+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Когато си мислите за почивка на Арабския полуостров, вероятно си мислите за ОАЕ и Дубай. Но това е просто част от рая...има и още. Полуостровът притежава тайно убежище, което се намира точно под ОАЕ. Това е султанатът на Оман, съкровище, което притежава многобройни места за разглеждане и приключения. Мислите за уникално място за посещение? Ето някои причини, поради които може да искате да насочите компаса си към Оман.Вижте голямата джамия на Султан Кабоос

Това е едно незабравимо преживяване, което поглъща всички ваши сетива. Джамията е зашеметяващ пример за ислямска архитектура, диамант, който се отличава в суровата пустинна среда на Оман. Някои от най-спиращите дъха части на джамията включват 21-тонен ръчно тъкан килим, освежаваща, добре поддържана градина и молитвена стая, луксозно украсена с всякакви орнаменти и изкуство. Има и един огромен полилей, който стои на височина от 14 метра и е с диаметър от 8 метра. Той има 1122 крушки и 600 000 ослепителни кристали. Това е екстравагантно!

История

Оман има многобройни места, които биха се харесали на запалените по историята. Но ако искате едно многопластово преживяване, което се простира отвъд историята, намерете пътя си до Nizwa Fort and Castle. Тя е построена през 17-ти век, а строителството е отнело 12 дълги години. Освен богата история, ще можете да си поговорите с местните жители, тъй като това е популярно място за тях.

Плажове

Плажовете на Оман са различни от повечето, които сте виждали. Освен обичайните плоски килими от пясък, ще откриете и плажове в планински заливи. Ако това не ви е достатъчно, можете да се отправите към плажа Al-Sawadi, който е покрит с колоритно оцветени черупки. Като бонус получавате шанса да преминете до крепостта Sawasi, когато има отлив.

Каньонът и планините на Оман

Невероятен изглед към високите планини на Оман с височина 3000 метра са достатъчни за едно незабравимо преживяване. Но ако се чувствате особено смели и приключенски, можете да се разхождате по Гранд Каньона на Оман, който има стръмни страни с височина 1000 метра.

 Вадите

Пустинското слънце вероятно ще ви накара да пожелаете да плувате, а Оман има точно това, от което се нуждаете. Можете да избирате от няколко вади, в които да се потопите. Най-хубавота е Бани Халид, където можете да плувате в тюркоазена вода, която идеално допълва белия пясък, който заобикаля района.

Пустините

Нищо не надминава гледката на изгрева или залеза над червените гигантски дюни на Уахиба, една от най-посещаваните пустини в Оман. В пустинята има постоянни лагери, които са били издигнати за туристите. За тези, които търсят по-голямо предизвикателство и забавление, дивият къмпинг също е разрешен.

 Насладете се на представление в Кралската опера

Кралската опера е мястото, където трябва да бъдете, ако искате да се потопите в изкуството и културата на Оман. Постановена от султан Обаси през 2001 г., операта е перфектното въплъщение на модерната архитектура на Оман. Тук има и магазини, където можете да купите културни сувенири, както и красива, добре подредена градина.

 Култура и етикет

Местните жители на Оман са приветливи и добронамерени към туристите. Но тъй като това е едно от най-консервативните и традиционни места в света, би било разумно да спазвате техните културни норми.

1. Облечете се правилно: Една от най-важните точки, които трябва да запомните, е свързана с обличането. Необходимо е да се обличате правилно, когато излизате на открито, като не показвате много кожа.

 

2. Поддържайте спокойствието си: Не е добра идея да проявявате очевидни изрази на гняв или да повдигате гласа си докато сте на улицата. Дори силен смях и определени жестове на ръце може да се разглеждат като обидни.

 

3. Жени туристи: Жените посетители не трябва да очакват никакви проблеми в Оман. Може да изглежда необичайно за местните жители да видят жени, които се разхождат непридружени, но ако сте подходящо облечени, няма да има никакъв проблем.

 

Как да се движим в Оман

Няма да намерите много обществен транспорт в страната, освен няколко автобусни линии, свързващи големите градове. Това не е достатъчно, за да стигнете до най-добрите части на страната. Ако искате по-богато преживяване, може да се регистрирате за тур, да платите за частен шофьор или дори да наемете кола и да шофирате сами.