с известни йоги, философи и гуру, детоксикирайте ума, тялото и духа.

4. Пустиня Атакама, Чили

Разгледайте прашните дюни, аквамаринските езера, заснежените върхове, изригващите гейзери, горещите извори и солените миражи на чилийската пустиня Атакама и се върнете в луксозен, разкошен оазис в пустинята след приключенията от деня.

5. Великденски острови, Чили

Кой се нуждае от Wi-Fi и Netflix, когато можете да разгледате най-големия открит музей в света и една от най-отдалечените общности на планетата? Пъзел на 800+ зловещи моаи (гигантски монолитни човешки фигури), издълбани от Рапа Нуи и загадъчно разпръснати из Великденските острови преди повече от 800 години.

6. Острови Галапагос, Еквадор

Поплувайте с гигантски костенурки, лютиви морски лъвове и морски игуани на островите Галапагос. Тази екологично разнообразна верига от вулканични острови е мястото, където Дарвин развива своята теория за еволюцията.

7. Пустиня Намиб, Намибия

Изгубете се в шедьовъра на майката природа. Подобно на истинският живопис на Реньор, който се разгръща точно пред очите ви, пустинята Намиб е абсолютно спираща дъха. Качете се на някои от най-високите дюни в света, плувайте сред изгрева на слънцето в балон с горещ въздух, станете свидетели на уникалната дива природа, адаптирана към пустинята, погледнете нагоре към звездите, които изглеждат достатъчно близки, можете да ги докоснете и най-вече се насладете на неописуемата и мощна тишина.

8. Отвъд остров Mnemba, Занзибар

Най-добре описан като босото райско плато, Отвъд Монбема Айлънд е малък, частен остров от топлите тропически брегове на Занзибар. Той се гордее само с 12 плажа и може да обиколите целия остров само за 20 минути. Този (буквално) сърцевиден остров нирвана е едно от най-романтичните, релаксиращи и безгрижни места в света.

9. Масаи Мара, Кения

Световноизвестният, изпълнен с игри и несъмнено зашеметяващ национален резерват Масаи Мара в Кения продължава да бъде вдъхновение за писатели, режисьори и фотографи. Мара е дом на Великата миграция и е идеалното място за прекъсване и връщане към природата.

 10. Делта Окаванго, Ботсвана

Невероятно природно чудо, Делта Окаванго е лабиринт от блестящи лагуни, плаващи канали и обрасли острови, покрити с дива природа. Магически оазис с някои от най-сензационните залези, които някога ще видите, Delta е обявена за 1 000-то място в световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-добрият и най-спокоен начин да го изживеете е леко се плъзгате покрай деликатни водни лилии, цветни тръстикови жаби и други любопитни същества.

Не можете да решите на кое от тези вълшебни дестинации да отидете... защо се налага да избирате?! Посетете всички красоти, едно по едно ;) Оттървете се за седмица от натовареното дигитално ежедневие и бъдете щастливи.