+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Най-добрият съвет: За да обиколите Синтра пеша са Ви необходими време за дълги разходки и удобни обувки за катерене по стръмните хълмове. Колоезденето или разходка на tuk-tuk (рикша) също са популярни опции за разглеждането на този рай. Обществените автобуси от гарата до ключовите атракции работят по график, което Ви улеснява да направите вашия план. Като се има предвид природата на Синтра, някои атракции могат да бъдат по-трудни за достъп за тези, които имат проблеми с дългите разходки.

Пътищата тук са тесни и вече претъпкани, затова, за да помогнете на Синтра да запази част от своя чар, оставете колата си пред хотела.

The National Palace of Sintra

След като пристигнете в Синтра с влак или автобус, първата Ви спирка вероятно ще бъде Националният дворец на Синтра, който е разположен в историческия център. След бърза закуска, кафе и pastel de Nata (традиционен крем) в едно от малките местни кафенета, се подгответе да бъдете изумени от сложната архитектура, която Ви очаква.

В двореца ще намерите девствени градини, бивши царски спални и куполови покриви с интересни детайли. Отделете няколко часа, за да се разходите в тази историческа сграда, и да научите интересни факти за двореца.

The Palace of Pena

Най-известната и поради товаи най-претъпкана атракция в района на Синтра всъщност е една от най-модерните.

Замъкът на Пена се издига направо от приказка, а цветната му фасада със сини плочки и ярко червени и жълти стени го превръщат в мечта за всеки един фотограф. Друга фантастична гледка на замъка в цялата му прелест може да се види от The Moorish Castle.

Докато външността осигурява визуален уау,  вътрешността на двореца разкрива пред Вас как са живели хората тук и, естествено, информация за цветната история на Португалия.

След като сте напълнили очите си с разкош, можете да се разходите из гората, която обгражда замъка. Долината на езерата е далеч по-малко посещавана и позволява спокоен край през Вашия престой в двореца.

The Moorish Castle

Този средновековен замък на върха на друг хълм дава друг пример за различните архитектурни стилове, които могат да се намерят в Синтра. Синтра – това е една малка архитектурна екциклопедия.

Оттук можете да видите The Palace of Pena в пълният му блясък. Не забравяйте да погледнете навън към впечатляващите паркове, за да усетите величието отдалеч.

Quinta da Regaleira

Тази резиденция датира от 20-ти век и представлява една огромна сграда. Но най-впечатляващи са нейните градини, за които задължително трябва да отделите от времето си. Подземни пещери, басейни с стъпаловидни камъни са само част от техните тайни красоти. Quinta da Regaleira олицетворява щедростта на имотите от този регион.

The Monserrate Palace

Това екзотично архитектурно творение е заобиколено от тематични градини и е традиционният летен курорт на португалския съд.

Разположен на около 4 километра от основния исторически център, това място е изключително спокойно. Много хора просто правят еднодневно пътуване до Синтра и нямат шанса да видят всичко, което районът може да им предложи.

Вечер можете да се насладите на спокойствието на Синтра извън огромните тълпи от хора. След залез слънце, това е най-доброто време за разходка. Тогава Вие можете да усетите истинската магия  на Синтра.