+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Заобикалящата пустиня, която обхваща Дубай, не изглежда приветстваща, но в действителност истината е друга. На кратко разстояние с кола са разположени някои от най-невероятните природни и културни забележителности на региона, включително новият Лувър в Абу Даби или зашеметяващите природни скални басейни в Hatta.

ABU DHABI

Ferrari World Abu Dhabi

Това е масов увеселителен парк, посветен на всичко, което Ферари отвори на остров Яс през 2010 година. Близо осем години по-късно, паркът е дом на Формула Росса, най-бързият влак в света, Flying Aces, най-високата неинвертираща верига в света, и, разбира се, на известното шофиране опит на Ferrari. Шофьорският опит Ferrari дава възможност на посетителите да обиколят улиците на Абу Даби в истинско Ферари. Паркът е изграден с внимание към пешеходките дори истинските любители на скорости биха го оценили.

Sheikh Zayed Grand Mosque

Най-голямата джамия в страната привлича тълпи от цял свят. Немюсюлманите са добре дошли да се възхитят на зашеметяващата архитектура, която включва вътрешна златна изработка, повече от 80 купола и искрящ мрамор. Ако сте заинтересовани да научите повече за исляма или просто да се възхищавате на едно съвременно архитектурно чудо, това място си заслужава! За жените се изисква подходящо облекло. Обиколките с екскурзовод са безплатни и изключително интересни.

Louvre Abu Dhabi

Парижкият забележителен музей е поставил корени тук, отваряйки Louvre Abu Dhabi през ноември 2017 г. Проектът " Jean Nouvel" обхваща 260 000 квадратни метра на остров Saadiyat, който скоро ще бъде дом на Guggenheim и Zayed National Museum. Колекцията " Louvre Abu Dhabi" обхваща векове, но е особено силна във фотографията и работата на ислямски художници. Европейските институции, включително Лувъра, изпратиха многобройни заемни средства. 45-минутните обиколки с екскурзовод са изненадващо откровителни - и добре дошли - в музей с такъв размер.

HATTA

Hatta Mountain Bike Trail Centre

Тази невероятно живописна колекция от подготвени пътеки за планинско колоездене обслужва велосипедисти от всички нива. "Зеленият" маршрут е лесен за нови колоездачи и приятелски настроен към деца, но въпреки това има великолепна природа. Пътеките са добре маркирани, а добавянето на магазин в пътеките улеснява складирането на съоръжения или наемането на велосипед за деня. Не забравяйте да донесете много вода и внимавайте: сянката е минимална.

Hatta Heritage Village

Това запазено място позволява на посетителите да се потопят в селския планински живот в емирството. Историята на селото датира от повече от 2000 години, а модерният облик включва атракции като магазини, ферми и археологически обекти. Многобройните сгради на селото покриват всички аспекти на селския живот. От селското стопанство до навиците за пиене на кафе, всичко е тук. Популярно сред семействата, това е чудесен начин да получите очарователен поглед към древния аграрен живот на региона, преди цялата стомана и стъкло да завладеят това кътче.

ALLAIN

Al Ain Palace Museum

Построен през 1937 г., дворецът на шейх Зайед бин Султан Ал Нахян е открит като музей през 2001 г. Вътре много от стаите на семейството и делегациите са все още запазени. Това не е експанзивен музей, но голяма част от сградата и околностите й са добре запазени и предлагат точен поглед върху живота на ОАЕ. Служителите са полезни при навигацията в някои от стаите, както и обяснявайки първоначалната им цел: Вътрешната порта, украсена със стихове от Корана, води до стаи, използвани за международни делегации.

Camel Market

Пазарът на камили Al-Ain е последният пазар по рода си в цялата страна. Посетителите могат да се доближат до животните и да научат от търговците какво ги прави ценни. Кози и овце също се продават. Посещението е идеално потапяне в арабската култура. Повечето сделки се извършват сутрин, но можете да посетите пазарите през целия ден. Обиколките с екскурзовод са на разположение за около 30 AED (около $ 8), но не е необходимо - можете да се разходите и сами.

Al Ain Oasis

Най-големият оазис в Al Ain е разположен на повече от 3000 дка. В непосредствена близост до Музея на двореца Al Ain . Определено като световно наследство от ЮНЕСКО, това място потапя посетителите в оазисната екосистема чрез поредица от сенчести пътеки. Оазисът е дом на повече от 147 000 палми, от почти 100 различни сортове. Пътеките са лесно проходими и предпазват от пустинното слънце.

Допълнителна екскурзия - Джип сафари в пустинята.

Екскурзията до Дубай е перлата в короната на вълнуващите приключения. Неописуемо удоволствие ще ви достави това офроуд преживяване, тази дива езда по червените пясъчни дюни. Срамежливо залязващото слънце ще добави мека светлина и романтика, а пустинният пейзаж ще ви приканва да навлезете все по-дълбоко и по-дълбоко в сърцето на пустинята. Ще спрете сред червените дюни, за да опитате вкуса на арабското кафе и гостоприемството към странника. След залеза на слънцето ще пристигнете в бедуинския лагер, където ще бъде сервирана вечерята под открито небе. Тук ще може да нарисуват ръцете ви с къна, да пушите шиша /наргиле/, да яздите или просто да се снимате с камила - всичко това на фона на арабска музика и бели денс.