+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

  Потничета с тънки презрамки или дълги ръкави?

Един от най-често срещаните въпроси, които посетителите винаги питат: Всъщност, какво мога да нося? Истината е, че в хотелската част всичко е разрешено. Летните ваканционни облекла, бански костюми и вечерни рокли са често носени и приети. Градът е доста елегантен и космополитен, така че облеклото като норма е много насърчавано. Местата, където трябва да сте по-внимателни, са обществените като молове, джамии, Dubai Creek, пазари и Downtown Dubai. Западният стил рокля все още се приема тук, но можете да обидите местните жители, ако сте с впити потничета и къси панталонки. Поли или рокли непосредствено над или на нивото на коленете и сексапилни ризи е най-добре да се избягват.

  Публични изяви на привързаност?

Това е една от темите, за които слуховете са верни. Можете да се държите за ръце по време на вашата почивка в Дубай само и единствено ако сте съпруг и съпруга; същото важи и за целувките по бузата. Целувката по устните? Не се толерира!!! В същия дух като обличането, публични изяви на привързаност са позволени само в хотелите. Но след като излезнете от тях, бъдете готови да оставите страстта заключена вътре.

  Разходки из Дубай?

Дубай е известен със своята мания за луксозни автомобили, така че не е изненадващо, че трафикът може да бъде проблем тук. Метрото, което минава от Марина до летището, е предпочитано пред такси или Uber, и като допълнителен бонус Ви дава възможност да разгледате красивия Дубай. Съжаляваме посетителите, които обичат да ходят - това не е градът, който лесно може да се обиколи пеша. Вместо това се присъединете hop-on, hop-off обиколка, круиз с лодка или абра (водно такси), за да разгледате това невероятно място.

  Прегръдки или ръкостискане?

Най-честата форма на поздрав между мъж и жена е ръкостискане. Въпреки че в Дубай има значителна популация от експатрирани хора, това е най-безопасният начин да се уверите, че не превишавате или не сте минали границата след първата среща. Ако местна жена не се чувства добре да Ви поздрави чрез ръкостискане, тя ще постави ръка на гърдите си като знак на уважение и признание. Няма да се натъкнете на такъв проблем сред местните мъже.

  Търсите коктейл извън хотела?

Алкохолът се сервира в хотелите, но извън хотелите, може да е трудно да си намериш и купиш, още повече като турист. В града е скъпо да се получи лиценз за алкохол, така че независими ресторанти се сдвояват с хотели, които вече имат лиценз, за да могат да си разделят част от таксата. Ако хапвате някъде извън хотела, алкохолът няма да бъде в менюто. Също така е необичайно да се пие по време на работна среща. Нощни клубове съществуват в почти всеки хотел, така че бъдете сигурни, че ще намерите алкохол там.