+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Когато за първи път тръгнах натам, повечето ми приятели ме гледаха с недоумение, сякаш незнам какво правя и къде отивам. А аз се почуствах, съвсем за кратко така, след като кацнах на летището в Боа Виста. Беше топло и много влажно, но след няколко часа се свиква и всъщност климатът е много приятен.

Кабо Верде или "зеленият нос" от португалски е архипелаг от десетина вулканични острова.Най-близкият бряг до Кабо Верде е Сенегал. Островната държава се състои от няколко големи острова и още толкова по-малки и е сред най-развитите страни на черния континент и популярна дестинация за туризъм.

Островите са открити през 15в. от португалските завоеватели и постепенно започват да извършват търговията си с роби от там. Ако сте тръгнали на почивка в Кабо Верде с надеждата, че ще посетите исторически обекти, това не е вашето място. На островите има всичко друго, но не и история. За краткото си съществуване от около 500 години острова е бил център на търговията с роби между Африка, Северна и Южна Америка и Европа. Кабо Верде става една от най-процъфтяващите колонии на Португалия до преди кризата през 19 век, когато търговията с роби залязва и започват бунтове от местното население. Така през 1975 год. Кабо Верде обявява независимост от Португалия и е обявена за независима държава.

В Кабо Верде хората се приемат за африканци, но изолираността им от територията на континента и западният елемент в културата им, който присъства още от заселването на островите, ги прави по-различни.

Столицата се нарича Прая или плаж на португалски и е разположена на остров Сантяго. Ако сте тръгнали на почивка сред бели пясъци, наклонени палми и екзотика, Прая не е вашето място. Града не е подходящ за самостоятелни разходки, а и не е от най-безопасните места особено в тъмните часове на денонощието. Боа Виста и Сал са островите най-подходящи за почивка и са двете най-популярни дестинации в Кабо Верде. На остров Фого се намира най-високата точка в държавата или известен още като "огнения остров", заради действащия вулкан който се намира там.Острова е третия по големина, а от него се разкрива прекрасна гледка към друг остров - Брава. Боа Виста и Сал са островите най-подходящи за почивка и са двете най-популярни дестинации в Кабо Верде.

Тук е толкова топло, че никой не бърза за никъде, а и официално, мотото на населението е "No stress". За нас, признавам си първите три дни са напасващи към начина на живота и климата, но след това на никой не му се тръгва. Островите пленяват с впечатляващи съзнанието гледки и пейзажи, микс от африкански традиции, латиноамериканска култура.