+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Със сигурност няма недостиг на красиви плажове в Европа, но някои от тях са просто по-красиви от други.

Cala Tonnarella, Сицилия, Италия

Ние харесваме Капри толкова, колкото и теб, но когато става дума за уединени плажове без тълпи, това е Сицилия. Cala Tonnarella, закътана в природния резерват Zingaro, е крайният оазис: малък участък от бял пясък и бермудено-синя вода, оградена от ниски варовикови скали. Плажът е недостъпен по шосе, затова ще трябва да отделите около час, за да стигнете до него от южния паркинг, но при пристигането си ще бъдете възнаградени със зашеметяващ плаж ...

Durdle Door Beach, Дорсет, Англия

Със своята драматична варовикова дъга, буйни, скалисти скали и мек златист пясък, Durdle Door е един от най-живописните плажове в цяла Европа. Но не само по красота - Дружеството за Опазване на Морската Среда препоръчва плажът за плуване и риболов, благодарение на отличното качество на водата. Също така е част от Jurassic Coast, проток на брегова линия с дължина 95 мили, претрупан с толкова много зрелищни геоложки особености и вкаменелости, които ЮНЕСКО определи като обект на световно наследство през 2001 г.

Praia de Albandeira, Алгарве, Португалия

Въпреки високия туристически трафик към района на Алгарве, този малък, уединен залив (невероятно) остава малко под радара. Няма да намерите чадъри, плажни столове, водни спортове или плажни барове тук; само златист облик от пясък, студени кристални води, морски пещери и естествени скални басейни - точно затова трябва да го посетите. Благодарение на скалите от двете страни на плажа, водата винаги е спокойна и идеална за плуване и гмуркане с шнорхел.

Playa de Migjorn, Форментера, Испания

Докато всички плажове на брега на Форментера блестят, това триметров участък от пясък е безспорно най-хубавото кътче: Представете си снежнобял пясък, дъждовни вятърни дюни, ниски скалисти скали и океан от изумрудено синьо. Въпреки че има много места за посещаване - странни къщи с лодки, павилион за плажове и шепа малки ресторанти и барове - по-изолираните райони предлагат възможност за отмора.

Île de Ré, Bay of Biscay, Франция

Западното крайбрежие на Франция е известно като "Бялият остров" благодарение на мекия си блед пясък, така и на елегантните крайморски къщи, боядисани в неутрални цветове. Вятърни дюни и борови гори, като красивата, подобна на Хамптън Плаж де Голландия, обратно дългите плоски участъци от бреговете, които правят всеки плаж на острова Инстаграмируем (без филтър). Уверете се, че сте се спряли на една от многото крайбрежни стриди "кабани" или на бунтовници, за да се насладите на пресни уловените плодове де Mer.

Cala Goloritzé, Сардиния, Италия

Не е тайна, че Cala Goloritzé, намиращ се в основата на североизточния бряг на Сардиния, е един от най-красивите плажове в Италия. Все пак се чувства като скрит оазис: тънък участък от бял пясък и ярка синя вода между извисяващите се варовикови скали. Фактически, плажът се счита за толкова специален, че през 1995 г. е бил обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Cala Macarella, Менорка, Испания

Разположен на слънчевото избелено югозападно крайбрежие на град Менорка, спокойният Cala Macarella е идеалното бягство от претоварените плажове на близката Майорка и Ибиса. Как да стигнете до там: можете да изкачите две километра по скалите от близката Cala Galdana или да карате по груб и криволичещ път от Ciutadella и да прекарате още 20 минути през борова гора, за да стигнете до там. Но неговият ултра-фин пясък и спокойните тюркоазени води си струват усилията.

Navagio Beach, Закинтос, Гърция

Също известен като Shipwreck Beach поради древния товарен кораб, погребан в неговия център, Navagio е най-красивият участък в Гърция. Тя е защитена от чисти варовикови скали и е толкова изолирана, че имате достъп само с лодка. Красотата му се оценява най-добре от платформата за наблюдение в скалите по-горе.

Vik Black Sand Beach, Исландия

Исландия може и да не е първото място, което идва на ум, когато мислите за плажове, но няма да отричате красотата и драмата на неравното й крайбрежие. Няма да видите палми или бял пясък тук: във Vik пясъкът е черен като хайвер и плажът е пълен с извисяващи се базалтови колони, което според нас го прави още по-специален и красив.

Zlatni Rat, Брач, Хърватия

Хърватия няма недостиг на красиви плажове, но Zlatni Rat се отличава със своята удивителна и необичайна форма (която всъщност се променя). Въпреки че изглежда като златен пясъчен плаж, бреговата линия се състои от гладки, малки камъчета и се простира на половин миля от двете страни на върха. Това не е просто място за отсядане: Zlatni rat също е популярно място за уиндсърфинг, джет-ски и гребане.