+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Остров Парос е част от Цикладите в Егейско море, отличаващ се с дългите си пясъчни плажове, местна кухня и силните ветрове, които примамват сърфисти от цял свят. Островчетата се намират в сърцето на Цикладските острови, с великолепни пейзажи, плодородни долини и стръмни хълмове, осеяни с малки църкви и манастири.

Десетилетия наред островът е бил популярна дестинация за гръцки семейства и сърфисти, предлагащ невероятна природна красота, бохемска шикозна атмосфера и безопасност за деца и юноши. Този сезон островът се радва на много внимание и е на върха в списъка за най-добрите дестинации от цял свят. Островът привлича по-разнообразна международна и често взискателна аудитория. Петте основни причини, освен новото летище, започнало да функционира през 2016 г., са:

 Повишена популярност

Повишената популярност води до значително подобряване на офертите за настаняване. През последните две години се забелязват големи строежи на луксозни вили, бутикови хотели и морски курорти. Почти всички от тях следват цикладската естетика и архитектура, като например бели кубични обеми и местни камъни в хармония с местния пейзаж, като същевременно се подобряват удобствата и нивото на комфорт, уединение и лукс.

 Храна 

От изискани заведения за хранене до гръцки ресторанти от семеен стил, островът има разнообразие, примамващо всички вкусове. В повечето ресторанти можете да намерите висококачествени менюта с риба и морски дарове като основни елементи, с риба, доставена директно от риболовните кораби в пристанището на Науса. За тези, които търсят почивка от морски дарове, има селекция от модерни таверни, предлагащи всички класически сувлаки и гирос, като има нови места за вегетарианци с менюта, следващи традиционната средиземноморска кухня.

 Дом на сърфистите и кайт сърфистите от цял ​​свят

Плажът Pounda е включен в Асоциацията на професионалните кайт сърфисти и предлага едно от най-добрите училища и клубове за кайт сърфинг в Средиземно море. Пясъчен плаж без препятствия и плитката вода са идеалното място за тези, които търсят радостта от екстремен спорт в безопасна и удивителна среда. С услугите, които отговарят на нуждите от начинаещи до професионални спортисти, естествените метеорологични условия и вятърът предлагат най-малко 3 до 4 месеца тръпката от спорта.

 Открийте тайни пешеходни пътеки 

Старите пътеки, които са се използвали до края на миналия век, за да свързват селата, сега са добре документирани пътеки, които осигуряват на приключенците прекрасна обиколка в неприкосновения островски пейзаж, както и паметници и места, които не са достъпни с кола. Няколко клуба с професионални водачи предлагат на любителите на природата и семействата си един пътеводител на островите и неговата вътрешна красота. Някои от най-популярните маршрути са от село Лефкес до Марписа и от Кукунари до Науса.

 Островът предлага исторически и културни забележителности

Гостите могат да открият главното селище, наречено Парикия, което е столицата на острова и да посетят забележителната църква Екатонтапиляни, един от най-важните византийски паметници в Гърция. Други популярни забележителности са Венецианският замък и Археологическият музей с неговите експонати от древната история на Парос и Антипарос.